Sunday, September 29, 2019

Pek Jasa Unifi Mobile | RM59.90 sebulan sehingga 31.12.2019

10 comments:
assalamualaikum 😄
salam sejahtera...

Ahad.
kalau dulu, pepagi Syuhada dah gi tuisyen time ni.
now, UPSR abis dah, Ahad ni kami pepagi complete la sekeluarga.

mlm tadi membelek phone.
mcm biasa la.
  • cek wasap. delete mana-mana mesej yg done.
  • cek telegram. delete juga yg lepas-lepas.
  • cek gallery.... yg ni yg amik byk masa 😀. delete memana yg tak nak lagi...
ada la plak image simcard unifi mobile.
hmmm alang-alang ada, jom la saya share tentang unifi mobile ni.
dah nak complete 3 bulan saya gunakan. starts from 3.8.19 lepas.


Pek Jasa Unifi Mobile | RM59.90 sebulan sehingga 31.12.2019

Pek Jasa Unifi Mobile | RM59.90 sebulan sehingga 31.12.2019

Pek Jasa Unifi Mobile | RM59.90 sebulan sehingga 31.12.2019

kebetulan lalu di fb timeline tentang Pek Jasa unifi Mobile ni.
dulu, utk para guru.
then, now utk kesemua kakitangan kerajaan 👇👇

 berstatus lantikan tetap atau kontrak kerajaan persekutuan; 
 berstatus lantikan tetap atau kontrak kerajaan negeri; 
 semua anggota tentera yang masih berkhidmat di bawah Angkatan Tentera Malaysia (ATM); 
 anggota tentera yang sudah bersara dari perkhidmatan tentera; 
 anggota polis yang masih berkhidmat dibawah Polis Diraja Malaysia (PDRM)

promosi RM59 sebulan (tak masuk sst) lengkap sebagaimana di bawah 👇👇
  • data unlimited
  • calls unlimited (kecuali ke nombor 1300 dan 1800)
  • sms unlimited (kecuali ke nombor servis 5 digit tu - cth : 66628, 66600, ...)
  • 10gb lte hotspot every month
  • tiada kontrak (kalau langgan dlm tempoh promosi ni, selepas tu tak pasti...)
kebetulan jumpa 2 ofismet yg dah guna.
feedback from them is 👍👍👍.
lepas dpt izin from mr.asben, terus saya ke TMpoint di MITC.
explaination 👍.
confirm 👌.
pendahuluan RM100 semasa pendaftaran. akan ditolak dlm bil kedua.
after 2 jam dah boleh guna 👍  😎.

ok ke servis unifi Mobile?
yes. sgt ok.
semua tempat yg saya pergi, available.
rumah abah. rumah mak mertua. rumah adik-beradik.
main games. lancar. laju!!!
izzat tgk youtube everyday. tak sangkut skit pun.
tiap hari kat office dgr SinarFM online. nyaman jer...
layan drama tv3 Kau Yang Pertama back-to-back episod kat youtube 😀😀😀.
layan movie Raatchasi kali kedua tau kat ofis. sambil buat keje ye... hi hi h hi 😆...

ok la kan.
nikmat mana lagi yg saya nak dustakan?
apa2 hal sgt penting di ofis, saya call je sesiapa yg berkenaan. no more whatsapp. unlimited calls kan.
kalau yg kurang penting, baru la whatsapp.
video call dgn anak-anak, mr.asben, abah emak di Cheras, anak-anak buah di Kajang 😃.

servis terbaik la setakat saat ni. lom ada cacat cela nya sepanjang penggunaan saya.
alhamdulillah...
so, to uolls, org gomen, yg mencari, unifi Mobile mungkin penyelesaian korang.

😏😏     👍

Saturday, September 28, 2019

PSV Tingkatan 2 | Menyulam Bunga Reben Bersama Kak Nurin

9 comments:
assalamualaikum 😊

pe kabo semua?
sihat-sihat la hendaknya ye.
saya? hari ni sgt ok la.
bila ia dinamakan hujung minggu, ohsem lah 😍.

maka, now baru lah dpt hapdet blog kecil molek ni.
selesai lunch, selesai lipat baju.
rehat jap depan tv. kak Nurin on plak movie Child's Play 2019 : Buddi.
maka, exercise jari-jemari jap la di atas keyboard laptop ni.
mengabadikan satu lagi kisah anak-anak.

Sulam Reben
hasil saya menyulam weekend yg lepas 😍. tak brape kemas, tapi boleh la...

nak la kongsi satu citer - last weekend kak Nurin bw balik homework PSV.
tu hah, topik on sulaman benang dan sulaman reben.
kak Nurin memang tahu la si Ibu ni pasti akan bantu dia lagi. yes lah, anak Ibu kan 😃.
takkan Ibu nak susahkan kak Nurin.
memang minat Ibu lah membantu anak-anak 😀 ha ha ha ha...

ni kalau cikgu kak Nurin baca blog ni, fengsan lah dia...
mesti markah kak Nurin kena slash out.
pengakuan jujur seorang ibu yg membantu anaknya siapkan kerja rumah hi hi hi hi hi...
"oooooh, ibu awak yg buat projek jahitan awak ye?" 😠
eh tak lah cikgu. ada gak la Nurin buat. dlm 25%.
tapi slow!!! geram hati saya melihat dia menyulam reben & benang tu.
saya buat, selesai cepat skit 😂.

