Wednesday, September 11, 2019

Narinar Nanion Diffuser | Apa tu?

5 comments:
assalamualaikum 😊

mlm ni sessi sharing ilmu lagi.
nak explain lebih detail - apakah itu Narinar Nanion Diffuser (lepas ni saya refer as Nanion je ye)?
dok promote merata, tapi tak explain pe tu? camne nak guna? mudah ke nak guna...
Nanion ni ialah diffuser ultrasonik ekslusif dgn ukiran NARINAR di penutupnya.
in short, ada 4 fungsi Nanion :
  1. penyebar aromaterapi
  2. pelembab udara
  3. pembersih udara
  4. lampu LED
Narinar Nanion Diffuser | Apa tu?
kapasiti 300ml dan boleh tahan selama 10 jam 😍

Nanion ni beroperasi dlm keadaan ultra senyap! tidak mengganggu...
Nanion diperbuat dari bahan yg diluluskan oleh CE FCC yg selamat utk kita.
ada ciri-ciri auto-off serta-merta bila ia kesan air sudah kering di dalamnya.

selamat! 👍

hanya ada 2 button di Nanion cute ni - LIGHT (lampu LED) dan MIST (timing kabusnya).
mudah digunakan. mesra pengguna 😉😍.

Narinar Nanion Diffuser | Apa tu?


cara menggunakan Narinar Nanion Diffuser 👇👇👇    😄
button LIGHT :
  • klik pertama kali, warna lampu LED akan menyala dan 7 warna tu akan bersilih ganti secara automatik.
  • klik kali kedua, warna lampu LED akan disetkan kepada warna yg dikehendaki.
  • jika tidak mahu berlampu langsung, boleh juga. samada jgn tekan button LIGHT. or after sometime, nak off kan lampu LED tu - tekan button LIGHT selama lebih dari 3 saat, lampu LED akan dimatikan. tapi Nanion masih beroperasi selama mana korang set timer nyer.
button MIST :
  • klik pertama kali, Nanion akan ditetapkan untuk tempoh 1 jam.
  • klik kali kedua, ditetapkan selama 3 jam.
  • klik kali ketiga, tetapan Nanion menjadi 6 jam.
  • then, klik 2 kali utk aliran kabus Nanion yg perlahan.
  • atau klik hanya sekali utk aliran kabus yg laju 😊.
  • klik sekali utk off Nanion.

sgt mudah menggunakannya.
portable.
praktikal.
ada warranty 👉 3 bulan dari tarikh pembelian 👍.



"Aida, brape lama sebotol eo Narinar ni bertahan?"
orait. tu next entry aida share ye.

berminat?
ada kemusykilan?
👇👇👇
😍😍 klik now 👉 WhatsApp Aida ✔.

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch

5 comments:
assalamualaikum 😃
salam sejahtera...

br dpt update blog ni hah... 
sementara tunggu azan Zohor, rehatkan minda.
terasa sgt relax hari ni. Syuhada da abis UPSR. alhamdulillah...
saya terasa sgt lega bila mana dia duduki UPSR ni dgn tahap kesihatan yg sgt baik.
kebetulan now dah start dah jerebu, kan... aduhai. lebih lah nak kena jaga kesihatan keluarga.

nak share cerita shopping online 😄😄😄 hi hi hi...
excited nak share sebab... bukanlah byk duit, nak tunjuk kat uolls.
just share benda murah tapi ok ok lah. nampak naw naw save bajet ekk 😄.

before this saya dah share tentang USB Rechargeable Mini USB Fan & Hand Held Portable yg cute tu.
now, masa utk share powerbank anak-anak dara saya ni hah.
setelah beberapa kali powerbank saya kena hijack dgn kak Nurin, itu yg mr.asben syorkan utk belikan diorang, kak Nurin & Syuhada sorang satu.
"bertuah korang wahai anak-anak, dpt ayah yg prihatin" 😄
boleh jer beli di kedai.
tapi tu lah, bila masanya nak gi beli, tu persoalannya...
Shopee ni best. after 3 days, da terima. elok plak tu packaging pengeposannya.
and again, yg best best best nyer adalah, pembelian more than RM9.00 = frees shipping.

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch
RM23.80 per unit.
free pouch.

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch
cantik. black & red.
ada pilihan warna putih juga, tapi lebih mahal.

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch
ada small torchlight.
memang saya belikan utk anak-anak dara yg ada torchlight gini.
mudah utk diorang apa-apa hal...

