assalamualaikum...

mentari isnin menjengah lagi... alhamdulillah 😎...
pagi ni bermula la kerja keras saya menyiapkan 2 mini assignments nak anta pagi khamis nanti.
bakal menaip 2,000 patah perkataan. hu hu hu 😃 moga dipermudahkan la.
tghari karang nak masak pun dah ada idea... mudah la nak buat assignment bila hati senang.

nak la share pengalaman indah kami anak-beranak first time ke Mango Float Royale, Melaka.
ha ha ha iye korang. berbelas tahun dok melaka, ahad 2 minggu lepas, barulah kami ke sini.
viral. maka, dulu kalau nak jejak ke sini, ya Allah, ramai sgt org. beratur panjang...
now, no more. kami dtg hari Ahad, lebih kurang jam 12 tghari. releks aje parking dan dpt meja di bwh payung walls 👍.
then menjelang kul 2 ptg tu, dah mula ramai... kereta pun kena menunggu utk parking.
meja agak penuh masa tu... tapi! jgn risau. masih ok. takde beratur panjang-panjang pun. skit lebih kurang aje.

nak dijadikan cerita, semlm kami repeat ke mango float royale ni... ha ha ha ðŸ˜€.

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
RM5.50

memang la recommended korang oii 👍. sedap. mangga nyer first class 😋. manisssss...
ice cream vanilla nyer pun sodap. yummy. bila dicampur semuanya, memang marveles 😍.
itu la yg 2 kali repeat. berbaloi!!!

layan dulu gambo Ahad (4.3.2018)

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

 Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
ni Ibu punyer, laksa penang...

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
kakak-kakak dgn menu biasa diorang, mee goreng & kuew teow goreng...

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
anak bertuah sorang ni tak nak makan masa tu... leka la dgn phone.

mcm2 ada jual untuk complete kan mango float ni.
ada jugak meatball Mat Bulat. ada satay. cendawan goreng. denderam. dan byk lagi aneka makanan yg memang sedap. memang confirm kenyang lah kalau ke sini.

ni plak gambo semlm, Ahad (11.3.2018)
Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

wajib singgah sini ye korang kalau ke Melaka.
lari sekejap dari coconut shake klebang kepada mango float royale ni plak...

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
Isnin - Sabtu : 12 tghari hingga 11.30 mlm
Ahad : 11 pagi hingga 6 ptg
(waktu rehat Mango Float Royale : 6.30 ptg hingga 8.30 mlm)

ok. sekian sharing saya pagi ni 😉. bye!