Sulam Reben

happy saya bila dpt tahu projek PSV kak Nurin adalah menjahit sulam reben & sulam benang.
minat saya ni.
just, now da takde masa nak pegang jarum & benang dah...
malas pun ye jugak 😃.

bagus lah ekk bila tajuk sebegini ada dlm silibus PSV anak-anak sekolah menengah.
boleh memupuk minat diorang dari awal.
diorang boleh menyulam bila ada masa. boleh juga buat duit ni tau.

tak mudah!
sakit juga la jari-jemari ni setelah bertahun-tahun tak menyulam reben.
sib baik lah tools menjahit saya cukup.
tak payah dah nak membeli. stok reben & benang pun complete.
just laksanakan aje hingga siap.

Sulam Reben
😏 ni la hasil yg tak seberapa tu...

saya pernah few years back join kelas online utk sulaman reben, sulaman benang & sulaman manik.
tiada niat utk bisnes atau apa-apa. minat semata-mata nak tau teknik menyulam tu.
minat menjahit?
saya minat menjahit ke arah kraftangan.
tidak ke arah menjahit baju.
sulam reben. sulam benang. sulam manik.
kraf felt pun saya minat! 😍 byk juga projek kraf felt yg saya hasilkan.
dijadikan gift kpd kawan-kawan.
skit jer la yg sempat saya abadikan dlm blog ni 👉 projek jahitan Aida.

bila stress, uolls try menjahit. hasilkan something nice... skit sebanyak, stress tu akan mengalir keluar bersama idea tu.
ringanlah beban stress dlm diri kita 😊.
in shaa Allah...

tools. reben. benang. manik. jarum pelbagai saiz.
💙💚💛💜

PSV Tingkatan 2 | Menyulam Bunga Reben Bersama Kak Nurin

PSV Tingkatan 2 | Menyulam Bunga Reben Bersama Kak Nurin
playar ni penting, utk tarik reben.
tanpa ni, sgt sukar nak menarik reben in and out dari kain, sakit tgn!!!

lama jugak brg2 jahitan saya ni tersimpan ketat kat dlm bilik.
sejak pindah, memang tak berusik pun. projek kraf felt pun tersangkut!

adakah ini tandanya saya perlu on balik those projek yg tergendala? 😀😀
aduhai...

😏  👋👋

Friday, September 27, 2019

Bagi Peluang Ia Dok Diam 60 Jam Sahaja...

9 comments:
assalamualaikum 😃

Jumaat.
family mode bakal bermula few hours lagi.
weekend 💙💚💛💜.

hari ni slowly, lunch break tadi, settle semua hutang-piutang keliling pinggang 😆.
if tak kasik settle, terasa tak aman dunia!
nak berbelanja sepanjang bulan, hingga the next gaji, tak senang hati!
tak lebih 3 hari. tak sampai pun 72 jam gaji tu kat dlm akaun ha ha ha ha ha...

gaji oh gaji.
sehingga bertemu lagi ye.

pe pun, alhamdulillah...

gaji bulanan membayar bil
ni yg utama. ada tunggakan plak tu hu hu hu hu... kasik settle dah.
legaaaaa...
tak settle dua yg utama ni - bergelap lah, tak mandi lah 😂😂😂.


tips kewangan gaji bulanan

bila duit tak brape nak byk, gini lah 😄...
skit ke sana. skit ke sini. skit ke situ.
anak ramai, top up skit sspn-i. pe pe hal nanti nak belajar, ada dah tabungan.
ptg ni jugak, jap lagi, nak shopping skit brg kat Family Store.
i love shopping brg dapur 😍.

ok bye.
need to go. dah kul 5.15 ptg. 
perlu melangkah keluar dari opis 😅 ha ha ha ha...

Tuesday, September 24, 2019

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

21 comments:
assalamualaikum 😊
salam sejahtera...

dah lama tgk movie ohsem ni. baru ada time nak up kan review.
agak viral gak la movie ni.
ramai yg share di fb.
ramai yg recommend.

alhamdulillah.
my 💙 mr.asben dpt kan movie ni.
dpt la kami sekeluarga menonton nyer di rumah last last last weekend.
lama dah 😃.

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

cikgu Geetha, guru besar baru di satu sekolah kerajaan.
the very first day dia dtg nak lapor diri, dah ada pengalaman ngeri!
dia peratikan jer semua yg berlaku pagi pertama dia di sekolah tu.

dgn guru yg tak bertugas sebagaimana sepatutnya.
dgn murid yg bersepah-sepah, tak beruniform sekolah.
keadaan fizikal sekolah yg haru-biru.
kerani pejabat yg dok main games 😄.
lebih teruk, pemangku guru besar yg bossy, makan rasuah, berlagak!!!

