Tuesday, September 24, 2019

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

assalamualaikum 😊
salam sejahtera...

dah lama tgk movie ohsem ni. baru ada time nak up kan review.
agak viral gak la movie ni.
ramai yg share di fb.
ramai yg recommend.

alhamdulillah.
my 💙 mr.asben dpt kan movie ni.
dpt la kami sekeluarga menonton nyer di rumah last last last weekend.
lama dah 😃.

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

cikgu Geetha, guru besar baru di satu sekolah kerajaan.
the very first day dia dtg nak lapor diri, dah ada pengalaman ngeri!
dia peratikan jer semua yg berlaku pagi pertama dia di sekolah tu.

dgn guru yg tak bertugas sebagaimana sepatutnya.
dgn murid yg bersepah-sepah, tak beruniform sekolah.
keadaan fizikal sekolah yg haru-biru.
kerani pejabat yg dok main games 😄.
lebih teruk, pemangku guru besar yg bossy, makan rasuah, berlagak!!!

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

apa lagi, selepas dia mengaku dia guru besar baru sekolah tu, mula la semua guru saspen.
murid-murid terdiam!
hu hu hu hu hu terus dia buat undang-undang baru.

si pemangku guru besar tadi tu???
ha ha hahaha ha ha ha jadik la geram. marah. dendam 😡😡😡.

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

fasiliti sekolah.
guru-guru.
murid-murid.
tu masalah kecil.
one by one semuanya diubah oleh cikgu Geetha.

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat
si comel ni hah... nak plak kawin dgn cikgu Geetha 😄😄😄.

😕 ada plak dugaan dari pemilik sebuah sekolah persendirian.
kalau la cikgu Geetha ni berjaya buat reformasi di sekolah kerajaan ni, abislah dia.
takkan ada penduduk yg nak daftarkan anak-anak di sekolah dia.

maka...

berusahalah dia utk menjatuhkan cikgu Geetha dgn menggagalkan usaha-usaha dia.
diganggu dgn mcm2 kerenah manusia.

tapi cikgu Geetha adalah cikgu yg kental, bekas tentera.
pe pun dugaan, dia mengatasinya dgn sgt profesional.
ada je cara dia.
ada je idea dia...

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

cerita yg bagus utk ditonton seisi keluarga.
di zaman di mana kuasa guru sgt kecil sekarang ni, cerita sebegini elok ditonton.
saya, sebagai ibu yg percayakan fungsi sekolah dan guru, amat suka cerita ini.

kembalikan kuasa kpd sekolah dan para guru sebagaimana dulu kala.
menegur murid.
menghukum murid.
membentuk murid.
menghidupkan suasana sekolah yg hingga menjadi sgt memberansangkan.

belum tonton?
rugi!

😉👌

nak recommend set 👇 pada para guru. terutama guru besar.
diffused kan di meja bilik guru 😊. aroma mawar nan indah tersebar...
nyaman... hilang stress.
Narinar Rose Love Aromatherapy Set
Narinar Rose Love Aromatherapy Set

😍😍 klik now 👉 WhatsApp Aida ✔ utk beli.

21 comments:

  1. Fuhh cerita ni mmg best sangat. 100% recommend untuk tengok. Banyak pengajaran yang ada.

    ReplyDelete
  2. best movie ni. dah tengok. tapi nak jadi cikgu hebat mcm tu, bukan senang. ilmu n kemahiran kena penuh di dada. jiwa kena kental nak ubah mentaliti orang setempat

    Red Linda ~ https://anakperak.com

    ReplyDelete
  3. Saya pun dah tengok movie ini. Memang best. Suka cara dia improve prestasi sekolah.

    ReplyDelete
  4. Macam menarik jalan cerita ni. Suka juga penceritaan tentang guru yang kental dengan situasi yang tak diduga macam dalam sinopsis. Nanti yaya tonton ya :)

    ReplyDelete
  5. Dah ramai yang review kata cerita ni best..nanti nak tgk juga laa..

    ReplyDelete
  6. best. mek pun dah tengok cite ni. memang lain dari cite tamil yang lain. mengetengahkan heroin tanpa ada hero. apa yang disampaikan itu memang berlaku di sana dan ada juga berlaku di malaysia.

    ReplyDelete
  7. Lepas ini Naim akan cari movie ini. Ramai yang cakap best , di tambah entri ini jua memberi satu komen yang bagus terhadap movie itu. hehe

    ReplyDelete
  8. A nice movie about a teacher. It reminds me when I was small and motivated by a teacher who teach us wholeheartedly.

    ReplyDelete
  9. Menarik kisah2 kehidupan sebenarnya macam ni lebih menarik untuk ditonton. Terima kasih sharing

    ReplyDelete
  10. Movie Raatchasi ni memang best. Banyak pengajaran yang boleh kita dapat dari movie ni. Anak anak saya banyak kali repeat tengok. Diorang cakap movie ni best

    ReplyDelete
  11. Yang nie masih dalam Senarai Wajib Tonton sebab tau mesti ambil masa nak habiskan movie nie. Tak sabar nak tengok hujung minggu nie. Yeah!

    ReplyDelete
  12. waalaikumussalam kak..hehhe lama x tgk movie

    ReplyDelete
  13. belum tengok lagi movie ni, sana sini ada blogger buat review. Rasa tak sabar pulak nak tengok. Bagus betul cikgu Geetha ni, semangat tinggi.

    ReplyDelete
  14. Mekasihhh sgt share movie best yg boleh ditonton oleh semua ahli keluarga. Yeya nak mintak tolong suami juga utk dapatkan cerita ni.

    ReplyDelete
  15. best cerita ni... seriously, memang menmgangkat martabat guru dedikasi yang jujur... we should have more people like this in this world sehhhh... thanks for the review ya...

    ReplyDelete
  16. Memang best citer ni...baru tengok minggu lepas.. sgt sesuai utk guru2..meningkatkan semangat.. :)

    ReplyDelete
  17. Bestkan cerita ni. Ramai yg syorkan siruh tengok. Banyak pengajaran yang boleh kita perolehi

    ReplyDelete
  18. Dah tengok kak. Memang best citer ni. inspirasi untuk mereka yang mengajar tu

    ReplyDelete
  19. yes! dah tengok saya pun ada buat review. tak sangkat filem hindi pun mampu buat cerita yang bermakna macam ni kan

    ReplyDelete
  20. Ramai yang bagi review best pasal filem ini.. Sha je tak berkesempatan nak tengok lagi..

    ReplyDelete
  21. mama ada tertengok aritu masa awal cerita. mmg best la citer ni

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.