Thursday, September 05, 2019

UPSR | Hari Kedua

assalamualaikum 😊😊😊

jam da tunjuk 4.45 ptg, baru ada free nak update blog.
alhamdulillah... hari ni berjalan dgn penuh cantik sekali.
Syuhada selamat amik paper English.
kerja saya pun semua bergerak dgn sempurna. tiada apa yg tersangkut 😉.

esok ada program auditan dari HQ. maka, esok seharian akan sibuk beri tumpuan ke situ lah.
sib baik UPSR berehat sehingga Rabu depan.
releks skit lah minda saya ni hah...

UPSR | Hari Kedua
pagi ni...
selesai sarapan, anak-anak dikumpulkan sekali lagi utk bacaan surah Yassin dan berdoa.
ada skit sessi taklimat dari Pn Guru Besar dan para cikgu English.


saya beri pujian 500% kpd institusi sekolah la.
sungguh prihatin kpd keperluan dan kebajikan anak-anak murid yg exam. saya kagum 😍.
serasa saya ini diamalkan di kesemua sekolah di Malaysia.

anak-anak diberikan 3 biji kismis, minuman susu yg berkhasiat.
di waktu rehat, antara kertas 1 dan kertas 2, ada roti dan milo. kiranya lapar, boleh membeli makanan di kantin.
tidak cukup dgn itu, para guru check setiap alatulis anak-anak murid, pensel tumpul, diasahkan.
aduhai 😌😌😌.
saya sebagai ibu yg melihat perkara itu berlaku utk 2 pagi UPSR ni, sgt terharu.
terima kasih, para guru SKDDH.

UPSR | Hari Kedua
hari ni, saya amik skit masa utk berjumpa Syuhada di waktu rehat.
gembira Syuhada. positif lah tu kan...

takde pun saya bertanya tentang kertas 1. just beri nasihat utk kertas 2.
"ingat pesan cikgu!" tu jer la 3 perkataan yg terkeluar dari mulut saya. 
di saat gitu, tak payah la kan kita nak pesan byk2 sgt 😄.

UPSR | Hari Kedua
bergambar laskopek sebelum kertas 2 bermula dgn cikgu English.

alhamdulillah...

alhamdulillah...

saya tak tanya details pun dgn Syuhada.
just inform dia, "tahniah dik, da settle 4 paper UPSR. 50% beban adik dah hilang... jgn toleh belakang lagi. jgn dikenang BM dan English. jom fokus utk Maths dan Science".
saya nak jaga kesihatan dia.
agar stay fit sehingga Khamis depan.
tu penting.

😏😏😏

8 comments:

  1. anak buah shu pun upsr, anak buah boss pun sama. semoga mereka semua dipermudah menjawab soalan.

    ReplyDelete
  2. semoga dipermudahkan untuk semua calon

    ReplyDelete
  3. Anak sedara Mr. A pun sama amik UPSR seorang tahun ni

    ReplyDelete
  4. All the best buat anak- anak semua...

    ReplyDelete
  5. Tahun anak saudara suami PT3 seorang dan SPM 2 org

    ReplyDelete
  6. Mesti rasa legs bila dah selesai semua kertas.

    ReplyDelete
  7. selamat berjaya utk semua... ni baru permulaan. apa jua yg berlaku, anak2 dah buat yg terbaik...selebihnya berserah pada-Nya

    ReplyDelete
  8. Good luck semua adik adik yang nak ambil exam UPSR

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.