Thursday, June 13, 2019

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

assalamualaikum 😍

salam dihulur di Syawal ke-9.
hi hi hi 😅 dah ptg Syawal ke-9 pun dah... 
tapi, baru la sempat nak up gambar 1 Syawal.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
with the 💙 of my life...

"SELAMAT HARI RAYA,
MAAF ZAHIR & BATIN"

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
💚  💚💚 tema hijau thn ni 💚💚  💚

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
bersama Abah & Emak

thn ni turn beraya di Melaka dulu.
alhamdulillah Abah & Emak masih sihat utk beraya dgn kami.
dan thn ni, kami 5 beradik beraya bersama. meriah!
5 anak.
4 menantu.
9 cucu.
dah sgt menggegarkan rumah Abah & Emak 😀.

seperti biasa, pepagi raya wajib ada sessi photoshoot gambar keluarga.
tapi tu saya kongsi citer di next ENTRY ye 😊.
selepas solat sunat Aidilfitri, kami sekeluarga ke rumah sepupu Abah, Busu Elan & Mak Long Simah, di sebelah pantai.
kampung abah. 
wajib ke sini. sarapan raya di rumah Busu. ziarah wajib ke rumah Mak Long Simah.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
tunggu turn nak ngap! 😆

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
wajib amik gambar dgn Busu Elan tersayang...

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
ketupat. kari itik. ayam masak merah. rendang daging 😍😋.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
Ijat makan ketupai (ketupat 😂) dgn ayam masak merah...

perut sudah kenyang, anak-anak dah panas bontot nak ke pantai.
bukan anak-anak jer, ibu-ibu pun sekali sama tak sbar nak photoshoot tepi pantai.
pantai kampung saya ni sudah bertahun-tahun begini, tanpa pasir! batu-batu penghadang hakisan je.
dulu kala, waktu saya sebaya Izzat, nun saujana mata memandang pantai panjang memutih di sini.
kini 😒😒😒.
pembangunan demi pembangunan di klebang dan banda hilir. laut ditambak demi menarik pelancong dalam & luar negara.
kehidupan di sini binasa 😓.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
Izzat tak dpt nak ditangkap agar dpt bergambar sekali.
berlari-lari dia dgn sepupu-sepupu yg lain hu hu h hu...

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira
bersama adik pompuan. partner in crime dari kecik 😍.

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

Selamat Hari Raya | 1 Syawal Yang Riang Gembira

ada time limit utk kami santai-santai di sini.
nak ziarah Nenek (emak kpd Emak saya) dan Pak Long (abang kpd Abah saya).
ni 2 org tua yg wajib diziarahi oleh Abah & Emak saya tiap kali raya pertama.
selagi ada org tua kan 😌😌😌.

orait.
bersambung kisah di next entry 👌.

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)