Tuesday, October 01, 2019

Mee Goreng NuMee Gardenia

assalamualaikum ๐Ÿ˜ƒ
rindunya nak blogwalking...
komen-mengkomen.
malangnya, these few days sgt ketat aktiviti.
tak dpt nak belek phone and blogwalking.
waktu mlm, jgn haraplah kan...
masa utk keluarga la plak ๐Ÿ˜.

apa khabar ari ni semua?
jerebu dah xde dah kan seluruh negara? Melaka ni mcm dah ok.
hampir tiap hari hujan. jadik lah, walaupun sekejap-sekejap.
baru lah seimbang cuaca kita. sihat sejahtera...
sama-sama la kita menjaga alam sekitar.

di masa yg singkat ni (dah nak 5.20 ptg dah ni, kena cecepat balik ๐Ÿ˜„), nak la share citer pasal mee goreng.
aik??? mee goreng pun mau citer ke? ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„
iye la... tanda nyer iolls reti goreng mee lah ha ha ha ha... gurau!!!

takde pe special pun mee goreng saya ni.
rencah tumis bersama ciliboh ialah bawang merah, bawang putih & udang kering.
ada la 4 ekor sotong sederhana besar. dipotong kecik.
fishball wajib buh sepaket ๐Ÿ˜….
then, taburan daun bawang dan bawang goreng.

Mee Goreng NuMee Gardenia
hah gitew...

now saya dah guna NuMee Gardenia tau.
happy bila now mana-mana kedai dah jual.
mudah nak beli dah. dulu awal2, kat mydin jer. tu pun cepat naw abis!
cantik plastik nya. ada standard ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ gitew. tak la berminyak-minyak bila kita pegang!!!

Mee Goreng NuMee Gardenia

Mee Goreng NuMee Gardenia
lebih bersih. sudah dibilas. sedia utk dimasak.
yg ni recommended lah utk para penjual mee goreng di pasar mlm.
sebab, obviously diorang takkan bilas mee kuning bila nak goreng.
saya memang nampak byk kali, dari plastik terus ke kuali jer ๐Ÿ˜–.

Mee Goreng NuMee Gardenia
tu dia... tak berminyak. just nice ๐Ÿ˜.

sgt la selesa bila ada produk sebegini yg diyakini.
takde keraguan.
senang hati. sempurna...

saya sgt sarankan mana-mana peniaga iks yg mengeluarkan produk seperti ni, invest utk dptkan packing yg sempurna sebegini.
because, ia akan menarik perhatian pembeli. mahal, tapi org tetap beli.
jgn takut-takut amik risiko, keluar modal lebih skit utk r&d.
mereka mampu? kita pun mampu. apapun, kena ada sedikit usaha dan kecekalan.

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

32 comments:

  1. Waalaikumussalam kak ..Rabia mkn mee numee jugak.

    ReplyDelete
  2. laa nii mudah sangat bila ada produk Muslim macam NuMee ni kan. boleh guna tanpa was was dah Alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. yess guna numee juga sekarang ni. mana2 dah ada jual

    ReplyDelete
  4. Aduhh mengancamnya warna mee goreng tu. Tu la ramai ckp numee ni sedap tak rasa kapur langsung

    ReplyDelete
  5. macam best jer mee ni

    zianaeunos.com

    ReplyDelete
  6. kedai mamak bawah rumah ammi sekarang ni dah tak ambil stok mee sembarangan. "Saya banyak takut kakak", katanya.

    Memang dia ada stok Numee ni je.

    ReplyDelete
  7. Simple je cara buat mee tu.. Kurang lebih macam mie Aceh lah.

    ReplyDelete
  8. suka guna mee ini juga, dah beberapa kali beli...

    ReplyDelete
  9. You have done an excellent job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this site. Enjoy the power to create and control people in a virtual world where there are no rules with sims 4 news– On Xbox One, PS4 and PC.

    ReplyDelete
  10. tak pernah lagi try..
    lepas ni klu buat mee, mmg nak try produk ni..

