Friday, September 27, 2019

Bagi Peluang Ia Dok Diam 60 Jam Sahaja...

assalamualaikum ๐Ÿ˜ƒ

Jumaat.
family mode bakal bermula few hours lagi.
weekend ๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ.

hari ni slowly, lunch break tadi, settle semua hutang-piutang keliling pinggang ๐Ÿ˜†.
if tak kasik settle, terasa tak aman dunia!
nak berbelanja sepanjang bulan, hingga the next gaji, tak senang hati!
tak lebih 3 hari. tak sampai pun 72 jam gaji tu kat dlm akaun ha ha ha ha ha...

gaji oh gaji.
sehingga bertemu lagi ye.

pe pun, alhamdulillah...

gaji bulanan membayar bil
ni yg utama. ada tunggakan plak tu hu hu hu hu... kasik settle dah.
legaaaaa...
tak settle dua yg utama ni - bergelap lah, tak mandi lah ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.


tips kewangan gaji bulanan

bila duit tak brape nak byk, gini lah ๐Ÿ˜„...
skit ke sana. skit ke sini. skit ke situ.
anak ramai, top up skit sspn-i. pe pe hal nanti nak belajar, ada dah tabungan.
ptg ni jugak, jap lagi, nak shopping skit brg kat Family Store.
i love shopping brg dapur ๐Ÿ˜.

ok bye.
need to go. dah kul 5.15 ptg. 
perlu melangkah keluar dari opis ๐Ÿ˜… ha ha ha ha...

9 comments:

  1. Hai akak..rabia dtg singgah ke blog akak

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah
    tak perlu risau
    Tiap2 bulan dia datang

    ReplyDelete
  3. Huhu nak buat mcm mna. Rutin bulanan tu. Dpt gaji bayar tu byaq ni tggai la mana yg ada utk belanja hehe

    ReplyDelete
  4. hhahaha bertabah la ye. semoga murah rezeki kak.

    ReplyDelete
  5. Gitulah setiap kali dapat gaji kan Aida.. yang paling utama dah tentulah bil api, bil air dan barang rumah.. Sha pun baru je selesai beli barang tumah petang Khamis tu.. lega rasanya..

    ReplyDelete
  6. tiap2 bln fikir pasal bil jer..hihi

    ReplyDelete
  7. haha biasa dah tu. kejab je kaya, lepas tu tabur ke tempat lain kan.

    ReplyDelete
  8. sama lah kita.. duit masuk je cecepat bayar dan asingkan semua.. tinggallah akaun tu yg perlu saja

    ReplyDelete
  9. bertabahlah dapat gaji bayar segala komitmen tinggal sikit je duit belanja. Apapun syukur :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)