Thursday, June 13, 2019

"Ini Bilik Ijat"

assalamualaikum 😊
salam sejahtera...
selamat pagi.

bersiaran di blog awal pagi skit.
lepas ni ada tugasan penting nak diselesaikan.
terasa tak complete plak if tak pamerkan wajah teruna bongsu ni di laman blog.

"Ini Bilik Ijat"

mlm tadi. buat homework 😄.
lokasinya adalah di meja makan.
memang dari awal, sebelum pindah rumah lagi dulu,  da inform anak bertuah ni, buat keje sekolah dan ulangkaji di meja makan.
selesa.
kipas atas kepala.
lampu terang-benderang.
lagipun dia sorang aje utk saya hadap. ok la...

"Ini Bilik Ijat"

Izzat ada biliknya.
namun, sekarang memang dia belum lagi masuk bilik secara rasmi.
bilik tu sekadar letak brg mainannya saje.
dan dijadikan bilik tetamu.
minggu ni, mak mertua (nenek Ijat) dok bilik tu. tetamu pertama rumah baru kami ni 😊.

dia da bahasakan bilik tu sebagai "bilik Ijat".
tapi bila kita suruh dia tidur dlm bilik tu, dia tak nak 😄.
"abis tu, bila Ijat nak tidur dlm bilik Ijat sendiri?"
jawapan dia, "tunggu la Ijat 10 thn...". hadoilah 😆  😅😅...
hmmmm masih lagi tidur bwk ketiak ibu hi hi hi hi...
sib baik katil ibu ayah king size tau anak oii...

😏

ruang tamu.
ruang tv.
ruang makan.
dapur.
masih lagi lom final susun atur & dekorasinya.
yg asas je setakat ni.
mood nak kemas or deko tak dtg la minggu ni 😓 😔😔.
nanti-nanti lah kan...
akhir bulan ni, nak gi melawat daiso, MR. DIY dan romantika.
cuci mata... cuci poket 😅😅😅.

3 comments:

  1. Hehehehe..tunggu 10 tahun tu..alahai Ijat.

    ReplyDelete
  2. Alahai ijat.. masih tidur dengan ibu ye.. Hehehe.. Nanti lama-lama okaylah tu tidur sendiri..

    ReplyDelete
  3. nak tunggu 10 tahun ye ijat..kesian ayah ibu..hihi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)