    ReplyDelete
  11. peminat mee goreng, tapi bila masak sendiri, gagal gagal gagal dan tak sedap! hukhuk.. nak mak masak jugak.. huhu

    ReplyDelete
  12. Sedapnya mee goreng. Sekarang memang beli mee nu mee je kak. lebih yakin dan lebih sedap gitu

    ReplyDelete
  13. Suka sangat mee dia.. Mudah nak masak dan bersih.. Sha 2,3 kali guna untuk masak..

    ReplyDelete
  14. sedapnya mee goreng. sy paling benci kalau beli mee pastu rasa kapur yg kuat. mee namee ni ok.

    ReplyDelete
  15. Dah pernah try NuMee. Skarang ni kebanyakan kedai runcit pon ada jual dah. Senang skit berbanding dly ssh nak dapat NuMee ni. Rasa pon ok laa sedap yang pting keluaran muslim.

    ReplyDelete
  16. Setuju. Mee gardenia ni memang sedap dan lain dari yg lain. Tak macam sesetengah mee kuning yg terlalu kuat rasa kapur dia tu. Mee ni sedang elok aje

    ReplyDelete
  17. menu breakfast weekend. mee ni tak pernah cuba lagi tapi mummy mek cakap mee ni tak sedap. entah lah. kena cuba sendiri baru tahu apa rasanya.

    ReplyDelete
  18. Tak pernah lagi merasa / masak mee kuning Gardenia ni. Nanti boleh la kita cuba masak guna mee Gardenia.

    ReplyDelete
  19. wow gardenia now sell noodle...hebat la.....i need to try this out now!!!time to make some mee goreng!

    ReplyDelete
  20. Belum pernah cuba masak gunakan NuMee Gardenia. Lepas ni nak try. Kalau Bella maals pakai juga cili boh. Tapi tak suka sangat sb kadang2 rasanya kurang enak. Hehe. Lebih gigih nak kisar sendiri cili kering. Apapun nampak sedap!

    ReplyDelete
  21. Kinah pun dah try mee NuMee ni.. Sedap jugak haha bukan nak puji yang kita ni pandai masak tau๐Ÿ˜๐Ÿ˜. Mee dia lain tak macam jenama lain.

    ReplyDelete
  22. Looking so good! Would love to try this recipe. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  23. salam dear.... aha kita dah cuba jugak. sedap. nice tak keras sgt. lembut je mee. rasanya kalau anak nak makan macam tu je kita bagi. diaorg suka makan mee kosong huhu

    ReplyDelete
  24. Xpernah try LG mee numee ni.. Sbb jarang masak mee goreng.. Nnt boleh la try tengok.. Rumah ni hantu kueytiaw belaka

    ReplyDelete
  25. Hari tu ada beli mee, tapi tu lah tak sempat masak dah kena masuk hospital. Aduhh terlioq pulak bila tgok mee goreng ni. Keluar nanti nak masak le

    ReplyDelete
  26. Pernah guna mee ni mmg sedap. Plg penting ianya trusted brand

    ReplyDelete
  27. wah bagus bila ada produk muslim cmni. saya sejujurnya tak makan mee tapi at least skg dah xplu risau nak cari brand apa untuk anak bujang makan mee ni. yela yg sebelum ni kitta tahu mee kebanyakkannya kandung banyak kapor kan, itu yg saya sgt sceptical ngn mee tu

    ReplyDelete
  28. Kalau tgk dari gambar, tgk mee dia tk rasa kuning dan rasa kapur. Betol tak? Nk cari gardenia jgk la

    ReplyDelete
  29. dah buat dah mee goreng gardenia ni... best sebab xbau kapur dan xbanyak kapur macam mee kuning brand lain.... tp dia cpt keringlah....

    ReplyDelete
  30. Numee ni mmg sedap dan tak banyak kapur. Senang nak masak pun memang senang.

    ReplyDelete
  31. Tak pernh masak mee gardenia ni lagi..menarik..nanti nak cuba cari..lama tak makan mee goreng ni..dpaat me goreng basah ni sedap juga

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)