Wednesday, January 31, 2018

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Saat Manis Berlima Bersama-sama

assalamualaikum... salam sejahtera readers blog kecik ni πŸ’œπŸ’›πŸ’šπŸ’™

bila complete 5 sekeluarga, memang saya akan buat cadangan makan2 best.
sesekali. bukan selalu menternak gula berlebihan.
ni kali kedua kami ke Truly Two Cafe ni. kali pertama dedolu, dating berdua-duaan πŸ’•.
maka, makanan yg best, mesti share dgn anak-anak.

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama
lokasi cafe πŸ’•
opening hours sekitar 1 ptg - 9.30 mlm

ni throwback on 19.11.2017. mak aii... jauh nyer baling belakang pagi ni πŸ˜ƒ.
maklumlah, 2-3 bulan blog ni sepi tanpa coretan. wajarlah throwback dan throwback lagi...

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama
complete as a family πŸ’œπŸ’œπŸ’œ

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama
ha ha ha tak biasa selfie. maka segan plak nak tayang muka. biasanya wefie dgn anak-anak 😎

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama
Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama
hero of the day...

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama
ni memang sedap dan menu sihat. kami berlima makan rebut-rebut πŸ‘

Truly Two Cafe. Coffee & Sweet Things ::: Dating Berlima Bersama-sama
cheesy nachos πŸ˜‹

now, truly two. cafe ada byk lagi menu sampingan lain yg tak kurang sedapnya πŸ‘†.
menu da bertambah sejak dedolu kami dtg, menarik perhatian.
makanya, sesiapa yg tak minat kek, coklat, aiskrim... byk lagi menu yg boleh order. no worries.
next time kami dtg, boleh la order lain-lain yg special tu.
harga semua sekitar RM3 - RM23. pada saya, ok ok la. ia bukan makanan seharian. ia special.
maka, kena sgt la dgn word 'special' tu, harga pun extra la dari makanan seharian yg biasa-biasa je.
and pada saya, truly two. cafe ni satu tempat yg kita dtg utk menikmati makanan.
relax. no rushing... borak-borak. gelak-gelak 😊.
kalau jadi port lepak dgn member lama, sure sesuai.

ok korang. need to go. ari ni ada misi 'berkebun'. sepagi ni nak uruskan laman sekangkang kera.
till then, bye for now πŸ‘‹.

36 comments:

  1. adoiiii
    terus lapaq pepetang tengok coklat2 nih
    hahaha

    ReplyDelete
  2. ala sedapnya tgk mknn dia..semuanya menyelerakan...laparrr!

    ReplyDelete
  3. Bolehlah singgah nanti kalau otw balik Muo. Mcm menarik je gayanya tu. Cafe pun cantik.
    Betullah tu dah katanya special, takkan harga cuma Rm4.50 sen satu hidangan ye dak hihi...

    Budak budak mmg sukalah benda manis manis rich of chocolate mcm tu ye Aida...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la Nom. harga nyer standard dressing makanan ler kan.
      ok la. boleh le try sesekali.
      seselalu tak boleh ler. diabetes ! ha ha ha...

      Delete
  4. Adoi ai.. Menarik sungguh menu-menunya..

    ReplyDelete
  5. Aduhhh sedapnya. Bleh kencing manis saya ni. Saya kena tahan nafsu ni. It's always ada space utk dessert kan kak. Huwaaaa. Yummmyyy. Kena cuba. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. always... kena la sesekali pekena makanan diabetes gini, rabiatul.
      jgn selalu ha ha ha...
      bwk anak-anak....
      dating dgn suami...
      borak dgn kawan-kawan...
      nice place utk lepak la. makanan pun kena makan slowly.
      menikmati gitu hi hi hi...

      Delete
  6. Nama menu minuman tu memang hero of the day ke apa.ya Allah melting tgk tau.nih semua mengidam je tau.nasib baik jauh kalau dekat memang dah pergi terjah tau.memang pujuk suami pergi tak kira.hahaha...

