Tuesday, January 21, 2020

Chicken Prosperity Burger | Pedas sepedas-pedasnya !

assalamualaikum 😊
salam sejahtera...

9.27 pagi - baru dpt menjengah blog.
selesai sarapan segelas nescafe. minum 2 gelas air suam.
dlm jam 10.30 pagi baru plan nak makan - bwk bekal sarapan ari ni ✊😋.

short update la.
ptg semlm dlm kul 5.30, settle je ambik anak-anak dari skola, kak Nurin bertanya, "ari ni bu masak pe?".
"bu masak ......, ..... dan ....... . ok tak, kak?"
"ok je. tapi... jom kita makan McDonalds?" 😃😃 boleh kan dia beri cadangan di luar kotak?
saya pun bertanya la, "aik? kenapa? lauk bu ckp tadi tak best ke?".
sambil tersenyum lebar, kak Nurin replied, "bukan tak sedap, ok je. tapi Win rasa nak makan McDonald la".

😅 aduhai anak...

saya pun kata kat dia, "call ayah, kalau ayah ok, ibu ok la".
jawapan ayah nyer, "ok".
berkepak lah anak-anak saya ptg semlm. dpt dinner McDonalds.

McDonald

Muhammad Izzat tak order ayam pedas lagi dah. dia da serik sebab ayam goreng McDonalds sgt pedas.
so, dia back to McChicken. but semlm dia nak Double McChicken 😲.
and, habis licin! 😄 sehelai sayur pun tak tinggal. terbaik lah Ijat.

McDonald

saya & Syuhada order Chicken Prosperity Burger. musim CNY ni, wajib ngap la burger ni kan.
aura CNY tu kita nak la merasa.
😱 ya Allah ya Tuhanku, pedas sgt! half way makan, saya stop kejap 😰😰😰.

tak sedap?
eh, tak la. sedap sgt. cukup rasa. bawang byk 👍.
dan pedas sgt. dulu kala tak le sepedas ni kot. terasa naw naw lada hitam nyer.
very hot hot hot.
habis jugak la burger saya tu. rugi oii tak abis kan, 12 hinggit tuh! 😆

korang da rasa?
kena la rasa kalau belum. sedap ke tak sedap is very the subjective 😉.

👌

15 comments:

  1. Sedap sangat. Tapi pedas dia tu yang ampunn.. Haha

    ReplyDelete
  2. bru je mkn prosperity sbtu lepas..
    mmg pedas dan bwng byk tu spoil lerrrr.. haha..
    sedap tu sedap tp pedas..
    sy ni dh la xmkn pedas sgt.. huhu

    ReplyDelete
  3. Ala.. sini tak ada prosperity.. nak juga..
    hahaha..

    ReplyDelete
  4. Ada prosperity ikan kan? Hmm pedas sangat ke?

    ReplyDelete
  5. heheeh pandai kak nurin, mula- mula dengar dulu ibu masak apa lepas tu terus bagi cadangan, ayahnya selalu kalau anak-anak yang teringin nk makan apa mesti ok punya...

    boleh tahan Izzat ambik yang double, janji habis ye kak... kalau si aiyan dia tau makan nugget dgn fries je... burger mchicken kadang-kadang je dia makan...

    dana dah try sekali posperity tuh, walaupun pedas dana suka tambah sos cili lagi kak baru perkkkhhh tahap kepedasannya hehehhe

    ReplyDelete
  6. Bila tgk gambar burger prosperity akak share kt blog adududuuddu lepas kerja kena pi drive thru ni beli...lama sungguh tak makan mcd ni kak. Kena ulang kembali kesedapan nostalgia prosperity baru asyikkkkk! Pandai izzat makan sayur. Good boy!

    ReplyDelete
  7. waalaikumussalam. saya suka fries dia tu. setahun sekali nak jumpa gulung2 tu. haha

    ReplyDelete
  8. Sha lama xmkn mcd..wah meriah ads dkt blog..nnt sha klik2 ya hihi

    ReplyDelete
  9. Suka yang daging tapi memang pedas. Pedas pun kena habiskan la sebab mahal. Haha

    ReplyDelete
  10. ada blackpepper tu yg podeh nau tu

    ReplyDelete
  11. memang ni fevret ramai orang kan..
    kite time prosperity x makan bege dia tp pulun nak kentang gulung2 tu..

    ReplyDelete
  12. pedas sgt ke? tak pernah try lagi makan.

    ReplyDelete
  13. Sedap betul ni. Saya dah rasa, tapi pedasnya macam kuranglah, hehe..

    ReplyDelete
  14. tahun ni dpt makan. ada kawan bawakan hari tu..dapp!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)