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch
pouch yg sgt bagus material nyer. tq seller 😍.

ini adalah pembelian powerbank pineng kali kedua saya dgn Shopee.
my powerbank tu, until now, dah lebih setahun, masih perfect 👍.
masih beroperasi dgn baik.
harapnya, yg 2 unit ni pun sama la.

penting ke powerbank?
mesti ke nak kena ada powerbank?
jawapan saya, secara peribadi, sgt penting!
kita tak setiap masa ada di rumah. boleh cucuk pineng extension socket utk charge phones.
pantang ler ada cuti, kaki ni asyik lah nak berjalan 😅.
  1. saya bekerja 8-5 weekdays. namun, hakikatnya bila di zaman IT ni, ada plak whatsapp group ofis, kerja seumpama 24/7. anytime bos boleh roger. anytime maklumat boleh masuk. email documents terutamanya. maka, phone saya & mr.asben wajib on 24/7.
  2. belikan kak Nurin & Syuhada sorang satu sebab diorang ada phone sendiri. maka, tak lah mengganggu powerbank ibu dan ayah. sendiri guna. sendiri caj.
  3. powerbank ni bukan setakat charging phones je. ada byk gajet yg saya hangkut sekali 😆. kipas cute. lampu laptop. mengada-ngada jer kan! ha ha ha ha ha... tapi tu la, bila perlu, dah ada ia sgt memudahkan.
dipendekkan citer.
sila la beli powerbank di Shopee. murah la skit dari harga kedai fizikal.
dgn pesanan, silalah tgk rating seller, baca details seller, baca komen pembeli...
murah sgt pun, jgn dipercayai. harga yg sederhana lah kan...
free shipping tu bonus 😍😍😍. 

😏👌👌


Monday, September 09, 2019

Shopee 9.9 Super Shopping Day | USB Rechargeable Mini USB Fan & Hand Held Portable

25 comments:
assalamualaikum 😉

korang byk ke shopping online? 😃
saya? first day of Shopee 9.9 Super Shopping Day saya grab dah lebih 4 brg tau.
murah.
free shipping if purchase more than rm9. berbaloi...

apa yg penting?
sila la tgk review penjual.
sila la baca-baca skit komen pembeli.
jgn terpedaya. 
byk kes penipuan berlaku di platform online sekarang ni.
scammer is everywhere.

👇👇👇
USB Rechargeable Mini USB Fan & Hand Held Portable

Shopee 9.9 Super Shopping Day | USB Rechargeable Mini USB Fan & Hand Held Portable
RM8.00 per unit.
saya beli 2 unit = free shipping 😍.


ada 3 mode kelajuan. sgt selesa.
ni kali kedua saya beli kipas sebegini. 
first time dulu, beli di expo mitc. berharga RM15. khas utk kak Nurin bw balik ke asrama.
al-maklum, sekolah lama, asrama pun lama... satu dorm hanya ada 4 kipas dinding 😕 😓.
kesian anak-anak... agak panas lah bila tidur mlm kan.
so, dpt la kak Nurin bersenang skit dgn adanya kipas kecik ni. hmmm... tapi, kipasnya dah rosak!!! ntah apa yg Izzat buat, kipas dah patah leher.
di Shopee hanya RM8 😃. potongan lebih 50% kan.
alhamdulillah...

Shopee 9.9 Super Shopping Day | USB Rechargeable Mini USB Fan & Hand Held Portable

Shopee 9.9 Super Shopping Day | USB Rechargeable Mini USB Fan & Hand Held Portable

Shopee 9.9 Super Shopping Day | USB Rechargeable Mini USB Fan & Hand Held Portable
bila mlm, ada plak lampu kat leher kipas tu 😄.

sgt ok.
recommended lah utk dibeli kipas cute ni.
kak Nurin siap-siap bwk ke kelas ye. sesuai plak sebab kipas ni boleh berdiri, kan.
rupanya, bukan kak Nurin sorang.
ramai classmates nyer yg ada kipas sebegini, berbeza warna dan pattern.
terbaik 😊.

saya terjumpa kipas yg sama, di salah satu tenant di Mydin MITC.
tenant yg menjual aksesori phone.
packaging yg sama. tapi berharga RM26.00 😳😳😳. mahal 3 kali ganda!
then, riki-riki lah lagi kipas cute ni di Shopee. seller yg sama = sold out! 😃
sgt berbaloi lah beli online ari tu. free shipping lagi 👍.

kegunaan kipas cute ni pada saya :

