Monday, March 12, 2018

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale, Sungai Putat, Melaka

assalamualaikum...

mentari isnin menjengah lagi... alhamdulillah 😎...
pagi ni bermula la kerja keras saya menyiapkan 2 mini assignments nak anta pagi khamis nanti.
bakal menaip 2,000 patah perkataan. hu hu hu 😃 moga dipermudahkan la.
tghari karang nak masak pun dah ada idea... mudah la nak buat assignment bila hati senang.

nak la share pengalaman indah kami anak-beranak first time ke Mango Float Royale, Melaka.
ha ha ha iye korang. berbelas tahun dok melaka, ahad 2 minggu lepas, barulah kami ke sini.
viral. maka, dulu kalau nak jejak ke sini, ya Allah, ramai sgt org. beratur panjang...
now, no more. kami dtg hari Ahad, lebih kurang jam 12 tghari. releks aje parking dan dpt meja di bwh payung walls 👍.
then menjelang kul 2 ptg tu, dah mula ramai... kereta pun kena menunggu utk parking.
meja agak penuh masa tu... tapi! jgn risau. masih ok. takde beratur panjang-panjang pun. skit lebih kurang aje.

nak dijadikan cerita, semlm kami repeat ke mango float royale ni... ha ha ha 😀.

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
RM5.50

memang la recommended korang oii 👍. sedap. mangga nyer first class 😋. manisssss...
ice cream vanilla nyer pun sodap. yummy. bila dicampur semuanya, memang marveles 😍.
itu la yg 2 kali repeat. berbaloi!!!

layan dulu gambo Ahad (4.3.2018)

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

 Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
ni Ibu punyer, laksa penang...

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
kakak-kakak dgn menu biasa diorang, mee goreng & kuew teow goreng...

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
anak bertuah sorang ni tak nak makan masa tu... leka la dgn phone.

mcm2 ada jual untuk complete kan mango float ni.
ada jugak meatball Mat Bulat. ada satay. cendawan goreng. denderam. dan byk lagi aneka makanan yg memang sedap. memang confirm kenyang lah kalau ke sini.

ni plak gambo semlm, Ahad (11.3.2018)
Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka

wajib singgah sini ye korang kalau ke Melaka.
lari sekejap dari coconut shake klebang kepada mango float royale ni plak...

Nyaman Tekak Dengan Mango Float Royale Melaka
Isnin - Sabtu : 12 tghari hingga 11.30 mlm
Ahad : 11 pagi hingga 6 ptg
(waktu rehat Mango Float Royale : 6.30 ptg hingga 8.30 mlm)

ok. sekian sharing saya pagi ni 😉. bye!

33 comments:

  1. sedapnya..nk2 cuaca panas kn..aritu adik p dh singgah sini..tp kita tk smp2 lg

    ReplyDelete
  2. Aduhaiiii..kenapa la tempting sangat mango float royale tu..sure rasa dia pun sedap kan...nak cuba kat Melaka plak..satu hal nak ke Melaka

    ReplyDelete
  3. Bagus sungguh Negeri Melaka in sebabnya pelbagai daya tarikan yang dibuat nak tarik pelancong lebih ramai datang ke Melaka.

    ReplyDelete
  4. aduhai..tergugat iman..dah la tengah puasa ni. thanks sharing, cuti sekolah nanti jalan-jalan melaka boleh singgah kedai ni, minum manggo float yang sedap tu. Laksa pun nampak sedap.

    ReplyDelete
  5. Cuaca panas memang sesuai pekena manggo float ni. Bila nak dapat rasa ni.

    ReplyDelete
  6. I tak makan mango yg masak macam ni. I makan yang muda je. hhuhuh..Ni mango royal nampak menarik . Especially masa baca blog you cuaca panas terik. Huih...bestnye kalau dapat minum ni sekarang.

