Saturday, August 10, 2019

Blogger Challenge No. 12 | Tell Me : Are you a sensitive person?

assalamualaikum 😉

yes, i am!
mengaku jer lah 😄😄😄...

mudah terasa hati.
mudah terusi perasaan.
mudah rapuh.

kalau tgk citer hindustan, 10 kali tgk citer yg sama, 10 kali lah air mata berderai-derai keluar membasahi pipi.
hingga tersedu-sedu pun ada.
tersumbat segala sel-sel hidung!
hmmmm nanti kak Nurin dan Syuhada suka la gelakkam saya.
"ibu nangis. ibu nangis...". kurang asam gelugor punyer anak 😄.
bukan citer hindustan jer.
pe citer pun lah... most of the time, confirm saya sedih sebak pilu terharu.

then, saya tak boleh dgr certain lagu, zikir...
surely tetiba dada ni jadi sebu nyer. perasaan jadi sebak. 
there and then, terus air mata bergenang... tak boleh ditahan-tahan semua tu.
ntah la knape???
kekadang tak berkait pun tau. aduhai...
hati tisu betul lah!

Blogger Challenge No. 12 | Tell Me : Are you a sensitive person?
😄😄😄

kalau berkaitan hubungan dgn manusia, yes... sensitive jugak.
cuma, most of the time, sensitive saya tu tak terpancar di muka.
dlm hati.
cover jer di luaran... Allah je Maha Tahu.
ada time, saya tunjuk.
ada time, saya ok sendiri je lepas tu.

apa yg pasti, kalau bebetul saya rasa kecik hati, saya akan diam.
diam.
diam.
buat kerja.
diam.
diam.
bukan minta dipujuk. dibelai. bukan minta org minta maaf pun.
ia hanya satu tindakan berdiam diri agar saya tidak bertindak di luar jangkaan, perbuatan ataupun kata-kata.
benda ni, suami, anak-anak dan adik-beradik saya faham.
diorang akan biarkan saya 'sejuk' sendiri.

😉😉😉

Blogger Challenge No. 12 | Tell Me : Are you a sensitive person?

6 comments:

  1. yess, me too. hati tisu. biasalah jiwa perempuan yg hati dia lembut. jemput singgah https://azietaqniza.blogspot.com/2019/08/pengalaman-pertama-jadi-1st-mother.html

    ReplyDelete
  2. mcm rabia juga hati tisu..hati mudah tersentuh

    ReplyDelete
  3. Mama Ni sejak tua pun hati mudah tersentuh. Tgk cite laddin pun boleh nanges nhee

    ReplyDelete
  4. Sama lah kita.. cuma Kak Sue nie jenis kalau dah terusik hati susah dah nak lupakan. Nak pula benda yang sama berulang berkali-kali.. maafkan ya.. nak lupa kena ambik masa sikit.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Sama la kita hati tisu gak.. Bab yang diamkan tu kalau ada terasa, nak marah ke..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.