Monday, May 13, 2019

Gasing Moden | Beyblade Yang Menjadi Fenomena!

assalamualaikum 😉

Isnin.
ada matlamat penting hari ni.
at least nak settle kan edit at least 5 pages assignment.
settle bab abstrak, introduction dan 1st isi kandungan.
5 pages saje, tapi derita nyer mcm 20 pages 😖!
settle by 1.30 pm. then, solat Zuhur and terus amik Syuhada kat skola at 2 pm. 
setelah tu, dah mula nak masuk dapur, tugasan hakiki buat masa sekarang 😃.
masak for berbuka.

Isnin.
today jugak. jap lagi jer bakal settle urusan pasang 3 unit air-cond di rumah baru.
in shaa Allah. 3 dari 4 bilik bakal mempunyai suhu bawah 21 darjah celcius 😍 hi hi hi hi...

dan lastly, Isnin, now, sukses publish satu entry throwback di blog genit ni.
yes!!! alhamdulillah...

Gasing Moden | Beyblade Yang Menjadi Fenomena!
gitu la muka Izzat bila saya menegur, "boleh tak jgn main benda ni dlm kereta?".

Gasing Moden | Beyblade Yang Menjadi Fenomena!

da lama Izzat berzikir di telinga Ibu Ayah, "beyblade".
saya as usual memang tak kuasa la nak ikut trend bebudak zaman skang.
when it comes to pelajaran / pendidikan, yes, pantang ada buku baru or jenis pendidikan baru, cecepat nak gi survey and beli.
tapi, bab mainan ni semcm tak kuasa!

anak-anak jiran, ptg hari main beyblade kat depan rumah.
meriah diorang ramai-ramai dok keliling beyblade ni.
mana ler Izzat tak terpengaruh. kat skola pun, kawan-kawan bercerita pasal beyblade kan.
hu hu hu hu hu pengaruh rakan sebaya betul lah ekk! 😒

namun, akhirnya zikir Izzat tu dimakbulkan mr.asben.
nah! hamek ko sekaligus 3 beyblade in the house.
satu unit beyblade tu mahal rupanya ekk, more than rm17 😳.
nak dijadikan cerita, memula Izzat main beyblade dlm besen biru yg ada kat belakang tu hah 😆😆.
ke MITC, ada karnival pendidikan akhir April ari tu, mr.asben belikan stadium beyblade utk Izzat.
complete lah...

Gasing Moden | Beyblade Yang Menjadi Fenomena!
dlm kereta pun dibawanya.
dah la kereta Ibu ni cute. penuh depan tu dgn stadium dia. hadoilah!

Gasing Moden | Beyblade Yang Menjadi Fenomena!
berpusing lah beyblade tu kat bwh tu hah.
sempat la saya snap gambo ni.
Melaka kan byk trafik lights 😆😆😆.

Gasing Moden | Beyblade Yang Menjadi Fenomena!

Gasing Moden | Beyblade Yang Menjadi Fenomena!
hmmmmmmm lantai punyer la luas rumah ni, atas tilam kita jugak diorang nak main 😒.

kat rumah, bergabunglah mr.asben, kak Syuhada & Izzat memutarkan beyblade diorang memasing.
bising!
aduhai 😅😅.
beyblade ni adalah gasing moden, kan.
terkenang dulu kala skola rendah, budak lelaki main gasing.
jenis yg ada paku tu, dgn tali. main time rehat pagi. seronok.
gasing kan pemainan tradisional melayu. now, beyblade plak.
bak kata anak-anak saya, beyblade ni ada kartunnya, kartun jepun kalau tak silap.
ada la saya google.
hmmmmmm permainan melayu yg dijepunkan ekk? hu hu hu hu...

apapun, pada saya, better la main beyblade ke, gasing ke, daripada anak-anak dok layan phone.
benda ni boleh buat diorang interaksi dgn kawan-kawan.
keluar rumah. main ramai-ramai. bersorak. meriah.
i like it 👍.
fenomena betul kan?

👋👋

10 comments:

  1. mcm2 bdk2 ni kan...sape yg ada ank lelaki mmg dok main la beyblade ni..aritu ms blk berbuka puasa kt kampung...cousin tisya yg lelaki smua dok main

    ReplyDelete
  2. haha..izzat pun dah trpengaruh ni..jangan guna kuali mak dia sudah la..:)

    ReplyDelete
  3. oohhh itu namanya stadium yek...
    nsb aiyan tak terpengaruh lg ngn beyblade nih ehhee...
    tp tulah dulu2 masa adik bongsu kecik ada dh game ni, tp skrg nih muncul n popular semula ya

    bgs lg lah main beyblade dr main game or hp je kak

    ReplyDelete
  4. bdk-bdk rumah ni pun semua terpengaruh dah

    ReplyDelete
  5. fenomena sangat ni.. sampaikan anak sedara dtang umah saya pun angkut bayblade dengan tapaknya tu..

    ReplyDelete
  6. anak2 saya pun dok main beyblade ni juagklah habis diangkutnya besen saya didapur utk jadikan stadium

    ReplyDelete
  7. Hahaha comel betoi izzat. ALuth pun tertarik ngan mainan nih...abg2 spupu dia main, dia g angkat blade tu. Abg2 ckup tension ngan dia..pengacau hahaha

    ReplyDelete
  8. Bila dok nampak kawan-kawan main.. memang nak lah juga..tapi sampai dalam kereta main tu mwmang comel.. 😂😂

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.