Thursday, April 13, 2017

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

(1:30 ptg)
assalamualaikum...
salam hari khamis 😎. ari ni saya, mr.asben & nurin berpuasa. in shaa Allah.
tgh mikir ni hah apa mau masak karang ptg.
bahan ada, just still mikirkan langkah-langkah pelaksanaan hi hi...

santai-santai time lunch break ni, meh la saya perabihkan stori mori keluarga kami di cameron highlands ari tu.
SINI part 1 dan SINI part 2. entri ni kiranya part 3 of cameron highlands la uolls.
perkataan nak taip tak brape byk. just tempek gambo-gambo kami anak-beranak.
"a picture is worth a thousand words..."

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands
tak perasan plak ada biasan cahaya kat gambo ni.
time tu memang mentari pagi terik menyinar... tapi tu la, nyaman aje rasanya uolls.

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands
hah ni gambo kami sefamili, sib baik cantik... chewah!

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

kami memang berjalan kaki dari hotel nak ke kea farm ni.
masa tu dlm jam 9 pagi... da start trafik jem dah kat sini uolls.
tu yg tak kuasa nak drive kereta, sesak and memang susah nak cari parking!

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands
Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands
nampak tak payung saya pegang tu? izzat punyer.
ada air sabun dlm tu, tiup belon... itu yg izzat nak beli! aduhai.

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

memang best la jalan-jalan sini. meskipun penuh dgn org, still kami redah dgn happy.
beli strawberry 3-4 pek. beli coklat strawberry. teh uncang...
memang la terpikat dgn kaktus... pokok bunga yg segar-bugar. lom lagi tgk sayur yg dijual.
murah-murah !!! aduhai... apakan daya, kami tak terus balik rumah ari tu.
kami nak sambung holiday 2 mlm lagi kat perak... memang tak la beli sayur, kan 😞.

izzat??? beli pedang, beli payung, semua yg boleh tiup belon air tu. aduhai...

ada beli few gifts utk anak-anak buah kat kajang tu. nurin & syuhada pun ada belikan keychain utk bff diorang.
ajaib nyer, saya x beli fridge magnet tau ha haha... terlupa!
tapi takpe la, da byk koleksi fridge magnet cameron highlands...

Riadah Sekeluarga Menjamu Mata Di Kea Farm, Cameron Highlands

lebih kurang 2 jam kami jalan-jalan jamu mata di kea farm ni. alhamdulillah...
exercise la jugak kan ha ha ha...
time to cek out. nak sambung program holiday yg telah saya susun...

apapun, cameron highlands is a place yg saya suka.
cuaca nyer... makanan nyer... suasana nyer... nothing much to do. but, i like...
bye cameron hihglands. till we meet again in shaa Allah 😍.

10 comments:

  1. bestnya, last akak pegi CH masa umo ami 3 thn, ami sekrg dah 18 tahun pun

    ReplyDelete
  2. seronok kan.. mesti singgah sini wajib kalo ke CH..
    kadang2 rasa nak borong sayur jugak tapi kiteee malas masak.. nanti takot sayur2 jadi baja dalam fridge =D

    ReplyDelete
  3. Kea farm, CH! Haiihhh, ikutkan memang seronok pergi cameron. Tapi, mengenangkan cameron tu tak pernah tak jam, jadi malas dah nak pergi. Haha.. Tunggu rasa nak sarapan fresh strawberries nanti, baru pergi kot. Hahahaha 🙆💕

    ReplyDelete
  4. Best nyer CH! Lama tak jejak ke sna

    ReplyDelete
  5. Masa saya pegi ke Cameron Highlands, saya memborong jagung mutiara dan tomato ceri.. hihi..Tapi tak lupa jugak try macam2 jenis tea berperisa..

    ReplyDelete
  6. wow..bestnya..cuti2 cameron highland

    ReplyDelete
  7. lamanya tak pi cameron highlands ekkkk best plak

    ReplyDelete
  8. Cuaca kat ch dah tak sesejuk dulu. Dulu sejuk, sekarang kurang. Saya baru turun dari ch ni. Kerap jugak saya ke mari.

    ReplyDelete
  9. seronok jalan2 cameron, nyaman je kan

    ReplyDelete
  10. Anak-anak saya pula tak minat CH. Mereka ni kalau tidur hotel, cuma nak swimming pool aje. Kalau ada swimming pool, onlah mood. Saya ni pulak kalau jalan-jalan mestilah nak ketenangan gitu. Sambil-sambil tu kalau dapat shopping, lagi afdal. Saya pergi CH tengok bunga, amik gambar. Suami saya pulak bukan main lagi memuja-muji kecantikan bunga-bunga segar yang ada. Saya tak rasa apa-apa pun sebab saya bukan gadis bunga. Hahaha!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)