assalamualaikum 😊
selamat pagi readers yg baik hati...
selamat pagi langkawi... chewah! πŸ˜†

aduhai! sehari semlm jauh dari rumah - amat menyeksakan jiwa!
minggu ke-2 bekerja dah pun bertugas jauh nun di utara negara.
sesungguhnya saya yg menjalankan amanah.
mlm tadi, jam 9:45 mlm, call anak-anak, Izzat takde mood nak berckp.
slow je suaranya πŸ˜’.
kita dah la rindu sgt nak dgr suara ceria dia, dia takde mood.
then, Syuhada kata, "ibu, Izzat menangis" 😳
on the spot, saya terus tukar ke video call. 
aduhai anak boy ibu.
nampaklah jugak butir-butir air mata kat tepi mata Izzat.
Allahu... jgn la uji ibu, darling oii...
bertabah la ye tanpa ibu utk 4 mlm.
bila dah naik keje ni, memang akan kerap bertugas luar Melaka.
moga nanti Izzat terbiasa ye.
maklumlah... 22 bulan ibu depan mata. tak ke mana pun kalau tak dpt nak bw anak-anak.

maka, nak share lah gambar anak boy yg manja sorang ni.
gambar ni saya snap hari Ahad yg lepas, dlm jam 2 ptg.
kisahnya... tghari tu bw anak-anak berbelanja di Family Store. kak Nurin nak beli brg nak bw balik ke asrama.
sedang membelek-belek segala mcm benda di Family Store, ternampak penyiram air cute ni hah.
offer kat Izzat, "Ijat nak tak penyiram kecik ni? ringan je nanti Ijat nak siram pokok ibu".
"boleh jugak la. penyiram ibu berat sgt kalau air penuh...".

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok

itu yg sampai je rumah, terus nak menyiram pokok.
jenuh jugak la dia dok ulang-alik mengisi tong kecik tu, sekali isi utk menyiram 1 pokok.
how cute πŸ˜„...
ok la. mengisi masa dia dgn something new.
yg dulunya tak pernah ada aktiviti di laman sebegini πŸ˜€.

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok
lepas tu, sedang ibu sibuk di area lain, sekuntum bunga dipetiknya.
Izzat kata, "satu je Ijat nak..." πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’. anak bertuah betul!

πŸ˜…πŸ˜…