Monday, February 20, 2017

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

(9.00 pagi)
assalamualaikum...
salam dihulur di pagi isnin yg indah 😍.
mcm biasa bila isnin muncul ajer, otomatik kekadang monday blues kan?
so mau up kan citer citer happy jer la ari ni. tak mau otak berfikir terlalu sesak!
happy... relax...

mau la citer baling belakang skit hari ni. dibaling ke sekitar 25 - 26 disember 2016...
kami holiday 1 mlm ke Swiss Garden Hotel & Residence, Melaka.
melaka je?
ye ler. kami org melaka pun lom abis tawaf melaka ni uolls 😎.
dek krn plan last minit, cuti pun tak apply panjang, dedekat jer la kami holiday.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
kul 3 check in. relax jer lah... tgh tunggu time nak mandi pool.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
alhamdulillah... rajin syuhada.
mudah-mudahan dpt A mcm kakak ye thn depan UPKK.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
amaran keselamatan di sliding door.

sebagaimana biasa, saya booking direct dgn hotel.
call... dpt the best rate. reserved 👌👌👌.
  • RM314.49
  • if ke few other websites, dpt harga less than that. ini last minit punyer harga 😅.
  • 2 katil super single
  • no breakfast
kami tak opt utk breakfast. ada plan baik punyer next morning.
ready beli roti and air mineral utk anak-anak dlm bilik.
bilik di sini pun lantai karpet. kami bwk toto & selimut.
2 katil single, mana nak cukup 😄.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
hadoi... ibu busy nak amik gambo pemandangan, ijat sibok la tunjuk body yg kering tu.
baju pun da hilang anak oii...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
kampung morten & sungai melaka... kebetulan 1 cruise lalu 😍.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
nampak la sikit pemandangan bandar melaka... 
The Pines tu uolls. kami plan nanti nak stay sana plak.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
ready !!!

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

pool di sini memang hebat. luas. ada jakuzi. puas hati berenang uolls.
then di tingkat atas, angin kuat! nyaman...

mlm tu kami plan nak jalan kaki sepanjang sungai melaka.
nak relax. nak tgk la suasana di situ mlm hari.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
senja...

dari hotel, nak ke burger bakar abang burn sgt la dekat.
berjalan kaki relax relax dgn anak-anak dlm masa 15-20 minit.
ke arah pirate park sungai melaka, ke hadapan sikit jer...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
boy sorang ni makan meatball dgn happy nyer...

malang skit lah, hujan...
memang frust !!! tak dpt la nak jalan-jalan uolls. sedih... 
kami balik hotel jer lepas makan tu.

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
on the way balik hotel... tu dia hotel kami.

sampai hotel jer, hujan di luar bertambah lebat. aduhai...
kami lepak la few minutes di lobby hotel. ada hiasan hari krismas.
sempat la izzat mengemas hadiah-hadiah kat lobby tu...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
dari lobby hotel, boleh terus ke mall ye uolls.
nak ke sky tower & the shore oceanarium...

Swiss Garden Hotel & Residences, Melaka & Burger Bakar Abang Burn :)
sebelum tido, sempat la nak snap sekali lagi view kg morten ~ mlm plak.

ok... 1 mlm nan indah...
esok pagi lebih best... to be continued!
bye for now.

12 comments:

  1. syoknya..walau tak jalan jauh,,tapi dapat stay dgn family pun dah ok kan...

    ReplyDelete
  2. Memang besar gedabak burger tue, hihi..

    ReplyDelete
  3. water park playground pun bnyk pilihan kat sini, best

    ReplyDelete
  4. Sementara anak kecik...seronok la jalan2 macam ni Aida. AKak ni anak dah remaja...sorang pula tu....lain dah arah tuju kalau pergi holiday.

    ReplyDelete
  5. wah..seronoksnya. lama tak holiday..

    ReplyDelete
  6. zai pon skrg klau nk bcuti akan cari hotel yg ada pool khas utk ank main br sng hati ckit

    ReplyDelete
  7. malamnya hujan rupanya nak lalui pengalaman yang lebih best pagi esoknya tu kan,

    ReplyDelete
  8. xpelah walau tmpat dekat,, asal duk hotel dh happy sgt ank2.. Cam lya la..duk trg, tp kalo ke kaual trg mcm org asing..ibarat mlancong dlm negeri sendiri… lya duk sebelah kmn, agak jauh dr trg..

    ReplyDelete
  9. Alamak.. kalau hujan memang kena berperap dalam hotel je lah.. tak banyak aktiviti boleh buat.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Aduhhh kecur air liur tengok berger yg bertingkek tingkek tu AIda. Sedapnya weyh. Berapa RM seketul tu Aida?

    Hotel ni nampak moden ye Aida. Warna pun ellegent gitu. Budak budak kalau dapat kolam mmg tak hingat dah lain lain. Boleh sepanjang hari duk kolam tu

    ReplyDelete
  11. Seronoknya jalan2... saya masa duduk di Melaka rajin juga jalan area ni... cruise pun beberapa kali kami naik... hehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)