Jul 4, 2016

Duit Raya Anak-Anak Pra-Syawal :)

assalamualaikum...

most of uolls reading this surely da ada kat kampung, kan?
baik umah mak abah sendiri ataupun umah mak mertua... alhamdulillah :)
moga semua nyer dlm keadaan yg baik2 ye.
kalau ada yg demam, anak2 ke demam, please la uolls ke klinik ekk...
zaman skang terlalu byk penyakit @ virus.

nak citer pasal duit raya... anak2 saya da dpt duit raya.
dari cikgu2 kat skola... dari cikgu tuisyen...
and izzat, last day ari tu ada few parents yg mulia hati bagi angpow kat anak2 di tadika.



tq la...

tu gambo teacher upload kat grup wassap parents.
happy la izzat dpt angpow.
tapi dia tak tau lagi... dia kata, teacher bagi :) hi hi hi....
this year baru nak expose pada dia erti beraya yg sebeno nyer, in shaa Allah...
kebetulan birthday izzat thn ni in shaa Allah jatuh pada 23 Syawal (khamis).
da plan dah, beli kek sebiji dan angpow sorang RM5. tak payah nak prepare kat gudi bag.

brape ekk peruntukkan uolls my frens utk angpow nak sedekah kat anak-anak?
hi hi hi peruntukkan saya masa sama mcm tahun2 lepas.
meskipun ekonomi agak merudum, tapi angpow maintain la kan. sekali setahun :)
org memberi, kita menerima, kita beri pulak...

ok babai...

p/s : duit angpow anak2 tu jgn lupa tukar kan jadi emas ekk.
        nilai nyer lebih tinggi compare if nak masukkan dlm bank aje.
        roger saya anytime in shaa Allah :)
        pesanan khidmat masyarakat 2 ari sebelum raya!

Photobucket

5 comments:

  1. kemain suka lagi diorang kan.alhamdulillah...dapat juga agihkan duit raya..rezeki mereka kan..

    ReplyDelete
  2. Anak2 yang seronok kan. Anak akak pun, sakan betul dia memilih baju kasut tahun ni. Pokai juga lah bapa nya...hahaha. Tapi ang pau, kami up kan sikit. Ekonmi merudum, tapi dapat savekan kat a few things, so boleh lah nak up sikit. Sedekah jer...itu lebih memuaskan hati kan..

    ReplyDelete
  3. Alhamdullilah rezeki anak2 dapat duit raya :)

    Siqah kerja lagi hari ni dan esok. Bestnya AA dah selamat sampai kampung. Boleh buat persediaan raya lah ni 😊

    ReplyDelete
  4. Assalamua'laikum.. Hi sis.. Reen dan hubby masih belum balik raya.. Reen follow blog sis sambil jalan-jalan sini.. ;)

    ReplyDelete
  5. seronoklah anak2 dapat duit raya kan

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)