Mar 7, 2017

Penanda Buku Batang Ais Krim

(3.44 ptg)
assalamualaikum...

ptg ni, melaka masih lom hujan meskipun tanda2 tu dah ada...
lately, tak boleh nak agak dah cuaca.
ku sangka panas hingga ke ptg, rupanya hujan di tghari.
so kalau ada apa2 planning, execute saje pada masa yg teras sesuai.
kalau ditangguh, ditakuti bakal tertangguh lama...

skang ni sedang busy dgn hobi yg telah lama tertangguh!
tu la... tak jumpa2 masa yg sesuai. now, kebetulan di opis ada ruang dan peluang.
since last week, tak sabar nak tunggu break for lunch, especially jumaat.
kebetulan saya memang la pemalas nak kuar ofis, kecuali terdesak kena amik anak2 balik skola.
releks dlm bilik... exercise tangan 😄.

penanda buku felt batang ais krim
penanda buku felt batang ais krim
projek sulung ~ penanda buku batang ais krim dgn kain felt simple...

felt crafting 😍😍😍.
gunakan creative shaper ni, memang la memudahkan.
kain felt, aneka butang, manik comel2... semua memang da lama beli skit2.
utk nurin & syuhada.
kebetulan memang ada aim buat gift utk kawan2.
gift utk hari guru nanti ~ plan nyer nak bagi produk handmade kat cikgu2 anak2. in shaa Allah 😄.
suka suka saje ni... start buat bookmark dulu. pasni plan nak buat keychain.
tu aje la... takde la projek besar2an. jual-jual ke. tak la buat masa ni.
kenapa buat kat opis? hi hi hi kat rumah memang tak sempat nak usik jarum & benang.
apatah lagi nak berkraf bagai. alamatnya nanti butang2 tu dipunggah dek izzat jer la...
dlm 1 jam lunch hour tu, dpt la fikiran ni free kejap bila tgk kain felt butang dan manik warna-warni tu. best!

tu je sharing ini kali... bye!


18 comments:

  1. kreatif nya..klu cik nor buang jer batng aiskrim tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu memang buang aje, ciknor.
      skang, nampak potensi nyer...
      especially magnum punyer. comel!

      Delete
  2. wah cantik tu kreatif juga aida ni ya

    ReplyDelete
  3. hahaha. dulu waktu sekolah, selalu tengok orang kumpul batang aiskrim ni. macam-macam mereka buat. kreatif sungguh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye.
      tu la inspirasi saya ni.
      baru nak berjinak2.

      Delete
  4. wah comeyyyy... kreatif la.. boleh cuba buat ni kasi kat anak-anak kan

    ReplyDelete
  5. wahhh ni zaman old skool dah buat nie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.
      semua yg olskul tu lah yg beri inspirasi kat aida.
      baru ada masa ha ha ha...

      Delete
  6. Cantiknya..
    Boleh cilok idea ni buat hadiah hari guru nanti, hehehe

    ReplyDelete
  7. Cantik n kretip sgt! Bgus juga idea utk hadiah hari guru..

    ReplyDelete
  8. Wahhhh.....dah berjinak jinak dengan kraftangan nampaknya sekarang ni ye Aida. Sebenarnya kalau rajin apa pun boleh jadikan Aida...

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat lama ni, nom.
      baru skang ada masa skit.

      Delete
  9. Comelnya! Saya pun suka handicrafts and DIY nih. 💞

    ReplyDelete
  10. comel dan kreatif. Dah boleh bukak kedai online ni kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. lom bleh lg, fiza.
      masa mencemburui akak.
      ni buat suka-suka ajer :)

      Delete
  11. Saya pun suka buat kraf sebagai terapi diri. Sebab dapat tengok pelbagai warna dan aksesori yang cute miut kan...? 😆

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)