  1. utk anak di asrama. kipas mereka on-the-go. mana la tau ptg-ptg nak study kat pondok kecik tepi kelas, pondok kecik tepi kantin... ada kipas ni, selesa la skit. maklumlah, kekadang tak berangin, kan...
  2. gi holiday. dlm handbag muat. terasa panas, on kipas 😅. lelebih anak-anak saya akan ngomel kalau panas skit kat memana. instead of belikan kipas tgn ala-ala mak datin tu, nah, hamek kipas ala-ala elektrik.
  3. usb fan. abis bateri boleh connect kan phone / laptop and powerbank. portable. praktikal. provided gajet yg lain tu ada power lah 😄😄😄. if not, apa pun tak boleh ha ah aha ha...

next entry, saya share lagi pe saya borong di Shopee 9.9 Super Shopping Day ye.
berbaloi!!! 😍😃😃

👌

Saturday, September 07, 2019

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

7 comments:
assalamualaikum 😊

satu lagi weekend yg panjang, kan.
tapi bagi saya, terasa very short lah 😅 selasa & rabu Syuhada UPSR lagi.
aduhai...
moga dipermudahkan la anak saya sorang ni, sihat dan cergas hingga tamat UPSR.

ada time skit buat entri simple tentang Narinar.
saya Konsultan Narinar Malaysia yg sah ye. boleh la bertanya dan membeli dgn saya.
produk asli dari konsultan yg sah 😎.

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

penggunaan minyak pati (selepas ni saya guna perkataan eo ye) ni bukan satu yg asing lagi kot kan.
tak kisah la apa brand pun, eo ni fungsi, kebaikan dan penggunaanya sama je.
sama juga penggunaannya sebagaimana dulu kala saya pernah guna minyak yu yee, vicks, balm...
dulu kala, anak-anak saya kecik, eo ni tak sampai lagi ke pengetahuan saya 😅.
kalau travel, beg baby je dah satu tempat. complete lah dgn minyak yu yee, vicsk, balm, wet tissue, ubat,...
maka, dgn eo Narinar ni, kita dah tak perlu yg lain dah.
beruntung korang yg ada anak kecik zaman sekarang.
org Malaysia dah ada kepandaian & kepakaran dlm penghasilan eo ni tau.
marilah beli brg buatan Malaysia 👍.
utamakan eo buatan Malaysia oleh Muslim.

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?
bukan saje postage fee free, pembeli bertuah akan dpt free case kecik ni.
pelbagai warna, limited stock ye!

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?
 praktikal.
portable.
cute 😍

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

eo ni hakikatnya bukan ubat.
tapi eo ni bawa byk manfaat dlm kehidupan seharian kita - sihat fizikal, sihat emosi.
tak nak la sebut 'mental' kan 😄. 'emosi' is lebih bersesuaian...
eo ni ada byk jenis bergantung kpd tujuan dan keperluan pengguna.

secara ringkasnya, penggunaan paling basic sekali ialah, kita titiskan eo Narinar ni di tapak tgn dan gosok seketika. tekup tgn kat hidung dan hiduuuu 😍.
sebab, asasnya eo ni application dia is secara menghidu lah.
utk apply kat anak, sama jugak. titiskan di tapak tgn dan gosok seketika.
terus sapu lembut kat tubuh badan anak. boleh juga tekup di hidung anak, bagi dia sedut skit aroma eo tu.
simple, kan 😉.
cara ni adalah paling basic dan mudah - dpt pengaruhi mood, perasaan, emosi dan konsentrasi kita dan anak.

next is guna Narinar Nanion Diffuser lah. boleh klik link 👈  utk tahu lebih lanjut.
ia akan menyebarkan udara dingin beraroma di persekitaran kita.

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?

yg masih nak tahu details, tak puas lah baca sini, meh klik link ni and direct boleh whatsapp Aida.
bertanya, tak kena byr. 
dah kenal, baru boleh beli, kan...

Narinar Aroma Therapy | Berapa Lama Minyak Pati Ni Menyerap?
setiap botol eo Narinar = 10ml ye.
diffuser Narinar = maksima 300ml air ye 😉.

nasihat saya, jadikan amalan dgn eo Narinar ni.
di masa sihat.
di masa tenang.
agar ia berkekalan...

👍👍👍
😍😍 klik 👉 WhatsApp Aida ✔

Friday, September 06, 2019

Tukang Komen Bertuah Julai-Ogos | Terima Kasih

20 comments:
assalamualaikum 😊
Jumaat nan indah... alhamdulillah.
nak buat announcement indah-indah juga.

