Thursday, July 04, 2019

Selamat Lapor Diri | Kembali Bertugas Berkhidmat Untuk Negara

assalamualaikum 😊

apa khabar korang semua? moga ok ok la ye.
1 Zulkaedah.
4 Julai.
hari ke-4 di separuh tahun yg ke-2. alhamdulillah...
dan hari ke-4 saya kembali bekerja sbg seorang penjawat awam, setelah 2 thn bercuti belajar.
selamat lapor diri di Putrajaya.
selamat lapor diri di Melaka.
Isnin akan dtg, bakal lapor diri di tempat bertugas baru. di Melaka tercinta ni lah jugak...
semua berjalan lancar. semua bergerak dgn begitu cantik skali 😍.
semua bos dan semua officers di Putrajaya & Melaka sgt helpful.
terbaik 👍👍👍.

Selamat Lapor Diri | Kembali Bertugas Berkhidmat Untuk Negara

bermula la kembali rutin-rutin keluar rumah pagi-pagi dan tiba rumah di lewat ptg.
bergegas masuk dapur prepare dinner utk mr.asben & anak-anak.
pung pang pung pang pung pang hinggalah 😴😴😴. 
pagi esoknya, sama-sama bergegas keluar rumah plak.
takde lagi la si Ibu melambai santai di muka pintu bila ayah & anak-anak keluar rumah pagi-pagi 😆😆😆 ha ha ha ha...
hidup seorang ibu yg mencabar, tapi maintain seronok dan menarik.
setiap ketika itu kira. tiada skit masa pun utk dibazirkan.

and bila mula bekerja Isnin depan, saya da kena start bekerja sebaiknya.
ofis baru.
bos baru.
environment baru.
meskipun masih bawah jabatan yg sama 😊.
sgt penting utk tangkap perhatian pertama yg positif dari bos baru.

Selamat Lapor Diri | Kembali Bertugas Berkhidmat Untuk Negara

dlm apa jua yg kita lakukan, buat yg terbaik. jadi yg terbaik.
hanya utk rekod diri sendiri. penilaian & penghargaan dari org atasan adalah bonus.
lebih-lebih saya ni baru kembali dari belajar, saya menjangkakan mereka mempunyai expectation yg tinggi terhadap saya.
maka, saya kena bersedia. tak nak la buat expectation mereka tu meleset...

in shaa Allah.

hmmmm... blog ni akan kerap ber'update' tak ekk?
lom naik kerja, sendu 😄. dah naik keje nanti, lagi lah sendu kot ha ha ha ha...
mlm bakal concentrate dgn Syuhada, less than 2 months ke UPSR.
scheduled entry?
hmmmm...

orait lah.
jam kat laptop ni pun dah tunjuk kul 7.15 pagi.
masa dah time 😅😅. perlu stop menaip di laman blog kecil ni.

...bye 👋👋

14 comments:

  1. Selamat bekerja Dan berkhidmat sis hehe

    ReplyDelete
  2. moga di permudahkan semuanya, insyallah opis , rakan kerja dan boss yg best...

    ReplyDelete
  3. Selamat bertugas dan semoga dipermudahkan semua urusan ya..

    ReplyDelete
  4. Good luck Aida kat tempat baru. Semoga semuanya dipermudahkansegala urusan.
    Samalah kita... Mak yang nervous anak lagi 2 bulan UPSR. Anak relex jer tengok. Huhuuu

    ReplyDelete
  5. bestnya sis boleh smbung bljr mcm ni. gdluck masuk kerja nanti! :)

    ReplyDelete
  6. Semoga semuanya berjalan lancar..aamiin.

    ReplyDelete
  7. Selamat bekerja kak :) Supermom!

    ReplyDelete
  8. All the best Aida 💐💐💐

    ReplyDelete
  9. Selamat kembali berkhidmat Aida..

    ReplyDelete
  10. Selamat kembali berkerjasama kak aida

    ReplyDelete
  11. all the best aida. teringin jugak nak sambung belajaq

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)