assalamualaikum...
šŸ’ salam sejahtera.

indahnya bila dpt holiday ni korang šŸ˜ƒ. saya ni masih lagi terbayang-bayang keseronokan bwk anak-anak bertiga ni ke Hatyai ari tu.
3 hari 2 malam yg ohsem. alhamdulillah semuanya berjalan lancar dari kami pergi hingga la sampai rumah tgh mlm Isnin tu.
tapi tu la korang. saya lom abis update entry pasal holiday ohsem tu ha ha ha... 
part kritikal is pemilihan gambar šŸ˜. 

kakak-kakak da sgt sesuai bwk berjalan jauh.
dah tahu urus diri sendiri. dah pandai nikmati perjalanan tu. dah boleh express perasaan sendiri.
as for Izzat, yes masih lagi antara faham dan tidak.
but, he was so happy! itu dah memadai. then seringkali diorang bertiga hijack phone saya yg penuh dgn gambar di Hatyai.
itu dpt sentiasa mengingatkan mereka akan keseronokan itu.

next trip, in shaa Allah. ibu usahakan šŸ˜.

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom
ini gambar jumaat lepas... seminggu yg lalu.
gi skola syuhada, terus amik dia dlm jam 12.15 tghari.
then, kami berdua terus ke skola kakak plak. 
da janji dgn kakak nak amik dia plak jam 12:30 tghari.

then, terus bwk anak-anak berdua ni ke family store.
semata-mata nak beli kasut utk diorang pakai ke Hatyai. nak bagi diorang selesa lah kan.
3 hari akan berjalan saje. kasut sediada diorang tak brape sesuai.
then, time snap gambo šŸ‘† kami di foodcourt, lunch together. borak-borak bersama. bebel skit-skit šŸ˜„.

kak Nurin da pun release result ujian bulan 2 ari tu kat saya. alhamdulillah šŸ˜.
apa yg saya komen kat dia, "bagus kakak. but, boleh perbaiki ye. pertghan tahun nanti Ibu nak yg lagi best ye"...
biasa lah kak Nurin, "ok Bu".
senang hati saya dgn result dia. maklumlah, dok asrama, berdikari... life sendirian berhad.

as for Syuhada, now saya concentrate dgn skola agama. since dia nak duduki UPKK oktober nanti.
result Syuhada sederhana. masih boleh saya push! still got time...
saya mudah bab beri contoh pada Syuhada... "adik kena tiru kak Win, tiru camne kakak belajar...".
kak Nurin dah bagi contoh yg amat baik utk adik-adiknya.
tak susah utk cari contoh yg lain-lain šŸ˜Š. alhamdulillah.
but saya selitkan juga la kata-kata bhw saya bukannya berat sebelah, melebihkan kak Nurin...
"kakak dan adik ibu yg lahirkan, ibu besarkan sama-sama, takde lebih takde kurang pun...".

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom
hah ni adik manja baby in the house šŸ˜.

baby boy ni sorang... bulan Julai ni in shaa Allah genap umur 6 thn.
thn depan naik Darjah 1. cepatnya masa berlalu... meskipun begitu, baby boy ni masih manja bertong-tong.
membaca...
mengira...
mengaji...
masih in progress šŸ˜…. anak lelaki kan. skang tiap mlm wajib bersama dia.
kalau tak nak belajar, tak boleh on kartun kat tv. no no no no!
belajar pun santai, saya try utk tak lebih 30 minit. tgk keadaan dia. and 30 minit tu tak terus-menerus, belajar, rehat 2-3 minit. belajar, rehat 2-3 minit.
tak boleh lah nak naik suara skit baby boy ni. bercucuran air mata tersedu-sedu suara... hmmmm šŸ˜Œ. da ugut dia dah, "kalau Ijat tak lancar baca, nanti Bu anta tuisyen!" ha ha ha ha...

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom

Update ::: Anak-Anak AdianiezDotCom

skang dah boleh la diharap bila bergambar. manis sungguh senyuman nyer šŸ˜.
pun ikut mood jugak la most of the time kan. bila mood dia membara bergambar, terus la diikutkan.

sederhana aje anak-anak saya. 
ibu nyer tak le Power Rangers mana pon ha ha ha... 

anak-anak bertiga ni lah penawar duka lara saya. pengubah mood ketika stress dgn keje.
dlm pada marah-marah, bebel-bebel... dlm hati ibu ni ada taman šŸ’œ.
trying my hard utk penuhkan masa yg ada bersama mereka bertiga. sepenuh hati sepenuh jiwa.

tu aje nak citer pagi ni. bye! 

šŸ‘‹