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

apa lagi, selepas dia mengaku dia guru besar baru sekolah tu, mula la semua guru saspen.
murid-murid terdiam!
hu hu hu hu hu terus dia buat undang-undang baru.

si pemangku guru besar tadi tu???
ha ha hahaha ha ha ha jadik la geram. marah. dendam 😡😡😡.

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

fasiliti sekolah.
guru-guru.
murid-murid.
tu masalah kecil.
one by one semuanya diubah oleh cikgu Geetha.

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat
si comel ni hah... nak plak kawin dgn cikgu Geetha 😄😄😄.

😕 ada plak dugaan dari pemilik sebuah sekolah persendirian.
kalau la cikgu Geetha ni berjaya buat reformasi di sekolah kerajaan ni, abislah dia.
takkan ada penduduk yg nak daftarkan anak-anak di sekolah dia.

maka...

berusahalah dia utk menjatuhkan cikgu Geetha dgn menggagalkan usaha-usaha dia.
diganggu dgn mcm2 kerenah manusia.

tapi cikgu Geetha adalah cikgu yg kental, bekas tentera.
pe pun dugaan, dia mengatasinya dgn sgt profesional.
ada je cara dia.
ada je idea dia...

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

Review Movie | Raatchasi : Wajib Tonton Oleh Semua Lapisan Masyarakat

cerita yg bagus utk ditonton seisi keluarga.
di zaman di mana kuasa guru sgt kecil sekarang ni, cerita sebegini elok ditonton.
saya, sebagai ibu yg percayakan fungsi sekolah dan guru, amat suka cerita ini.

kembalikan kuasa kpd sekolah dan para guru sebagaimana dulu kala.
menegur murid.
menghukum murid.
membentuk murid.
menghidupkan suasana sekolah yg hingga menjadi sgt memberansangkan.

belum tonton?
rugi!

😉👌

nak recommend set 👇 pada para guru. terutama guru besar.
diffused kan di meja bilik guru 😊. aroma mawar nan indah tersebar...
nyaman... hilang stress.
Narinar Rose Love Aromatherapy Set
Narinar Rose Love Aromatherapy Set

😍😍 klik now 👉 WhatsApp Aida ✔ utk beli.

Monday, September 23, 2019

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

15 comments:
assalamualaikum 😉

masih belum terlewat kalau saya nak wish :
  1. Selamat Hari Merdeka!
  2. Salam Ma'al Hijrah... 😌
  3. Selamat Hari Malaysia... 😃
perfect weekends, kan.
merdeka!
then sambut tahun baru.
cuti hari malaysia plak...
looooong weekends.

"Sayangi Malaysiaku : Malaysiaku Bersih"

baru dpt sort out gambar-gambar yg saya snap sekitar melihat perbarisan pagi 31 ogos kelmarin.
tahun kedua saya hadir ke sini.
last time was 2015 👉 mr.asben join kayuhan basikal antik.
and this year, kak Nurin pula sertai perbarisan Persatuan Puteri Islam Malaysia (sekolah menengah).


Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam
kagum dgn kak Nurin. minat sgt dia dgn perbarisan.
gambar ni agak blurrr sebab saya screenshot dari video yg saya rakam.

kami awal-awal dah ada di Jalan Hang Tuah pagi merdeka tu.
memikirkan parking yg bakal penuh kalau lambat.
memikirkan jalan utama bakal ditutup utk perbarisan... tu yg seawal 7 pagi dah keluar rumah.

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

sarapan la dulu kat kedai makan Jalan Hang Tuah.
ramai dah org masa tu. meriah!
pak polis trafik pun ramai dah nak menjaga lalu lintas.

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam
sempat la selfie sekeping berlatarbelakangkan perbarisan 😎.

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam
kak Nurin 💙

Perbarisan Hari Kemerdekaan | Nurin & Puteri Islam
kak Nurin dan kawan-kawan...

seronok bwk Izzat tgk perbarisan hari kemerdekaan ni.
meskipun tak sampai separuh perbarisan dia dah boring... dia dah request nak balik...
still, a great experience utk dia lah kan.

wujud nya hari perbarisan.
apa itu perbarisan?
apa itu kemerdekaan?
kenapa kak Nurin join perbarisan?

hari yg penuh warna-warni.
aneka pakaian seragam yg dipakai oleh kontinjen.
sebab ada hadiah utk perbarisan terbaik 👍👍👍.

moga Malaysia terus aman.
jgn ada lagi isu-isu agama, bangsa, adat.
hormat-menghormati hak org lain.
Malaysia dah ditakdirkan menjadi sebuah negara yg berbilang kaum.
tgk jer lah cuti umum, byk!!! sebab kepelbagaian kaum, agama dan adat resam.
semua menikmati segalanya seadilnya...

tahun depan, kiranya dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur, nak bw anak-anak bertiga ni ke putrajaya.
di sana lebih seronok.
di sana lebih menarik...

p/s: korang gi tak tgk perbarisan kemerdekaan ari tu? 😊 share la pengalaman.

👋👋

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.