Tuesday, September 03, 2019

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira

assalamualaikum 😌

salam di pagi 3 Muharram 1441.
tahun baru dlm bulan-bulan Islam.
a fresh new year. in shaa Allah...

orait. nak citer. sambungan dari entry yg lepas tentang Narinar Nanion Diffuser.
baca. bila-bila masa depan, berminat, tau dah mana dan sape nak dicari, kan? 😊
kerana... dah ada diffuser, mesti lengkap dgn essential oil nyer. 

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
 keutamaan pengguna / pembeli - halal?yes. JAKIM's Panel Laboratory 👍.

semua ibu ayah dan bakal ibu ayah da tahu bhw usia penting / kritikal anak adalah dlm 2-3 thn.
masa tu perkembangan berlaku dgn pesat, fizikal dan mental, contohnya penglihatan, percakapan, berjalan, gerak tubuh...
so, semua aspek memang ibu ayah akan amik berat. tiap ketika akan perati kan.
bila merangkaknya. bila tersenyum. berjalannya. bercakapnya 😄. semua dinantikan dgn penuh rasa happy. excited! lelebih anak pertama, kan...
and, bila anak sakit??!!! tau jer lah kan 😔😔😔. segala usaha akan dilakukan demi nak anak tu sihat.
saya dah melaluinya. saya tau betapa risaunya rasa hati ni...
then, anak-anak di usia gitu kecil, tak sesuai diberikan ubat terlalu byk, terutama ubat batuk & selsema. aduhai...
maka, rawatan alternatif adalah jalan lain yg ibu ayah mencari.

👇

👇

👇
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi ni bukanlah ubat.
ini adalah set rawatan alternatif utk melegakan anak yg tidak sihat.

ia bukan utk dimakan! ia diamalkan melalui teknik terapi dari campuran essential oil dari bunga dan tumbuhan saje.
pada saya, ia elok dijadikan amalan seharian. bukan bila anak da tak sihat, barulah nak dirawat.
tu akan ambil masa lah...
dan ia tidak la menjanjikan anak kita akan sihat selamanya. tidak begitu.
namun, kekerapannya tu boleh dikurangkan agar anak kita dpt buat aktiviti dia dgn mudah.

ada 3 cara mengamalkan Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi :
  1. diffuser dgn Narinar Nanion Diffuser.
  2. titiskan dlm air mandian anak.
  3. urutan tubuh badan.
1 - Narinar Frankie

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
anak demam!!!
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
nama diberi dari bahan utama iaitu Frankincense (getah dari sejenis pokok berasal dari Timur Tengah). bahan lain 👉 Lemon, Lavender, Peppermint & Olive carrier oil 😍

fungsi utama Narinar Frankie :
  1. essential oil blend Frankie ni boleh membantu menurunkan suhu badan. in shaa Allah...
  2. bantu melegakan pernafasan terutama bagi bayi dan juga kanak-kanak yg tak mampu keluarkan lendir / kahak sendiri. dgn terapi urutan bersekali dgn Narinar Frankie ni, pada titik tertentu di tubuh badan anak kita, melegakan dia segera...
  3. boleh melonggarkan kahak secara natural.
  4. lemon tu kaya dgn vit-C, surely dpt melegakan ketidakselesaan pernafasan.
mudah sgt, tak perlu bagi anak makan.
hanya diffused kan dgn Narinar Nanion Diffuser dlm bilik di mlm hari, time anak tido.
then, lepas mandi, slowly buat urutan di tubuh badan anak kita dgn Narinar Frankie.
skit di dada... skit di tapak kaki... 😌

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
nama lama Narinar Frankie adalah Narinar FT (Flu Therapy) 😊. 



2. Narinar Ellgrie
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
anak kembung perut, sembelit, perut tak sedap...
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
Lemongrass, Peppermint, Lemon, Ginger, Bidara (Sidr) & Aloe Vera carrier oil 😍

fungsi Ellgrie pula :

  1. ada bidara, halia, lemon dan aloe vera yg berkesan utk bantu legakan tak selesa perut anak. pencernaan anak pun ok, tak sembeli.
  2. then, aroma serai wangi memang kita tahu utk elak serangga, nyamuk...
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
nama lama is TT (Tummy Therapy).



3. Narinar Sidrie

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
anak tidur lena 😴
Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
bidara (Sidr), Lavender, Chamomile, Sandalwood, Sweet Orange, Green Apple & Cucumber carrier oil 😍

last skali, Narinar Sidrie :
  1. aroma epal hijau dan bunga chamomile semestinya mampu beri ketenangan pada anak. bagi dia mood utk tidur, tanpa kepala dia dok fikir nak main 😅. 
  2. minyak bidara plak dpt meningkatkan kualiti tidur kerana baunya sungguh menenangkan.
kat rumah is penting la kan kita urut tubuh badan anak dgn Narinar Sidrie.
agar dia nak tidur lena...
apatah lagi dlm kenderaan - bas, keretapi, naik kapal terbang. or naik kereta nak berjalan jauh!
kita bagi dia haruman Narinar Sidrie ni.
anak tak meragam, ibu ayah pun ok.

Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira
nama lama Sidrie adalah ST (Sleep Therapy).




Narinar Set Terapi Lengkap Untuk Bayi | Bayi Selesa, Ibu Ayah Gembira


tapi, sebenarnya, jgn limitkan umur anak hanya pada usia 2 thn dgn Narinar Set Terapi Lengkap ni.
seriously, saya diffused kan ketiga-tiga Frankie, Ellgrie dan Sidrie utk bilik saya & anak-anak saya hingga kini.
sedia maklumkan 😄 anak saya berumur 14, 12 dan 7 thn.
sihat perut.
jauh dari demam dan simptom-simptomnya.
tidur lena...
setelah seharian di sekolah, mlm adalah masa utk tidur lena, recharge for the next day 😎.
so, this 3 beradik are forever kena ada dlm keluarga.

patut milik set terapi ni. complete.
tanpa diffuser pun ia masih lagi boleh berfungsi bila digunakan ke dlm mandian anak atau bila membuat urutan di tubuh badan anak 😍.
😍😍 klik now 👉 WhatsApp Aida ✔.

8 comments:

  1. Assalamualaikum.Tak sabar nak cuba.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  2. mcm2 sekarang ni kan. Ayu guna living young tu.. pun baru jugak..

    ReplyDelete
  3. bole suggest dengan kakak n adik sy ni

    ReplyDelete
  4. Set yang lengkap untuk semua yang ada anak kecil

    ReplyDelete
  5. SA tgh usyar LY....best kalau ada set lengkap kan..

    ReplyDelete
  6. nanti boleh bagitaw dekat kakak n adik ni benda benda begini

    ReplyDelete
  7. biasanya 1 botol ni boleh tahan berapa lama?

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.