Tuesday, July 16, 2019

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok

assalamualaikum 😊
selamat pagi readers yg baik hati...
selamat pagi langkawi... chewah! πŸ˜†

aduhai! sehari semlm jauh dari rumah - amat menyeksakan jiwa!
minggu ke-2 bekerja dah pun bertugas jauh nun di utara negara.
sesungguhnya saya yg menjalankan amanah.
mlm tadi, jam 9:45 mlm, call anak-anak, Izzat takde mood nak berckp.
slow je suaranya πŸ˜’.
kita dah la rindu sgt nak dgr suara ceria dia, dia takde mood.
then, Syuhada kata, "ibu, Izzat menangis" 😳
on the spot, saya terus tukar ke video call. 
aduhai anak boy ibu.
nampaklah jugak butir-butir air mata kat tepi mata Izzat.
Allahu... jgn la uji ibu, darling oii...
bertabah la ye tanpa ibu utk 4 mlm.
bila dah naik keje ni, memang akan kerap bertugas luar Melaka.
moga nanti Izzat terbiasa ye.
maklumlah... 22 bulan ibu depan mata. tak ke mana pun kalau tak dpt nak bw anak-anak.

maka, nak share lah gambar anak boy yg manja sorang ni.
gambar ni saya snap hari Ahad yg lepas, dlm jam 2 ptg.
kisahnya... tghari tu bw anak-anak berbelanja di Family Store. kak Nurin nak beli brg nak bw balik ke asrama.
sedang membelek-belek segala mcm benda di Family Store, ternampak penyiram air cute ni hah.
offer kat Izzat, "Ijat nak tak penyiram kecik ni? ringan je nanti Ijat nak siram pokok ibu".
"boleh jugak la. penyiram ibu berat sgt kalau air penuh...".

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok

itu yg sampai je rumah, terus nak menyiram pokok.
jenuh jugak la dia dok ulang-alik mengisi tong kecik tu, sekali isi utk menyiram 1 pokok.
how cute πŸ˜„...
ok la. mengisi masa dia dgn something new.
yg dulunya tak pernah ada aktiviti di laman sebegini πŸ˜€.

Taman @ Kebun Mini Di Tepi Rumah | Mudahkan Izzat Nak Menyiram Pokok
lepas tu, sedang ibu sibuk di area lain, sekuntum bunga dipetiknya.
Izzat kata, "satu je Ijat nak..." πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’. anak bertuah betul!

πŸ˜…πŸ˜…

15 comments:

  1. Rajinnya Izzat...bestnya tanam pokok bunga kat rumah..ni yang rumah baru tu kan...psst..tanam la kacang botol kat tepi tu...mesti best...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum
    selamat pagi
    singgah pagi selasa

    ReplyDelete
  3. Kalau ana, memang tak lah berjauh dengan anak walau bila dekat asyik gaduh je.hehe

    ReplyDelete
  4. alolo manja izzat ....rajin ni bila besar... rajin dia tolong ibu siram pokok

    ReplyDelete
  5. alah2 anak manja nih, sian dia, yelah akak sebelum ni tak pernah keje jauh2 kan... tup2 mula keje kene outstation lak, aduhai...

    rajin izzat, mcm si aiyan ptg2 sibuk nk siram bunga... walaupun bunga mama banyak rumput hehhehe

    ReplyDelete
  6. Bagus nya kecik2 dah rajin menyiram. Btw cantik lah bunga-bunga dekat taman kebun mini tu.

    ReplyDelete
  7. wah, bestnya ada taman mini sebelah rumah macam tu.

    ReplyDelete
  8. cantik jugak buat taman mini macam tu. dapat la idea nk buat kat rumah sendiri :-)

    ReplyDelete
  9. Rajin Ijat tolong siram pokok.

    Sekali petik bunga Ibu ya :)

    ReplyDelete
  10. Wah rajin betul yer menanam. Berbudi pada tanah, in sha Allah pasti ada hasilnya nanti.
    Tutorial Memasang HTTPS Pada Blog Anda

    ReplyDelete
  11. sekuntum bunga sebagai upah Ijat menyiram pokok Ibu..hahah!

    ReplyDelete
  12. Adoi sempat dia ambil gst lepas sira m ye hihii.. cantik taman aida

    ReplyDelete
  13. Alahai.. siannya Izzat.. Dah lama tak berpisah dengan ibu, sedih je dia ye..

    ReplyDelete
  14. wahhh bgs ni...berbudi kpd tanah. kalau tanam sayur lps ni tak yah pegi psr lg dah hehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.