Thursday, August 04, 2016

HD Media Player Pemudah Cara Tonton Movie :)

assalamualaikum...

kali ni aida nak share gajet yg dibeli kat lazada ari tu.
ni salah satu nyer ~ paling mahal pernah dibeli online :)
sebab cari kat kedai sekitar melaka ni, takde. tak jumpa!
jun 2013 pernah beli kat pc fair mitc. but, bcoz of certain things, kena cari yg baru.
lebih kurang sama media player nyer but this new one da upgrade few buttons. terbaik!

Full HD 1080P Media Player Center RM/RMVB/AVI/MPEG Multi Media Video Player with HDMI YPbPr VGA AV USB SD/MMC Port Remote Control
harga saya beli : RM115.87


features :
  • Supports video formats, such as RM, RMVB, MPEG1/2/4, AVI, DAT, MOV, MKV, TS, M2TS, TP, FLV, WMV, etc.
  • Supports music formats, such as MP3, WMA, WAV, OGG, ACC, FLAC, ALAC, APE.
  • Supports hang-up subtitle formats, such as SMI, ASS, SSA, SRT, SUB, PGS, SUB+IDX.
  • Supports picture formats, such as JPG, BMP, PNG, GIF, TIFF.
  • Supports picture play modes: multi-picture preview and full-screen slide show.
  • Its definition can be up to 1080P.
  • There are AV, HDMI, YPrPb and VGA interfaces for video output.
  • Supports kinds of memory cards, such as SD, SDHC, MMC, MS card. It can read all files stored in these cards.
  • Supports USB interface of HOST function, and it can play the files in USB storage devices directly, such as USB disk, USB HD, etc.
  • Supports many different languages, such as English, Traditional Chinese, Simplified Chinese, Spanish, French, Russian, Portuguese, Korean, German, Dutch, Japanese, Polish, Thai, Turkish, Czech, Italian.
  • Supports election play, background music and automatic memory.
  • Small size and light weight, easy to install and convenient to use.


nape saya beli? actually, ni pilihan mr.asben.
mudah. download movies from internet. save dlm pendrive.
ikut la format camne. insert dlm ni and terus bleh main kat tv.
tak payah dah nak beli dvd player. movies lama2 or kartun utk anak2 boleh simpan dlm pendrive.
bleh main kat tv, laptop atau dlm kereta time nak jalan2.
mudah, kan uolls ?

ni nak minta mr.asben carik kan filem hindustan lama2 dulu.
kuch kuch hota hai, dil to pagal hai, mann... best tu layan semula dgn anak2 dara :) hi hi...

okeh tu jer sharing saya ari ni.
babai...

Photobucket

7 comments:

  1. Waaahhh macam best ni...nak cari jugak lepas ni...tapi kena kumpul duit dalam tabung ayam dulu.

    ReplyDelete
  2. Kualiti barang macam ni kat Lazada tu, okey tak Aida? Saya bab macam ni tak berapa berani nak beli online sebab takut beli mahal tetiba hasil tak semenggah mana.

    Setakat yang murah-murah tu saya belilah juga kat Lazada ni, kalau prestasi tak memberangsangkan, saya buang jerk lepas dah jahanam with no hard feeling gitu ^_^

    Nak beli satulah benda alah ni. Dulu pernah ada satu tapi entah ke mana perginya. Sekarang susah betul nak tengok movie yang didownload percuma tau ^_^

    ReplyDelete
  3. Menarik nie ... Boleh download banyak2 ... Tapiiii ... Duit duit ... Dimana kau duit ... Ehh, nyanyi plak ...

    ReplyDelete
  4. wah macam best je tu. haaa citer hindustan yang aida sebut tu memang best tambah 1 lagi mujse dosti karoge..lagu2 pun best

    ReplyDelete
  5. Owh.. lebih kurang fungsi macam tv sekarang nie lah ek..
    Sha pakai Samsung.. memang kalau download apa2 movie, sha save dalam pendrive dan cucuk di tv.. terus play..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)