assalamualaikum. salam sejahtera.

dari pagi, suasana di luar mendung saje.
cahaya matahari skit-skit menjengah bumi 😌.
raba-raba baju-baju yg saya sidai sejak awal pagi tadi, hmmmm sejuk.
saya sgt suka bila angkat baju, baju itu hangat 😅. tapi takpe la. kering tetap kering.

tghari tadi, rehat sebentar dari study, mengkreatifkan diri dgn buat makeover skit kat kotak-kotak yg byk di dlm stor.
at first, nak sisih je. semak la plak selepas byk brg da dikemas.
tapi, Jumaat lepas, timbul plak idea bernas ni.

Susun Atur & Deko | Kotak Lama Di Beri Rupa Baru
kotak.
gunting.
wallpaper (jenis sticker) KAISON.

amat mudah beli guna wallpaper jenis stiker ni.
tak perlukan gam ataupun selotep.
kebetulan, saya memang simpan lebihan wallpaper. takde satu pun yg saya buang, selepas settle pasang di dinding-dinding berkenaan.
sayang nak buang!!!
hasilnya, selamat la kotak-kotak A4 lama ni dibalut oleh saya 😉  ðŸ˜ŠðŸ˜Š.

Susun Atur & Deko | Kotak Lama Di Beri Rupa Baru

Susun Atur & Deko | Kotak Lama Di Beri Rupa Baru
kotak ni utk digunakan di bilik kakak-kakak 😃.
utk diletakkan stok alatulis mereka 3 beradik.
kotak lama ni sudah lunyai! hi hi hi hi...

Susun Atur & Deko | Kotak Lama Di Beri Rupa Baru
nampak tak tu 👆👆👆 matching dgn dinding, kan 😃😃 hi hi hi...

tu la dia hasilnya Jumaat lepas.
cuma belum diisi brg. weekend lepas kakak-kakak tak free sebab kami gi beraya ke KL.
so, tangguh la mengemas alatulis masuk dlm kotak.

siang tadi, terasa stress dgn assignment, terus terfikir nak releks kan minda dgn balut 2 kotak lagi.
kali ni, gunakan wallpaper dinding rumah lama.
ada berbaki skit lagi wallpaper tu. so, now is the right time utk abiskan riwayat wallpaper ni.

memang saya nakkan kotak yg proper utk simpan brg2 baking - cup roti, cup muffin, cup dadih, etc.
dulu, di rumah lama, brg2 ni semua saya letak dlm tupperware besar.
now, tupperware tu da ada benda nak diisi. maka, amat bermanfaat la kotak2 A4 ni.
alhamdulillah...

Susun Atur & Deko | Kotak Lama Di Beri Rupa Baru
hi hi hi carpet pun dah tukar baru 😍😍😍

Susun Atur & Deko | Kotak Lama Di Beri Rupa Baru

Susun Atur & Deko | Kotak Lama Di Beri Rupa Baru

Susun Atur & Deko | Kotak Lama Di Beri Rupa Baru

esok nak membalut lagi 1 kotak kecik gitu.
baru terjumpa kat dlm bilik belakang kejap tadi.
semcm satu terapi plak buat semua ni. korang cuba try.
memang perasaan nyer sgt best. buat penghilang stress 😊.
dari bahan-bahan sediada, kita recycle setiap satu tu. terasa mcm kelahiran semula 😃.

👋👋