    Tengok makanan lain pyn menyelerakan je.adoiii mengugat iman sungguhlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bukan nama nyer tu, mimi.
      maksud aida, itu la yg kami tunggu-tunggu.
      ada coklat. ada eskrem magnum terpacak :)

      Delete
  7. Harganya mampu bayar sesuai dengan limpahan dan lelehan di tepi makanan itu.

    ReplyDelete
  8. Tak bleh tahan la tengok air tu semua..last sekali part nachos tu mmg fav SA...kejam la entry ni...hahaha..selalu SA yang kejam..kali ni padan ngan muka SA kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha lapar saje kalu masuk blog SA.
      itu yg sedaya upaya kasik SA lapar pula :)

      Delete
  9. wah sedapnya , ekcur air liur tengok segala menu yang akak n family nikmati dari cafe ni. kalau ke area sana boleh la cuba try. Its ok kak update sahaja walaupun throwback , atleast bole buat kenangan.

    ReplyDelete
  10. cheesy nachos! Bestnya, memang kegemaran sejak dulu lagi. Kat mana lokasi cafe ni ye? Macam kurang jelas pulak map yang diberi tu, kecik sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh klik kat image tu, emi. akan dpt image besar.
      emi just waze aje nama cafe tu, in shaa Allah sampai la ke bukit baru.
      tempat nyer mudah sgt. sebelah aje dgn kedai nasi arab hadramawt.

      Delete
  11. menarik semua hidangan ni cafe ni. tak pernah try lagi pergi cafe ni. nnt nak bawa satu family try makan di sini juga lah

    ReplyDelete
  12. Air tu ya Allah, nampak sedap sangat. Tu rasanya minum sorang tak habis. Share ramai-ramai baru berbaloi kan

    ReplyDelete
  13. The price is really affordable and the desserts looks so delicious nxt time I'll give it a try when I'm in Melaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, u should, jia.
      nice place.
      beautifully decorated.
      very comfortable.

      Delete
  14. Makanan semua nampak sedap je. Nak cubab lah nanti.

    ReplyDelete
  15. Tempting nya air dia. Sekali sekala blh minum... tak blh selalu nanti kena diebetik heheh

    ReplyDelete
  16. Kalau bulan lepas mesti irra dah terliur.. kekeke.. tapi sekarang kena jaga badan.. so tak rasa nak sangat...tapi kalau depan mata wajib la tak tolak kanπŸ˜‚πŸ˜‚ #hantucoklat

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm sama la kita, irra.
      aida pun bulan ni dah start jaga badan.

      Delete
  17. Ya Allah...dessert dia benar benar mengancam...bleh menaikkan nafsu sis yg tengah berdiet ni..huhuhu. Tapi kalau sesekali nak merasa tak apa lah kan..hehehe

    ReplyDelete
  18. Nachos tu sedapnya. Tengok dessert manis-manis tu memang lah sangat sedap, tapi saya tak berapa gemar sangat. Cukup rasa sikit sebab tak tahan makan benda sejuk. Nice place to sit and relax. Harga pun ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nachos tu pilihan aida.
      memang aida suka sgt.
      memana gi kalau ada nachos, memang wajib la aida order.

      Delete
  19. ala sedapnya tgk aiskrim tu dan dapat berjalan dengan keluarga ramai2 :)

    ReplyDelete
  20. fuhhh sedapnyaa... tak tahan betul tengok makanan yang sedap-sedap semuanya. harga pun sangat berpatutan. memang best ni

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  21. YaAllah menggoda betol makanan-makanan dia. Nak ken ajak kawan-kawan pergi terjah ni. Harga pun not bad. Dapat lepak borak2 macam ni kn.

    ReplyDelete
  22. Eh, nampak sedapnya semua makanan kat sini. Makanan sihat pun ada lah.. haha lepas ni boleh la saya cuba kat sini juga.

    ReplyDelete
  23. Seronok dapat spend masa sama-sama macam ni kan. Nak-nak bila susah betul nak berkumpul. Dapatlak makanan yang sedap..kenangan manis

    ReplyDelete
  24. lain kali ke melaka kene dtg sini la..
    sllu ke justberry je

    ReplyDelete
  25. nampak sedap je yg coklat2 tu..alahai..cikyan suka betul kalo coklat2 ni..nmpk menyelerakan tau !

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)