Wednesday, January 08, 2020

Part 2 | Taman Eko Rimba KL @ Hutan Simpan Bukit Nanas

assalamualaikum πŸ˜ƒ
salam sejahtera...


setibanya kami di entrance gate  Taman Eko Rimba KL (TERKL) di Hutan Simpan Bukit Nanas tu, kami semua dah excited dah.
yahooooo... berjaya juga rombongan kami tiba di Menara KL.
anak-anak pe lagi, berlari naik tangga lah masuk ke TERKL tu.
saya mcm biasa, di belakang la - snap snap photo kan.


say cheeeeeese 😍

naik tangga...

nampak pintu gerbang ni hah , lagi la anak-anak semua excited! extra excited!


tangga... dan tangga... dan tangga ! 😰😰😰 berpeluh dah.
golongan mak-mak ni dah separuh nyawa dah. "mana la Menara KL ni??!"


aduhai... bersenam lah kami semua pagi-pagi tu.
ala-ala hiking mini Broga la jugak. tercungap-cungap! yes la, mana nak tahu kena hiking πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„.

nampak tak? πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†
semua dah terduduk kepenatan mendaki bukit πŸ˜‚.
Muhd buat permintaan lagi, "boleh tak Muhd dok sini je, tak nak naik dah..." πŸ˜„πŸ˜„

berehat seketika.
then, kami proceed ke Menara KL...

yeszaaaaaaaa...



tapi tu la. citer Menara KL di Part 3 nanti ye.
sebab nak proceed citer tentang TERKL yg ohsem ni. tak disangka, dlm hutan batu dan Menara KL yg tersergam indah, terdapat hutan simpan yg sgt ohsem!
alhamdulillah. and bwk anak-anak, tu double ohsem.
dah puas semua bergembira di puncak Menara KL, on the way balik, kami semua terokai jambatan gantung di TERKL.








Taman Eko Rimba KL @ Hutan Simpan Bukit Nanas

untung la korang yg tinggal berdekatan. dpt ke sini dan nikmati udara yg segar!
dgr bunyi burung.
dpt lihat ke bawah, sayuuuuuupp jer. gayat!
bersih tau persekitaran di sini, alhamdulillah...
hutan simpan ni di bawah seliaan Jabatan Perhutanan. bagus la. terbaik!


semua senyum.
hakikatnya, muka berpeluh-peluh dan nafas tercungap-cungap kembara jambatan gantung yg sgt panjang πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„.

best.
menarik.
berbaloi! 😎
TERKL di buka 7 pagi hingga 7 ptg.
boleh la jalan-jalan riadah di TERKL ni...

28 comments:

  1. Lama tak pergi sana.. Tapi serious mmg lawa.. Haha.. Lepas jambatan gantung tu leh p kl towel lak. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami dah settle kat Menara KL, baru kami ke sini, aisya.
      seronok!

      Delete
  2. bestnya, dana tak pernah sampai lagi kak... si aiyan pernah la sampai masa tadika ke sana... ni nak kene pergi jugak nih rasai sendiri jalan-jalan sana...

    ReplyDelete
  3. Best ni kalau hiking. Nak pergi jugak. Insya Allah.

    ReplyDelete
  4. waalaikumussalam. Allahu bestnya ni, jambatan gantung tu terus teringat kat sedim kulim ^_^

    ReplyDelete
  5. Best kan..SA pergi berdua dengan Dania kat sini la..rasanya 2018 kot..best betul...cuma x naik la menara KL tu...mahal

    ReplyDelete
  6. kite yang duduk di KL ni tak pernah sampai lagi situ hehe. Nanti nak bawa anak-anak la datang sini, nampak macam best je naik jambatan gantung tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib gi ni, hanim.
      confirm 2 anak dara tu happy.

      Delete
  7. orang yang duduk berdekatan macam saya jugak yang tak sampai-sampai lagi. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. standard lah tu, sal.
      sama la mcm aida, tourist spots kat melaka ni pun byk aida lom sampai :) ha ha ha ha...

      Delete
  8. dari minggu ke minggu nak ke sini aida, belum juga diizinkanNya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi...
      takpe. weekend pun boleh dtg ni, AJ.
      dekat, kan.

      Delete
  9. Meriahnya rombongan cik kiah ke TERKL :D
    Nexplore jugalah TERKL ni, anak-anak mesti suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang meriah amat-amat :)
      melayan anak-anak yg ramai tu, mana kan tak meriah! ha ha ha...

      Delete
  10. nak tau tak.. mama tak penah sampai sini lagi hik hik nanti2 bolehlah terjah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha ha :)
      nanti spend masa gi la. dekat, kan.

      Delete
  11. mmg penat mendaki bukit tu hehe..nk2 plak cuaca panas kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhai.
      tak ku sangka begitu sekali 'seksa'nya nak ke Menara KL :) ha ha ha ha...

      Delete
  12. Belum rezeki lagi sampai kat sini. Nanti nak pergi jugaklah

    ReplyDelete
  13. macam tak percaya tengah bandar kl ada hutan rimba ni. sesuai sangat kalu nak hirup udara segar boleh datang sini, sambil tu boleh exercise badan sekali kan

    ReplyDelete
  14. Kita dah pergi sini kat Kanopi Walk tu memang penat berbaloi sangat kalau datang untuk keluarkan peluh ditengah kota tetap ada hutan terpelihara macam ni sangat mengkagumkan. Cuma sekarang macam tak berapa terjaga tempat ni kenapa yer...

    ReplyDelete
  15. Tu dia. Nampak sangat muka penat memasing tu. Tapi saya tengok jambatan gantung tu, ya Allah ngilu perut rasa nak jalan atas tu

    ReplyDelete
  16. menarik gak ni, nanti ada rezeki boleh pi la. insyaAllah banyak juga lokasi menarik di KL ni

    ReplyDelete
  17. Menariknya tempat ni. Sesuai utk beriadah bersama keluarga dan sahabat handai

    ReplyDelete
  18. Tak pernah sampai sini lagi. Teringin nak pergi satu hari nanti bawa anak2 teroka hutan bandar ni

    ReplyDelete
  19. Blm pernah ke sini lg tapi bila baca entry ni cam teringin lak nak ke sini. Tak sangka lawa jugak ek

    ReplyDelete
  20. Oh tak pernah pergi ke sini lagi.. tapi memang nampak cantik dan lebih-lebih lagi dalam Kuala Lumpur je lokasinya ni

    ReplyDelete
  21. Bestnya tempat ni. Kalau dapat bawa anak2 jln tempat ni mmg menarik

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)