assalamualaikum & salam sejahtera 😃

sambung skit lagi kisah holiday kami di putrajaya. ni scheduled post ye. now saya dlm perjalanan ke satu tempat 😉. setelah abis adventure kami di Monumen Alaf Baru, saya dgn excited nyer ajak mr.asben naik Cruise Putrajaya pula.

yeszaaaaa... alhamdullillah tepat masa kami byr tiket aje, terus boleh naik cruise. kami sekeluarga RM30, harga promosi utk hari tu.

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

a great journey. as Malaysian, kami sekeluarga da pun naik Cruise Tasik Putrajaya. yahoooooo 😎. alhamdulillah.

then, terus kami berjalan kaki ke Masjid Besi, rehatkan diri, bersihkan diri dan solat 👌.

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

waktu kami singgah di Masjid Besi, hujan turun renyai.m hmmmmm da dpt alamat dah yg mcm takde belon panas mlm ni hu hu hu! ku gagahi la juga hati ni demi nak bwk anak-anak tgk belon panas yg sedang nak dinaikkan ptg tu.

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

ada beberapa belon dilepaskan ptg tu. and dpt la bwk anak-anak tgk proses 2 belon tu dikembangkan.
dpt explain kat Nurin & Syuhada skit pasal belon panas ni. dipendekkan cerita, waktu kami dinner, hujan turun dgn lebat la pulak, berserta dgn ribut!!!

luluh hati ku hu hu hu 😥.

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

hanya 3 belon panas dpt dinaikkan mlm tu lebih kurang kul 9.00 mlm. semua org tunggu dgn sabar belon panas yg lain dikembangkan. termasuklah saya. time ni hujan masih turun renyai...
mr.asben dan anak-anak dlm kereta... hujan... anak-anak da penat!

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)

6th Putrajaya International Hot Air Balloon 2014 | Cruise Tasik Putrajaya & Belon Panas Tiada (Part 2)
gini rupanya. truck yg bawak belon panas tu semua beratur.
patutnya diorang kembangkan belon panas tu ikut giliran.
lebih dari 15 truck = belon panas yg sepatutnya dikembangkan dan dinaikkan.

akhirnya, kul 10.00 mlm lebih kurang, dgn rasminya pengumuman dibuat 😭😭😭 belon panas tak dpt dikembangkan & dinaikkan. bunga api pun cancel!

tidaaaaakkk! sedih giler. seharian kami dok putrajaya hanya utk klimaks ni. tetiba cancel?!
hmmmmm takde rezeki anak-anak nak tgk keindahan belon panas tahun ni.

ni la sebabnya entry pasal belon panas putrajaya ni lama tak saya update.
frust menonggeng!

kami terus balik melaka dgn hampa 😒.