Tukang Komen Bertuah Julai-Ogos | Terima Kasih

tq kpd semua ye.
sudi klik-klik and tinggalkan komen kat ruang di blog kecik ni.
jgn risau, aida juga telah / akan rancak berlegar di blog korang. korang sure perasan lah kan 😄.

4 org bakal terima hadiah kecil dari aida 👇👇👇.

Tukang Komen Bertuah Julai-Ogos | Terima Kasih
norhidana yg gojes 😍

Tukang Komen Bertuah Julai-Ogos | Terima Kasih
adik rabia yg comel lote 😍

Tukang Komen Bertuah Julai-Ogos | Terima Kasih
kak sue yg sgt pandai amik gambar utk letak dlm blog. pandai deko. nice . 

Tukang Komen Bertuah Julai-Ogos | Terima Kasih
anies si kaki travel. masuk blog anies, seolah-olah kita da sampai serata dunia 😃...

guna random number generator jer.
few minutes dah dpt nama bertuah 😃😃. adil dan saksama gitew...
hadiah dah pun tersedia...
nanti wasap aida direct kat link ye 👉👉👉 nak alamat pengeposan yg confirm terima 😉.

bila ada free time ni, dpt la prepare gift utk korang.
kalau dah tak free, segmen ni terhenti la kejap. segmen penghargaan.
and dek kerana 2 bulan punyer tempoh masa, kasik lah ramai skit yg dpt gift, kan.

ok bye.
ada kerja hakiki mau disempurnakan. kul 4.30 nak balik dah hi hi hi hi 😉...

Thursday, September 05, 2019

UPSR | Hari Kedua

8 comments:
assalamualaikum 😊😊😊

jam da tunjuk 4.45 ptg, baru ada free nak update blog.
alhamdulillah... hari ni berjalan dgn penuh cantik sekali.
Syuhada selamat amik paper English.
kerja saya pun semua bergerak dgn sempurna. tiada apa yg tersangkut 😉.

esok ada program auditan dari HQ. maka, esok seharian akan sibuk beri tumpuan ke situ lah.
sib baik UPSR berehat sehingga Rabu depan.
releks skit lah minda saya ni hah...

UPSR | Hari Kedua
pagi ni...
selesai sarapan, anak-anak dikumpulkan sekali lagi utk bacaan surah Yassin dan berdoa.
ada skit sessi taklimat dari Pn Guru Besar dan para cikgu English.


saya beri pujian 500% kpd institusi sekolah la.
sungguh prihatin kpd keperluan dan kebajikan anak-anak murid yg exam. saya kagum 😍.
serasa saya ini diamalkan di kesemua sekolah di Malaysia.

anak-anak diberikan 3 biji kismis, minuman susu yg berkhasiat.
di waktu rehat, antara kertas 1 dan kertas 2, ada roti dan milo. kiranya lapar, boleh membeli makanan di kantin.
tidak cukup dgn itu, para guru check setiap alatulis anak-anak murid, pensel tumpul, diasahkan.
aduhai 😌😌😌.
saya sebagai ibu yg melihat perkara itu berlaku utk 2 pagi UPSR ni, sgt terharu.
terima kasih, para guru SKDDH.

UPSR | Hari Kedua
hari ni, saya amik skit masa utk berjumpa Syuhada di waktu rehat.
gembira Syuhada. positif lah tu kan...

takde pun saya bertanya tentang kertas 1. just beri nasihat utk kertas 2.
"ingat pesan cikgu!" tu jer la 3 perkataan yg terkeluar dari mulut saya. 
di saat gitu, tak payah la kan kita nak pesan byk2 sgt 😄.

UPSR | Hari Kedua
bergambar laskopek sebelum kertas 2 bermula dgn cikgu English.

alhamdulillah...

alhamdulillah...

saya tak tanya details pun dgn Syuhada.
just inform dia, "tahniah dik, da settle 4 paper UPSR. 50% beban adik dah hilang... jgn toleh belakang lagi. jgn dikenang BM dan English. jom fokus utk Maths dan Science".
saya nak jaga kesihatan dia.
agar stay fit sehingga Khamis depan.
tu penting.

