assalamualaikum & salam sejahtera 😌

salam di pagi 3 Muharram 1441.
tahun baru dlm bulan-bulan Islam.
a fresh new year. in shaa Allah...

orait. nak citer. sambungan dari entry yg lepas tentang Narinar Nanion Diffuser. baca. bila-bila masa depan, berminat, tau dah mana dan sape nak dicari, kan? 😊 kerana... dah ada diffuser, mesti lengkap dgn essential oil blend Narinar. cara penggunaan Narinar diffuser pun amat mudah. boleh refer ke Narinar diffuser review saya di entri yg lepas.

kali ni saya nak kongsi tentang Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi yang mengandungi eo blend Narinar Frankie, Narinar Ellgrie dan Narinar Sidrie.

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
keutamaan pengguna / pembeli - halal?yes. JAKIM's Panel Laboratory ðŸ‘.

semua ibu ayah dan bakal ibu ayah da tahu bhw usia penting / kritikal anak adalah dlm 2-3 thn. masa tu perkembangan berlaku dgn pesat, fizikal dan mental, contohnya penglihatan, percakapan, berjalan, gerak tubuh... so, semua aspek memang ibu ayah akan amik berat. tiap ketika akan perati kan. bila merangkaknya. bila tersenyum. berjalannya. bercakapnya 😄. semua dinantikan dgn penuh rasa happy. excited! lelebih anak pertama, kan...

and, bila anak sakit??!!! tau jer lah kan 😔😔😔. segala usaha akan dilakukan demi nak anak tu sihat.
saya dah melaluinya. saya tau betapa risaunya rasa hati ni. then, anak-anak di usia gitu kecil, tak sesuai diberikan ubat terlalu byk, terutama ubat batuk & selsema. aduhai. maka, rawatan alternatif adalah secara aroma terapi untuk bayi dan kanak-kanak.

👇
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi ni bukanlah ubat.
ini adalah set rawatan alternatif utk melegakan anak yg tidak sihat.

ia bukan utk dimakan! ia diamalkan melalui teknik terapi dari campuran essential oil dari bunga dan tumbuhan saje. pada saya, ia elok dijadikan amalan seharian. bukan bila anak da tak sihat, barulah nak dirawat. tu akan ambil masa lah... dan ia tidak la menjanjikan anak kita akan sihat selamanya. tidak begitu. namun, kekerapannya tu boleh dikurangkan agar anak kita dpt buat aktiviti dia dgn mudah.

ada 3 cara mengamalkan Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi :
  1. diffuser dgn Narinar Nanion Diffuser.
  2. titiskan dlm air mandian anak.
  3. urutan tubuh badan.

1 - Narinar Frankie

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
anak demam! anak selsema... 😔😔😔

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira

nama diberi dari bahan utama iaitu Frankincense (getah dari sejenis pokok berasal dari Timur Tengah). bahan lain 👉 Lemon, Lavender, Peppermint & Olive carrier oil 😍

fungsi utama Narinar Frankie :
  1. essential oil blend Frankie ni boleh membantu menurunkan suhu badan. in shaa Allah...
  2. bantu melegakan pernafasan terutama bagi bayi dan juga kanak-kanak yg tak mampu keluarkan lendir / kahak sendiri. dgn terapi urutan bersekali dgn Narinar Frankie ni, pada titik tertentu di tubuh badan anak kita, melegakan dia segera...
  3. boleh melonggarkan kahak secara natural.
  4. lemon tu kaya dgn vitamin C, surely dpt melegakan ketidakselesaan pernafasan.
mudah sgt, tak perlu bagi anak makan. hanya diffused kan dgn Narinar Nanion Diffuser dlm bilik di mlm hari, time anak tido. then, lepas mandi, slowly buat urutan di tubuh badan anak kita dgn Narinar Frankie. skit di dada. skit di tapak kaki. 😌

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira 
terapi untuk sihat, tanpa demam, batuk dan selsema.



2. Narinar Ellgrie

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
anak kembung perut.
anak sembelit
perut anak tak sedap ntah kenapa!

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
bahan Narinar Ellgrie : Lemongrass, Peppermint, Lemon, Ginger, Bidara (Sidr) & Aloe Vera carrier oil 😍

fungsi Ellgrie pula :
  1. ada bidara, halia, lemon dan aloe vera yg berkesan utk bantu legakan tak selesa perut anak. pencernaan anak pun ok, tak sembeli.
  2. then, aroma serai wangi memang kita tahu utk elak serangga, lalat dan nyamuk.
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
terapi untuk perut yang sihat dan nyaman.



3. Narinar Sidrie

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
untuk anak tidur lena...
ibu ayah pun sama dpt tidur yg cukup.

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
bahan Narinar Sidrie : bidara (Sidr), Lavender, Chamomile, Sandalwood, Sweet Orange, Green Apple & Cucumber carrier oil 😍

last skali, fungsi Narinar Sidrie :
  1. aroma epal hijau dan bunga chamomile semestinya mampu beri ketenangan pada anak. bagi dia mood utk tidur, tanpa kepala dia dok fikir nak main 😅. 
  2. minyak bidara plak dpt meningkatkan kualiti tidur kerana baunya sungguh menenangkan.

kat rumah is penting la kan kita urut tubuh badan anak dgn Narinar Sidrie. agar dia nak tidur lena. apatah lagi dlm kenderaan - bas, keretapi, naik kapal terbang. or naik kereta nak berjalan jauh! kita bagi dia haruman Narinar Sidrie ni. anak tak meragam, ibu ayah pun ok.

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
terapi untuk tidur yg lena.

tapi, sebenarnya, jgn limitkan umur anak hanya pada usia 2 thn dgn Narinar Set Terapi Lengkap ni. seriously, saya diffused kan ketiga-tiga Frankie, Ellgrie dan Sidrie utk bilik saya & anak-anak saya hingga kini. sedia maklumkan 😄 anak saya berumur 14, 12 dan 7 thn.
  • sihat perut.
  • jauh dari demam dan simptom-simptomnya.
  • tidur lena...
setelah seharian di sekolah, mlm adalah masa utk tidur lena, recharge for the next day 😎. so, this 3 eo Narinar are forever kena ada dlm keluarga.

patut milik set terapi ni. complete.
tanpa diffuser pun ia masih lagi boleh berfungsi bila digunakan ke dlm mandian anak atau bila membuat urutan di tubuh badan anak 😍.
😍😍