Saturday, May 31, 2014

HARI NI HARI JADI AYAH ~ AYAH BELANJA HOLIDAY BEST PUNYER :-)

1 comment:
kami :-)

kami kenal melalui alam siber kira-kira setahun sebelum kami berjumpa bertentang mata...
mr.asben di UK dan saya di malaysia.
berkawan biasa selama 2-3 bulan aje (lepas mr.asben balik malaysia) sebelum setuju utk berkawan lebih rapat (bercinta kah itu?)...
kalau dikira-kira, november tahun ni da 15 tahun kami berkasih sayang (ha ha ha).
daripada 15 tahun itu, in shaa Allah bulan ogos tahun ni bakal genap 11 tahun kami kawin :-)

ayah yg sporting !

buah hati ayah... boboi ayah...

with love always...

"Selamat Hari Jadi ayah.
kita bergembira ye hari ni dgn anak-anak...
walaupun takde kek utk dipotong, kita pastikan hari ni best punyer!
and ibu doa agar setiap hari pun kita dpt terus bergembira bersama-sama.
hingga ke akhir hayat..."



Photobucket

Friday, May 30, 2014

6TH PUTRAJAYA INTERNATIONAL HOT AIR BALLOON ~ KISAH CRUISE TASIK PUTRAJAYA & BELON PANAS TAKDE ~ PART 2 (AKHIR)

2 comments:
sambung skit lagi kisah holiday kami di putrajaya.
ni scheduled post ye ~ now saya dlm perjalanan ke satu tempat :-)

setelah abis adventure kami di monumen alaf baru, saya dgn excited nyer ajak mr.asben naik cruise putrajaya pula :-)
yeszaaaaa...

alhamdullillah tepat masa kami byr tiket aje, terus boleh naik cruise.
kami sekeluarga RM30.
promosi utk hari tu...













a great journey.
as malaysian, kami sekeluarga da pun naik cruise tasik putrajaya...
yahoooooo :-)
alhamdulillah...

then, terus kami berjalan kaki ke masjid besi...



waktu kami singgah di masjid besi, hujan turun renyai.
hmmmmm da dpt alamat dah yg mcm takde belon panas mlm ni hu h hu!
ku gagahi la juga hati ni... bwk anak-anak tgk belon panas yg sedang nak dinaikkan ptg tu.





ada beberapa belon dilepaskan ptg tu...
and dpt la bwk anak-anak tgk proses 2 belon tu dikembangkan...
dpt explain kat nurin & syuhada skit pasal belon panas ni.

dipendekkan cerita, waktu kami dinner, hujan turun dgn lebat berserta dgn ribut!!!
luluh hati ku hu hu hu....


hanya 3 belon panas dpt dinaikkan mlm tu lebih kurang kul 9.00 mlm.
semua org tunggu dgn sabar belon panas yg lain dikembangkan... termasuklah saya.
time ni hujan masih turun renyai...
mr.asben dan anak-anak dlm kereta... hujan... anak-anak da penat!


gini rupanya...
truck yg bawak belon panas tu semua beratur...
patutnya diorang kembangkan belon panas tu ikut giliran...
byk!!!
lebih dari 15 truck = belon panas yg sepatutnya dikembangkan dan dinaikkan.
:-(

akhirnya... kul 10.00 mlm lebih kurang, dgn rasminya pengumuman dibuat....
belon panas tak dpt dikembangkan & dinaikkan...
bunga api pun cancel!!!!

tidaaaaakkk!!! sedih giler...
seharian kami dok putrajaya hanya utk klimaks ni... cancel???!!!!
hmmmmm takde rezeki anak-anak nak tgk keindahan belon panas...

tu la sebabnya entry pasal belon panas putrajaya ni lama tak saya update.
frust menonggeng!!!

kami terus balik melaka dgn hampa hua hua hua hua...

:-)

Photobucket

Thursday, May 29, 2014

6TH PUTRAJAYA INTERNATIONAL HOT AIR BALLOON ~ KISAH MONUMEN ALAF BARU ~ PART 1

1 comment:
alamak puan aida oii! 
ini kisah sudah lama baru mau update??!
ha ha ha....
bukan nyer tak nak update, kekangan masa...
akhirnya terlupa!
korek-korek album, baru teringat kisah ni belum lagi dicoretkan di sini...

alkisah ~ ini sebenarnya part 4 drpd kisah yg lalu...



khemah tempat makan... dikelilingi oleh gerai makanan yg sgt byk...

kami tiba di putrajaya sebelum kul 2 ptg lagi ~ 29.3.2014...
punyer la excited nak tgk belon panas kan...
alhamdulillah dpt parking kereta kat tempat strategik...
ya ampun!!! punya la ramai umat manusia di putrajaya... meriah!!! penuh!!!
cuaca? sgt panas...

kami sampai and lunch dulu...
dlm kul 4 ptg gitu after lepak-lepak... makan-makan... baru la gerak nak jalan-jalan.
time tu, langit nampak nyer da berat...
dlm hati ada frust skit la ~ berdoa pada Allah agar jgn la diturunkan hujan!!!

kami terus menuju ke arah monumen alaf baru tu...
kebetulan area monumen tu merupakan picnic area... tempat lepak di tepi tasik.

pensil besar kat belakang tu la monumen nyer...


on the way tu, layan anak-anak naik kmx bike dulu...







sungguh sedih!!!
time seronok nurin & syuhada sedang naik kmx bike ~ hujan turun dgn lebat!!!
tidaaakkk...
masih berharap yg belon panas ada mlm ni dan acara bunga api...

hujan lebat!!!!


sebab hujan, tak dpt nak bwk anak-anak dara main bola besar ni...

kami sekeluarga berteduh di bawah pokok...
sambil berdoa di bawah payung...
lama la jugak...
lebih dari 20 minit hujan turun dan kami tersadai di bawah pokok-pokok tu!!!

hujan reda skit, masih ada rintik-rintik hujan, kami terus jalan ke arah monumen...
utk berteduh...
dan lepak dgn selesa...




tiang ~ rukun negara...

then, sepanjang berjalan naik ke puncak monumen ni, setiap cermin tertulis sejarah malaysia.
satu persatu.. ikut tahun... sesuatu yg unik dan bermakna!

di antaranya :-



sgt indah pemandangan dari puncak monumen :-)
anak-anak sgt happy! alhamdulillah...



izzat sedang sibuk makan coki coki !!!



bergambar sakan la kami anak-beranak di dalam hujan yg rintik-rintik tu.
ijat berteduh dlm stroller...
hingga la hujan berhenti...
masa tu da melepas kul 5 ptg...

ajak mr.asben naik cruise plak :-)

kat jeti cruise ~ ramai org !!!


naik naik bot antik ni ~ dondang sayang perahu.
malangnya izzat tak dibenarkan naik...
mau letak mana izzat????!
tak naik la kami sekeluarga :-( hu hu hu sedih...

next entry ~ cruise tasik putrajaya...

Photobucket