Friday, April 28, 2017

Biskut Gery Yang Viral Dah Salut Kelapa Pulak :)

7 comments:
(8.30 pagi)
assalamualaikum...
ayat biasa ~ yahooooo hari ni hari jumaat 😍.
nak la citer. ari tu da citer pasal biskut gery ni kan, skang ada da perisa baru. 
kelapa gitu. sedap. 
saya suka. jatuh no 2 la lepas yg cheese punyer. salut kelapa tu rasanya milky skit. nice!
izzat pun suka.

Biskut Gery Yang Viral Dah Salut Kelapa Pulak :)

Biskut Gery Yang Viral Dah Salut Kelapa Pulak :)

Biskut Gery Yang Viral Dah Salut Kelapa Pulak :)

Biskut Gery Yang Viral Dah Salut Kelapa Pulak :)

Biskut Gery Yang Viral Dah Salut Kelapa Pulak :)

kebetulan jiran yg jual, saya beli la. kudapan anak-anak di waktu lapang.
biasa nyer saya beli 3-5 paket sekali.
makan... happy happy kan 😎. memang mahal uolls sepaket tu. cecah RM5 tau.
but tu la... bila anak-anak suka, ada ke kita patut kedekut? tu yg hati x sampai utk tak beli kan.
takpe la... ni investment ibu utk perut korang la ye anak-anak 😍.

frens di melaka. ni nak share.
biskut gery ni dah dijual di family store ~ melaka mall.
sepaket RM3.50 saje. murah, kan? alhamdulillah...
saya da borong da few packets 2 ari lepas...

ok bye...

Thursday, April 27, 2017

I AM BLOGLISTED BY MRS PIP

5 comments:
I AM BLOGLISTED BY MRS PIP

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

9 comments:
Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

ari ni seharian keje ngadap komputer.
mata dan skrin komputer bertemu... drafting. drafting. drafting. drafting.
aida is busy today. do not disturb please hokey!
but, ni da tghari, mata pun da naik kelabu asap. 
blogwalking jap... and nampak la adik syed buat segmen.
join lah...

Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed

ikhlas i tell u, syed, akaq ni bab meng'review' blog org lain memang ler x brape reti.
mahap la ekk kalu cara akak memenuhi syarat syed ni tersilap. but, harap nyer btol la.
what can i say is ~ akaq suka baca experience yg syed share dlm blog.
terutama yg jadi cashier tu. and ayat ~ syed layak sebab hensem 😃😃😃.
it is something buat akaq tersenyum ha ha ha ha...
then kongsi tentang ipg. temuduga... a'ah lupa nak inform, syed adalah seorang guru.
dlm entry syed, memang mcm karangan. karangan yg takkan boleh kira brape byk perkataan!
memang lebih 1000 patah perkataan hi hi hi...
your style of writing is really YOU. kita nampak syed bila baca. 
seolah-olah kita jadi 'syed' bila baca entry tu.
akaq copycat la ye cara awak tu, demi perbaiki mutu blog writing akaq.
kalau sudi, letak ler link blog akaq kat bloglist syed. 
sebab nyer is so simple = bila nampak link akaq, syed klik and dtg blog akaq.
and akaq ni sgt la hormat sesape aje yg singgah & komen kat tiap entri blog akaq.
wajib akaq singgah and komen blog tukang komen tu tadi. so syed dtg sini, akak kunjung balas.
syed dtg sini, akak kunjung balas.... begitu la selamanya 😎.
TARIKH TUTUP PENYERTAAN SEGMEN SYED : 30 APRIL 2017 (11.59 P.M)
ok bye!

GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW

12 comments:

26.04.2017 - 26.05.2017
jom join 😃

Wednesday, April 26, 2017

Saya Suka Donut

7 comments:
(4.30 ptg)
assalamualaikum...

minum ptg apa uolls?

nak la citer pasal izzat. kesukaan izzat.
dia peminat donut.
donut moden. donut gula yg tradisional tu. keria pun dia panggil donut.

Saya Suka Donut

Saya Suka Donut

maka, mari la kita gi beli donut utk minum ptg ni.
teh o panas ?
kopi o panas ?
semua pun sesuai...

bye for today.... moga jumpa lagi sok yer.

Perkataan Tidak Diperlukan...

5 comments:
(11.58 pagi)
assalamualaikum...

ari ni ari rabu ye... bukan selasa!
saya lah ni, dari pagi dok fikir ari ni adalah ari selasa tau. stress dgn diri sendiri!
semlm saya MC, x sihat... tu yg terlupa.

saya ni memang lemah longlai nak update blog kalau takde gambar.
tak brape minat nak update if entry tu takde gambar. cukup sekadar 1 gambar, mencukupi.
saya ni jenis seseorang yg sgt terpengaruh dgn gambar.
dari gambar tu baru saya tertarik nak baca perkataan-perkataan.
tgk keadaan la... tak semua perkara kena bergambar kan 😃.
most of the time, dgn gambar aje dpt bantu selesaikan byk masalah ketidakfahaman.
nak cerita, kang lain plak maksud nyer. tunjuk gambar... hah, masa tu gak selesai 😄.
ada juga masa nyer, dgn gambar pon boleh tambah masalah ha ha ha ha...
sebab tahap kefahaman org semua berbeza. maka, tu yg kena pilih gambar bebaik uolls.

a picture is worth a thousand words
kan ?

bersesuaian la dgn hari ni ~ wordless wednesday...
perkataan tidak diperlukan. hanya gambar yg dipaparkan.
a picture is worth a thousand words !
sebab tu la blog saya ni memang berjuta gambar. saya suka tempek gambar.
terutama gambar famili...
itu yg kalu nak update blog makan masa... sebab nyer nak pilih gambar utk di tempek, bukan keje senang...
gambar yg elok, sopan, tutup aurat, gembira, ceria, sederhana, tak provokasi, ...
tu yg kena tilik satu persatu... and the best time utk menilik is kat umah, mlm...
then tempek dlm box draft blog. ada time, baru up entri dgn pantas bila-bila je.

ok bye!

