assalamualaikum & salam sejahtera 😊

yes yes yes 😄 hari kedua (28.3.2014) di KL baru kami start enjin jalan-jalan...
baca part 1 dulu tau, kami menginap 3 hari 2 malam di Impiana KLCC Hotel. as early as 9.30 pagi kami da gerak keluar hotel.

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

memang best sebab ada connecting bridge from hotel to KLCC / Bukit Bintang tau! sebab tu, walaupun mahal stay sini, saya ok aje. mudahkan perjalanan kami, kereta park je kat hotel and kami santai jalan-jalan dgn famili 😀.

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
terus ke depan tu is KLCC. and ke kanan tu ke Bukit Bintang.

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

ni la gambaran connecting bridge nyer. 10-15 minit jugak nak sampai ke Convention Centre ni. 
nampak tak tu Impiana KLCC Hotel? tu la hotel kami. sampai je Cconvention Centre, turun escalator terus ke entrance Aquaria 😍.

best...

tapi kami gi breakfast dulu. memang da ada food court kat area aquaria ni. harga? mahal! tapi, belasah ajer la, nak cepat. pagi tadi bangun lambat, tak sempat breakfast di hotel.

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
waktu buka & tutup aquaria sebagai rujukan :-)

harga tiket masuk 👆

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
ramai orang!

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
yes, da sampai ke kaunter tiket 👆

alhamdulillah... setelah 10 minit beratur nak dpt kan tiket. kul 11.10 memulakan visit di aquaria 😃. beberapa minit awal anak-anak dara da terpegun kat akuarium piranha 😳. explain to them piranha tu ikan camne. sebab tu la letak di akuarium yg awal-awal dan lain dari akuarium lain-lain.

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
then, anak-anak dara excited nak amik gambo dlm globe ni 😍

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

nurin & syuhada sgt teruja! kami spend masa agak lama di satu-satu tempat bcoz diorang pasti akan belek satu per satu... org ramai plak tu. sgt ramai!

hinggalah sampai ke terowong akuarium di bawah ni. dua kali kami tawaf akuarium ni! anak-anak sgt teruja bila tgk scuba diver beri makan ikan.
ikan pari terbesar...
ikan jaws...
turtle...
ikan selar kuning yg besar! kalau masak asam pedas, mau nyer 2-3 keluarga boleh makan 😆.

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
tepat jam 12 tghari, kami ready nak tgk ikan makan 👇

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
ramai !

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

lebih kurang jam 1 ptg baru kami keluar meninggalkan ruang exhibition Aquaria. gi ronda gift shop nyer.

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
skit souvenir :-)

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
anak-anak dara beli set stationaries 😍

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
and keychain mentol sorang satu.

Cuti Sekolah Kami Jalan-Jalan KL | Aquaria KLCC
ibu ayah beli gambo ni ~ RM70 😍

from Aquaria, kami tak lengah-lengah!
terus naik tingkat 4 👉 Petrosains.

...bye for now!