Wednesday, May 30, 2018

Day 20 ::: The Meaning Behind Your Blog Name

assalamualaikum 😎

blog ni adalah ruang peribadi saya.
things i wanted to share publicly.
to know me from my writing.
dan buat kawan dgn para blogger yg lain.
kagum dgn kawan blogger yg menjana pendapatan dgn blog.
saya lom lagi ke tahap itu. blogging for fun. hobi di masa lapang.


proceeding to challenge for day 20... atau it is challenge ke 20 lah ye.
sebagaimana yg pernah saya tulis kat entri-entri ni,  pasal nama blog ni, 'adianiez' tu ialah gabungan nama saya & mr.asben. and ia da digunakan since tahun 2000 kot, lebih kurang la. time tu kami masih berchenta lagi.

aida 💜 niezam
aida = ejaan diterbalikkan
niezam = amik 4 huruf yg awal
adia + niez = adianiez

pernah ada blogger yg kata, susah nak pronounce 😅.
mudah aje. anggap la yg word 'e' tu tak wujud. then sebut ikut fonik hi hi hi...
tiada meaning yg spesifik. just a combination of names.
kebykan couples mengabadikan gabungan nama di nama anak-anak, kan.
saya da abadikan nama kami bersama (chewah!!!), bertahun-tahun lamanya dulu.

😌

6 comments:

  1. Gitu kisahnya... Ingatkan manalah datangnya nama blog ni sebab I know u as Aida :)

    Me too..blogging for fun and kinda life journal. Tua2 nanti boleh tengok/baca balik sambil2 mengulit kenangan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...
      indah nanti keadaannya.
      membaca sambil senyum sorang2 hi hi hi...

      Delete
  2. sweet.. siap gabung2 nama.. hehe

    terima kasih sudi komen kat blog ejulz
    http://ejulz.blogspot.com/2018/05/senarai-pengomen-tegar-mei-2018.html

    ReplyDelete
  3. Nama yang kreatif sebenarnya tu...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)