Saturday, April 22, 2017

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

8 comments:
(10.53 pagi)
assalamualaikum...
pagi ni... melaka hujan sejak sebelum subuh. sejoks! tapi now da stop hujan la...
cuaca pun dari pagi, lambat cerahnya... langit dilitupi awan tebal. now baru nampak sang mentari menyinar...
😀😀😀 weekend ni panjang, bakal lajak ke isnin.
memang syok la. kami ada plan dah utk 3 hari ni in shaa Allah...
cuti-cuti gak. nurin ke hulu ke hilir saya da arahkan dia bwk bekal buku latihan UPSR in shaa Allah.
da nak abis april. ibu sudah gabra ni kakak oii 😁.

biasa la... entry throwback yg bakal penuh dgn gambar uolls.
kiranya ni sambungan dari ENTRY ni... part 2 utk jalan-jalan di perak 😎.

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
kami stay sini 2 mlm... alhamdulillah...
bertahun tau simpan mimpi nak ke sini. tapi tu la, tiap kali holiday ke tempat lain.
cuti mac ari tu, sukses la ke sini. "puas hati aku!"
digembar-gemburkan dgn kecantikan resort ni... tu yg teringin uolls...

swiss garden beach resort damai laut ni memang agak jauh dari jeti pulau pangkor.
lebih kurang 30 minit kot... drive santai-santai la...
nak masuk ke dlm pun dari main road amat la jauh. makan masa 10-20 minit jugak tau baru la sampai kat pintu masuk resort.
but do not worry lah... pending nak sampai tu, kita disajikan dgn pemandangan yg amat cantik.
nature... semulajadi... laut... pokok...

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
kami sampai sini, from cameron highlands, jam 4.30 ptg.
and time tu, sgt ramai nak cek in... siap amik nombor lagi tau.
dlm jam 5.30 baru dpt kunci bilik.

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
bilik kami amat cantik...
view sisi... dpt la dengar hempasan ombak ke pantai... kicauan burung.

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

mlm pertama kami di lumut, perak... biasa-biasa aje.
kami dinner di satu kedai seafood. disebabkan tak menarik, saya tak share la kat sini.
bagi saya, makan seafood di mana-mana dlm negeri Melaka lagi sedap... dan murah!
mahal nyer la kalau nak dikira kami dinner mlm tu.
tapi takpe... nak nama nyer jalan-jalan tempat org kan, releks jer la.

pepagi esok nyer tu... kami sekeluarga breakfast di hotel.

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
tips yg diberikan dari front desk ~ before ke cafe, dtg front desk utk dptkan voucher yg lebih murah.
kalau di cafe harga nyer RM40+ (tak ingat plak!).
but di front desk, saya beli voucher tu RM15 je. which is ok la... berbaloi la dgn pe pe yg nurin & syuhada makan 👍.

dua-dua pagi kami breakfast di hotel. and makanan nyer mcm2 uolls. menarik.
hingga tak tau dah nak makan apa. biasa la menu breakfast ~ nasi lemak / nasi goreng / kue teow goreng.
then ada pelbagai roti / kuih-muih / bubur nasi / mee sup. ada juga menu western ~ sosej / redbean / mash potato yg sedap giler / nugget.
ada jugak roti jala / roti canai / mcm2 jenis telur korang nak, separuh masak, telur mata, etc...

breakfast pun tepi aje dgn swimming pool uolls, memang la izzat meronta-ronta nak swim.
tak sedang duduk kami. tak brape releks la nak makan-makan...
then, memang dari cafe jugak, boleh nampak laut terbentang luas...

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
terus ke pantai... cuaca memang best!

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
nampak tak itu izzat yg over excited. hingga kan makan pun tak nak tadi kat cafe...

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
best! mcm2 aktiviti ada ye uolls...

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
ada ticketing kaunter.
if nak sewa apa pun aktiviti di pantai, gi la kat kaunter tu.

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
kaki pancing?
batang pancing & umpan ada disediakan...

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
semua tu bot utk island hopping & snorkeling...
ramai yg join. kami x join la kali ni...
island hopping sekitar Pangkor Laut, Teluk Segadas... then snorkeling di Teluk Nipah and bagi makan ikan.
time nyer start 9 pagi hingga 12.30 tghari ye. minima 4 dewasa sekali pegi tu...
RM90 dewasa (13 thn ke atas) dan RM50 kanak-kanak (6-12 thn).

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

ni lah pertama kali nyer, anak bujang saya tu bermesra dgn ombak lautan.
sebelum-sebelum ni dia takkan nak dekat dgn air laut uolls. penakot !!!
melalak-lalak... ha ha ha...
alhamdulillah kali ni dia sgt enjoy bergolek-golek bersama ombak. just masih takot nak ke tgh skit lagi la.
but ok la... skit skit la kan.

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
matahari dah terik, kami naik balik ke resort...
nak lepak swimming pool plak kejap.

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang
 tu hah muhammad izzat sedang happy !

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

swimming pool luas... happy la anak-anak semua bermain.
bersih... pastu kehijauan pokok sekeliling memang sgt-sgt bagi feel holiday tau. perfect!
angin laut... boleh dgr bunyi ombak hempas pantai... terbaik lah.

Swiss Garden Beach Resort Damai Laut, Lumut Perak Nan Indah Saujana Mata Memandang

lepas sessi mandi-manda ni, kami ke lumut ~ jeti pulau pangkor.
nak gi cari ikan bilis mata biru 💙💙💙.