Tuesday, December 24, 2019

Update Bloglist 2020...

assalamualaikum ๐Ÿ˜ƒ
salam sejahtera...

dah ptg ni hah baru dpt update blog.
pagi td uruskan hal skola anak-anak.
dpt akhirnya settle kan kemasukan data kursus sehingga Julai 2020 ke dlm sistem.
yeszaaaaaa, selesai target keje hakiki ku hari ni... lagi 2 jam, dpt la settle kan utk 1-2 bulan lagi, at least hingga September.
tak mudah. kena klik byk tempat.
internet plak not so laju sepanjang pagi ni! maka, data downloaded amat slow la.
kena keje dgn penuh kesabaran ๐Ÿ˜ƒ.

last few days, saya memang tak dpt nak blogwalking.
sebab, di samping tekun masukkan data dlm sistem ofis, sedang juga concentrate update bloglist utk blog saya ni bagi tahun 2020.
ada bloglist utk friends yg rajin komen sepanjang 2019 - 25 org.
yg lain, ada the another bloglist titled "I Follow".
tu semua blog yg saya klik button "follow" di blog diorang, biasanya saya blogging dari blogger dashboard.
but now, saya rasa better buat satu bloglist khas ๐Ÿ’™.

Update Bloglist 2020...

as a blogger, wajiblah blogwalking.
tu satu cara kita nak mengembangkan lagi sayap blog kita. komunikasi dgn blogger yg lain.
then, blogging cara sihat.
sharing perkara baik-baik dan bermanfaat.

Update Bloglist 2020...

bloglist "I Follow" tu pun saya limitkan setakat blogs yg aktif sekitar 10 bulan kebelakang.
bila dok screening blogs yg nak saya selitkan ke dlm "I Follow", baru saya sedar yg byk kawan-kawan blogger dulu kala (last 7-9 years back) dah tak aktif blogging lagi ๐Ÿ˜”. 
most of them, saya friend di fb.
selebihnya, ntah apa cerita mereka.
blog dah tak aktif. ๐Ÿ˜’ link pun ada yg dah tak boleh nak connect to their old blog.
ada yg after berkahwin, tak aktif terus.
ada juga after da melahirkan anak, langsung takde masa nak update blog.
ada juga yg saya tahu dah aktif bisnes offline / online, blog tak aktif dan ditinggalkan.

now, few days before jejaki 1.1.2020, saya akan usahakan utk update bloglist.
moga, 2020 nanti aktiviti blogwalking saya lebih telus dan aktif.
menuju terus ke blog blog yg aktif dan ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘.
yg pasti, para tukang komen yg baik hati, tu menjadi pilihan utama saya la. 
menghargai yg sepatutnya perlu dihargai. bloglist tetap.
terima kasih saya ucapkan.

๐Ÿ˜Ž

20 comments:

  1. Terima kasih sbb memasukkan link abam kie dlm blog list puan. link puan mmg dah ada dlm blog list saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai abamKie.
      jgn la ber'Puan-Puan'.
      tahap makcik dah ni :) ha ha ha ha...

      Delete
  2. Ramai blogger yang aktif bw dah tak aktif.. Ramai blogger baru. Jenuh nak follow dan bw sebab nak kenal2

    ReplyDelete
  3. wahh bagusnya kak. saya pun inshaaAllah tahun depan macam nak rombak juga bloglist. or buat bloglist baru untuk penghargaan ke apa kan hehehe.

    tenkiuu kak bagi idea!

    ReplyDelete
  4. terima kasih kak aida, masukkan nama saya dalam bloglist akak :D

    ReplyDelete
  5. kak..blog sy jgn lupa tau..hihi

    ReplyDelete
  6. Terima kasih. Saya tulis pun daripada papan pemuka (dashboard)

    ReplyDelete
  7. Waalaikumussalam. Ramai jugak blogger baru yg saya kenal, best baca entri semua ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  8. sama lah tak sempat nak blogwalking sekarang ni. Buat mana sempat je tapi berapa kerat sangat la dapat terjah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena select hari & masa bebetul utk bw.
      if not, takkan boleh :) hi hi hi...

      Delete
  9. skrg ni blogging dh x popular.. ramai updet fb n Instagram jeeew

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke?
      tak kot.
      blogging masih relevan. cuma blogging ni perlu time lebih panjang dari fb / insta.
      so, yg tekun aje boleh bertahan dgn blogging ni.

      Delete
  10. Tq add sha dalam bloglist. I do the same too ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š. Tapi memang perasan, ramai blogger dah tak aktif.

    ReplyDelete
  11. Harap la ejulz tersenarai.. hehe.. Sedih jumlah post tak banyak tahun 2019 ni..

    ReplyDelete
  12. betul kak, ramai yang tak aktif. Itu yang Fiza tak letak bloglist. nanti kena sentiasa update mana yang aktif

    ReplyDelete
  13. bila baca entry Aida ini buat Sha teringat ada sorang blogger ini.. Lama tak dengar khabar.. blog dia pun dah tak ada.. huhuhu..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)