assalamualaikum semua 😉
apa khabar ari ni?
alhamdulillah, 4-5 hari ni hujan kat sini. kalau sebelum tu, panas terik kering! aduhai...
pagi ni, ada masa skit, nak sambung update pasal holiday ke Hatyai.

ni kiranya part 5 of citer holiday Hatyai. byk gambar tau.
gambar tu lebih berkuasa daripada kata-kata dan perkataan kan 😏 😊.
sudi-sudi la klik ðŸ‘†ðŸ‘† ekk...

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
adik bongsu saya ni & belakang saya tu, Muhammad, anak buah saya.

selepas sarapan dgn jayanya di Sami Kitchen, da selesai naik gajah, kami terus ke Songkhla City yg ohsem.
terus ke Tang Kuan Hill. ni kali kedua saya ke sini. excited tu lebih kepada nak bwk anak-anak.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
bergambar kenangan dulu di pintu masuk lift station 😊

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
bersemangat waja my mr.asben pegang banner CaravanSerai Holidays 😀

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
view Songkhla City & Samila Beach dari Tang Kuan Hilltop 👍

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach


Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
kak Nurin 💙

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
Syuhada 💜

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
romantic couple of the year 💛  kakak sulung saya 💛

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

sekejap saje kami spend time di Tang Kuan Hilltop. snap gambo sana sini.
explain certain informasi kpd anak-anak. bagi Izzat lari sana sini...
then, kami terus gerak turun. nak menikmati ice cream kelapa 😍.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
tgh beratur tunggu lif pun sempat kami selfie ha ha ha ha 😄...
Muhammad badmood time di sini. from Chang Puak Camp ke Songkhla City dia tido dlm bas.
org mengantuk, di suruh plak naik bukit 😂

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

then, destinasi ketiga kami seterusnya ialah Samila Beach.
di sini kan terletak nyer patung duyung emas, lagenda Samila Beach. tempat wajib la kalau ke Samila Beach, Songkhla ni.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
ramai org... mendamaikan.
Izzat amat excited bila nampak pantai, "Ijat nak mandi laut!".

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

one important thing saya nak share, kalau nak shopping souvenirs, uolls beli la kan Samila Beach.
murah dari floating market dan bandar Hatyai.
and souvenirs Hatyai skang ni cantik-cantik. warna nyer ohsem.
sediakan aje duit byk-byk 😃.

hah... abis dah sessi jalan-jalan hari Ahad.
time ni kami semua da kepenatan. semua da lapar...
and travel guider da prepare tempat makan best utk lunch kami tghari ni tau.
tak la tghari sgt time tu. after 2 ptg (waktu Malaysia) dah pun. 
nanti citer lain entry ye 😊 bateri laptop ni dah tinggal 2% plak. nak kena publish entri ni dulu.

till then, babai 👋.