Wednesday, January 01, 2020

Azam Tahun Baru | 2020 yang dinantikan...

assalamualaikum...
๐Ÿ˜ƒ salam sejahtera.

mlm tadi korang celebrate new year 2020 di mana? camne?
saya and famili, seperti tahun-tahun yg lepas - di rumah. seperti mlm-mlm yg biasa je.
nonton movie.
then, terdgr mercun pom pom meletup kat luar... 
"wah... tahun baru sudah."
terus off tv. masuk bilik masing-masing ๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช.

as always, baik mulanya bulan Januari mahupun bulan Muharram - saya sentiasa ada azam ๐Ÿ˜Ž.
tunai ke tak, tu belakang citer lah.
yg penting, ada azam hah hah hah...

Azam Tahun Baru | 2020 yang dinantikan...
๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘† status fb saya mlm tadi...

tu je la azam saya yg saya boleh fikirkan mlm tadi.
dok la save / printscreen segala mcm resepi dlm phone.
kalau tonton program kat tv, saya siap-siap rekod tau. save je dlm phone.
naik penuh memory phone tu dik resepi makanan.
yg da cuba?
hmmmmm ada la, byk jugak. ๐Ÿ˜† tapi lebih byk yg lom cuba hi hi hi...

saya juga dlm diam, byk join pjj masak-memasak.
lauk-pauk.
dessert.
appertizer. starter...
western food.
kuih talam.
pendek kata, mcm-mcm lah. just name it. bank resepi yg rahsia ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„.

selain dari masak-memasak ni, deep inside saya, nak la berubah lebih baik dari segi ibadah.
tu memang tetap azam setiap hari. 
better than yesterday.
sebab ajal maut di tgn Allah. malang tidak berbau, berwarna, berbunyi dan sebagainya.
so, better ready all the time.

so..... adakah dapur Adianiez akan berasap lebih dari tahun-tahun yg lepas?
korang doakan ye hi hi hi...

๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹

11 comments:

  1. Oo INI ke azam utama? Semoga semakin berasap dapur. Nanti tunjuklah resipi apa yang dah buat nanti.

    ReplyDelete
  2. selamat tahun baru aida. semoga azam awak tu menjadi kenyataan

    ReplyDelete
  3. Semoga tercapai semoga azam. Nanti share la kat blog masakan semua

    ReplyDelete
  4. selamat tahun baru, semoga tercapai azam untuk tahunn ini..hehe

    jemput join ye https://tiaarasapphire.blogspot.com/2020/01/segmen-bloglist-2020.html

    ReplyDelete
  5. wahhhh caya lah kak, bab masak-masak tuh mesti lepas ni banyak la akak share resepi kt sini...

    dana pun setiap tahun berazam cuba baiki soal ibadah, mana yang dulu asik lompon tu bagi penuh dan tambahkan lagi...

    ReplyDelete
  6. semoga semua azam tercapai.. kami save bkn main byk resepi. buatnya tak.. haha

    ReplyDelete
  7. Semoga azam dapur berasap setiap hari akan menjadi kenyataan.

    Rasanya Mrs. A pun nak tirulah azam ni. Dapur Mrs. A berasap weekend je weekdays sekian wassalam.

    ReplyDelete
  8. wahh nanti kak share lah resepi masak2 ya..boleh la rabia belajar masak sikit

    ReplyDelete
  9. Semoga segala Azam menjadi kenyataan ye

    ReplyDelete
  10. Semoga semua azam tercapai. Ermmm saya pun kena follow bab azam dapur berasap setiap hari tu
    Hehehe

    ReplyDelete
  11. Bestnya join pjh kelas masakan.nanti share lah mana2 menu yg berjaya di atas dapur tu dkt blog.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)