😏😏😏

Wednesday, September 04, 2019

UPSR | Permulaan Yang Perlu Cemerlang

8 comments:
assalamualaikum 😊
selamat ptg.

pagi tadi x dpt nak update blog.
pagi yg penuh air mata utk saya.
ntah la... thn ni terasa sgt sayu bila kenangkan Syuhada seat for UPSR.

as early as 7.00 pagi ni, kami berdua dah pun tiba di sekolah.
subuh yg sejuk, hujan gerimis. hujan rahmat mengiringi perjalanan anak-anak UPSR.
dlm perjalanan, dlm hati saya tak berhenti berdoa buat Syuhada.
awal pagi ni, sebelum anak-anak masuk ke dewan exam, ada berkumpul dan bacaan yassin bersama guru dan ibu ayah.
saya attend sorang, mewakili mr.asben, memandangkan mr.asben incaj of Izzat.

UPSR | Permulaan Yang Perlu Cemerlang

bila sessi doa selepas bacaan yassin... perasaan sebak menerpa ke jiwa saya.
Allahu Akbar 😌 sayunya lah doa itu. wajah Syuhada berlegar-legar di ruang mata saya.
dia kebetulan duduk di hujung sebelah kanan dewan perhimpunan ni.
berjujuran air mata saya turun ke pipi time doa tu. saya dah standby tisu hi hi hi hi hi...

hari ni paper BM.
berkali-kali saya pesan kat Syuhada, "paper BM ni mudah je, dik. tenangkan fikiran, luaskan minda, susun kata-kata dgn betul. korek idea. cantikkan bahasa. mudah... tiada formula adik kena hafal, tiada jadual adik nak kena hafal, tiada apa yg adik perlu risaukan... mudah..."
pesanan / nasihat nak beri Syuhada confident dan releks.
bila dikatakan susah, nanti dia masuk dewan dgn rasa stress, kan...
"bahasa Arab adik dpt A, takkan la BM adik susah nak dpt A, kan" senyum lebar Syuhada bila saya kata gitu 😄.

esok paper English plak.
kita redha je.
belajar, dah belajar.
hafal, dah hafal.
mlm ni again, arahan saya pada Syuhada, kul 10 tidur.
usaha dah. now, kita berdoa dan tawakal. serah kpd Allah...

"kalau lah adik baca blog Ibu ni, ni ada Bu nak ckp kat adik... yes, UPSR ni permulaan perjalanan adik. tak la beri impak besar sgt dlm kehidupan adik result UPSR ni, berbanding dgn result SPM nanti. tapi, adik tetap kena buat dgn baik agar kecemerlangan UPSR ni menjadi titik tolak kejayaan adik selepas daripada ni. bila bermula cemerlang, kita akan lebih yakin diri, rasa selesa nak maju ke depan dan kita akan sedar diri yg kita ni boleh buat... sebab tu Bu tak pandang UPSR ni sebagai remeh. penting!  mesti cemerlang ye... kakak sebagai contoh terbaik dan terdekat. adik tgk kakak, how confident she is now... 😊😊😊 u will be just like kakak... will always be 'anak kembar' Bu yg terbaik..."

utk semua friends yg anak pun sebaya Syuhada, saya doakan anak korang pun dpt buat yg terbaik.
in shaa Allah...

Tuesday, September 03, 2019

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira

8 comments:
assalamualaikum 😌

salam di pagi 3 Muharram 1441.
tahun baru dlm bulan-bulan Islam.
a fresh new year. in shaa Allah...

orait. nak citer. sambungan dari entry yg lepas tentang Narinar Nanion Diffuser.
baca. bila-bila masa depan, berminat, tau dah mana dan sape nak dicari, kan? 😊
kerana... dah ada diffuser, mesti lengkap dgn essential oil nyer. 

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
 keutamaan pengguna / pembeli - halal?yes. JAKIM's Panel Laboratory 👍.

semua ibu ayah dan bakal ibu ayah da tahu bhw usia penting / kritikal anak adalah dlm 2-3 thn.
masa tu perkembangan berlaku dgn pesat, fizikal dan mental, contohnya penglihatan, percakapan, berjalan, gerak tubuh...
so, semua aspek memang ibu ayah akan amik berat. tiap ketika akan perati kan.
bila merangkaknya. bila tersenyum. berjalannya. bercakapnya 😄. semua dinantikan dgn penuh rasa happy. excited! lelebih anak pertama, kan...
and, bila anak sakit??!!! tau jer lah kan 😔😔😔. segala usaha akan dilakukan demi nak anak tu sihat.
saya dah melaluinya. saya tau betapa risaunya rasa hati ni...
then, anak-anak di usia gitu kecil, tak sesuai diberikan ubat terlalu byk, terutama ubat batuk & selsema. aduhai...
maka, rawatan alternatif adalah jalan lain yg ibu ayah mencari.