    ReplyDelete
  7. dah lama tak ke Melaka...banyak tempat menarik lebih2 lagi bab makanan... sedapnya tgk mango float tu

    ReplyDelete
  8. Uishh... Terliur air liur kita tgk mango float ni tau.. Dahla feberet kita... Dkt mlka ke..sg putat dkt ngn mana ea..lupa lah... Boleh lah nk try ni nnnti..sbb sllu gak gi melaka..

    ReplyDelete
  9. adoi! seronoknya! nampak sedap betul. saya orang Melaka pun belum berkesempatan untuk mencuba lagi. wajib cuba juga ni!

    ReplyDelete
  10. Ya Allah sedapnya nampak tu...
    Nanti kalau ke melaka nk cari lah

    ReplyDelete
  11. just reading its name already sounds so refreshing...mengidam la pulak...aiyoooo... i bet drinking this at night would feel so heavenly...

    ReplyDelete
  12. Panas-panas dapat segelas ni memang asyikkkkkk!

    ReplyDelete
  13. Alahai knp bru sekarang terbaca entri nie. Baru je haritu bercuti di melaka. Nk cuba jugaklah nanti air msngga special tu. Nmpk sedsp betul ya

    ReplyDelete
  14. Time2 panas gini klau dapat tu mmg terbaik la.. mau beli berulang kali.. laksa tu pun liez suka sbb complete karbo protein sayur..

    ReplyDelete
  15. Tengok gambar Mango Float pun dah nampak sedap. Harga pun berbaloi dengan saiz air tu. Kalau pergi Melaka memang nak singgah sini lah.

    ReplyDelete
  16. Fullamak.. Tengok gambar mango float ni memang kecur rasanya.. Mujurlah tak mengidam.. Kalau tak jenuh juga nak cari

    ReplyDelete
  17. Aduhhh melampaunya blog post terakhir ni berkenaan makanan dan laksa. Dah la akak suka semua ni. Murung tau. Hahaha. Akak tengah list kan food terjah kat melaka. Nanti akak pi sini k. Kalau tak sedap, akak cari awak. Hahaha

    ReplyDelete
  18. alahai.. teringin pulak nak rasa manggo float ni. TB tak pernah try lagi.. nampak sedap jeee.. terliur TB tengok

    ReplyDelete
  19. sedapnya mango float. teringin nak pergi.

    ReplyDelete
  20. aduhaiiiii terliur.. segelas tak cukup tu..!
    hehehehe.. :)

    ...

    ReplyDelete
  21. hari tu ke Melaka pun, wife minta belikan ni. memang sedpa, nak nak tgh cuaca panas. tapi saya tak tahu pun minuman ni pernah jadi viral..ingatkan wife main-main je bagitau benda ni viral.. jmr23.com

    ReplyDelete
  22. berselera! nyum nyum. lapo pulak. hahaha

    ReplyDelete
  23. Oh I really love mango! Glad I do this post, there are so many to choose from. Would love to try it out too real soon

    ReplyDelete
  24. perghhhh sedap pula tengok laksa penang tu
    hahaha

    ReplyDelete
  25. Oh my.. can we have this in KL too... weather so hot and fir sure we need that to quench our thirst.. lolz.. nampak sedap lah wei.. nak singgah juga when im in Melaka

    ReplyDelete
  26. Sedapnya nampak mango float tu. Size besar hehe. Terliur pulak hehe. dah la dekat melaka hee

    ReplyDelete
  27. wow~! I love mango a lot... nampak can't resist mango float royale ni...

    Yummy and let's try!

    ReplyDelete
  28. Ala... menci tau.. menci... Nak juga.. Tambah cuaca sekarang ini.. Kalau dapat ini memang ohsemlah tekak..

    ReplyDelete
  29. Oh my!!! terliur bila baca entry ini. The mango float royale is so tempting and the laksa aduhhh nak sangat sangat. I will drop by if I go to Melaka.

    ReplyDelete
  30. Wah menarik ni, satu hari kena mengembara cari mango float ni...

    ReplyDelete
  31. Ya alah terliur tgk..waktu tgh panas mcm ni leh mkn nikmatnya

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)