Tuesday, July 30, 2019

Blogger Challenge No 6 | Everyday makeup look. A picture of you

assalamualaikum 😉

Blogger Challenge No 6 | Everyday makeup look. A picture of you
makeup cara saya 👇👇👇.

Blogger Challenge No 6 | Everyday makeup look. A picture of you
everyday makeup look.
😒😒😒 "mana makeup nyer, Aida oii???" 😄😄😄

yg kaler hanya lipstik jer. tu pun mcm tak nampak kaler, kan? ha ha ha ha ha...
makeup bagi diri saya :
  1. start dgn foundation. wajiblah tutup pe patut. nampaklah siap sikit muka tu.
  2. dah ratakan foundation dgn puff, baru la amik berus dan layang-layangkan loose powder serba sedikit. 
  3. mcm dah ok, rata, lawa dari sebelum nyer 😝, terus sapu lipbalm kat bibir. ni wajib. bibir saya sejenis yg cepat kering!
  4. then lipstik yg mcm tak nampak tu. letak la lebih kurang... tak suka warna terang sgt. 
  5. then, lipliner. ni tak wajib. kalau rajin.
  6. last sekali --- wajib --- eyeliner, dlm bahawa kampung nyer, celak. tanpa celak ni, saya rasa muka saya tak siap! tak keluar rumah pun, lipbalm dan celak wajib pakai.
done... good to go!


7 comments:

  1. hihii samee... simple simple jee asalkan cepat and kemas.. :D

    ReplyDelete
  2. set sikit untuk celak. memang kalau duduk rumah pun mesti nak pakai celak.

    ReplyDelete
  3. sama laa.. mama pun tak suka kaler terang.. selalunya tak pakai apa2 pun. kalau pakai lip balm ajer dah kecoh officemate perasan haha

    ReplyDelete
  4. simple dan oklah... naik seri...bukan nak terus jadi artis kpop

    ReplyDelete
  5. whooaaa celak wajib? perghh daebak. kalau saya pula, saya sangat langsung tak guna celak. jarang sangat. or tak pernah kot? pernah sekali time kecil (main main kan) hahaha

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.