👇

👇

👇
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi ni bukanlah ubat.
ini adalah set rawatan alternatif utk melegakan anak yg tidak sihat.

ia bukan utk dimakan! ia diamalkan melalui teknik terapi dari campuran essential oil dari bunga dan tumbuhan saje.
pada saya, ia elok dijadikan amalan seharian. bukan bila anak da tak sihat, barulah nak dirawat.
tu akan ambil masa lah...
dan ia tidak la menjanjikan anak kita akan sihat selamanya. tidak begitu.
namun, kekerapannya tu boleh dikurangkan agar anak kita dpt buat aktiviti dia dgn mudah.

ada 3 cara mengamalkan Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi :
  1. diffuser dgn Narinar Nanion Diffuser.
  2. titiskan dlm air mandian anak.
  3. urutan tubuh badan.
1 - Narinar Frankie

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
anak demam!!!
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
nama diberi dari bahan utama iaitu Frankincense (getah dari sejenis pokok berasal dari Timur Tengah). bahan lain 👉 Lemon, Lavender, Peppermint & Olive carrier oil 😍

fungsi utama Narinar Frankie :
  1. essential oil blend Frankie ni boleh membantu menurunkan suhu badan. in shaa Allah...
  2. bantu melegakan pernafasan terutama bagi bayi dan juga kanak-kanak yg tak mampu keluarkan lendir / kahak sendiri. dgn terapi urutan bersekali dgn Narinar Frankie ni, pada titik tertentu di tubuh badan anak kita, melegakan dia segera...
  3. boleh melonggarkan kahak secara natural.
  4. lemon tu kaya dgn vit-C, surely dpt melegakan ketidakselesaan pernafasan.
mudah sgt, tak perlu bagi anak makan.
hanya diffused kan dgn Narinar Nanion Diffuser dlm bilik di mlm hari, time anak tido.
then, lepas mandi, slowly buat urutan di tubuh badan anak kita dgn Narinar Frankie.
skit di dada... skit di tapak kaki... 😌

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
nama lama Narinar Frankie adalah Narinar FT (Flu Therapy) 😊. 



2. Narinar Ellgrie
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
anak kembung perut, sembelit, perut tak sedap...
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
Lemongrass, Peppermint, Lemon, Ginger, Bidara (Sidr) & Aloe Vera carrier oil 😍

fungsi Ellgrie pula :

  1. ada bidara, halia, lemon dan aloe vera yg berkesan utk bantu legakan tak selesa perut anak. pencernaan anak pun ok, tak sembeli.
  2. then, aroma serai wangi memang kita tahu utk elak serangga, nyamuk...
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
nama lama is TT (Tummy Therapy).



3. Narinar Sidrie

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
anak tidur lena 😴
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
bidara (Sidr), Lavender, Chamomile, Sandalwood, Sweet Orange, Green Apple & Cucumber carrier oil 😍

last skali, Narinar Sidrie :
  1. aroma epal hijau dan bunga chamomile semestinya mampu beri ketenangan pada anak. bagi dia mood utk tidur, tanpa kepala dia dok fikir nak main 😅. 
  2. minyak bidara plak dpt meningkatkan kualiti tidur kerana baunya sungguh menenangkan.
kat rumah is penting la kan kita urut tubuh badan anak dgn Narinar Sidrie.
agar dia nak tidur lena...
apatah lagi dlm kenderaan - bas, keretapi, naik kapal terbang. or naik kereta nak berjalan jauh!
kita bagi dia haruman Narinar Sidrie ni.
anak tak meragam, ibu ayah pun ok.

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
nama lama Sidrie adalah ST (Sleep Therapy).




Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira


tapi, sebenarnya, jgn limitkan umur anak hanya pada usia 2 thn dgn Narinar Set Terapi Lengkap ni.
seriously, saya diffused kan ketiga-tiga Frankie, Ellgrie dan Sidrie utk bilik saya & anak-anak saya hingga kini.
sedia maklumkan 😄 anak saya berumur 14, 12 dan 7 thn.
sihat perut.
jauh dari demam dan simptom-simptomnya.
tidur lena...
setelah seharian di sekolah, mlm adalah masa utk tidur lena, recharge for the next day 😎.
so, this 3 beradik are forever kena ada dlm keluarga.

patut milik set terapi ni. complete.
tanpa diffuser pun ia masih lagi boleh berfungsi bila digunakan ke dlm mandian anak atau bila membuat urutan di tubuh badan anak 😍.
😍😍 klik now 👉 WhatsApp Aida ✔.

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.