assalamualaikum & salam sejahtera semua...

ptg ni nak sambung kisah holiday ke Bangkok.
šŸ˜… cuti panjang, cerita pun panjang la kan, byk episod. 
kali ni episod ke 5 (part 5 bak kata omputeh). tang nak bagi abis update kat blog tu yg ntah bila hu hu hu hu...
tapi, bak kata org ramai, slow slow la kan.
janji ending nyer nanti, tamat juga kisah Bangkok ni. in shaa Allah...

setibanya di Bangkok semula dari Lop Buri, da tak boleh tahan lapar dah kami-kami.
dah tau dah tempat nak dituju - Restoran Farida Fatornee, Bangkok.
kami tahu restoran ni dari google. kedai makan Muslim berdekatan dgn hotel.

Part 5 | Makan Tengahari di Restoran Farida Fatornee, Bangkok
da sampai... yahooooooo!

Part 5 | Makan Tengahari di Restoran Farida Fatornee, Bangkok
...membelek menu yg ohsem!

Part 5 | Makan Tengahari di Restoran Farida Fatornee, Bangkok
air yg sedap semuanya.
pencuci mulut - pulut mangga yg ohsem! alhamdulillah...

makan di Bangkok ni boleh tahan mahal la jugak. semua di atas hampir 600 baht šŸ˜³.
tukaran wang asing antara RM dan baht kan dah mahal hu hu hu hu...
tapi tu la. dek kerana kesedapannya, harga tu agak berbaloi lah kan. Bangkok kot.

Part 5 | Makan Tengahari di Restoran Farida Fatornee, Bangkok
lokasi restoran dan lokasi hotel kami - dekat šŸ‘.

tu hah... berjalan kaki jer nanti nak balik hotel. beberapa minit je.
makanannya semua sedap. terutama makanan saya - nasi pad krapow. confirm masakan Thai šŸ˜‹.
pulut mangganya memang recommended. puas hati. mangganya manis.
owner restoran pun ramah. sambil makan, kami berempat berborak-borak la dgn diorang.
bertanyakan perihal Bangkok šŸ˜Š.

Part 5 | Makan Tengahari di Restoran Farida Fatornee, Bangkok

makan and makan. solat jgn dilupa!
kami singgah solat jamak zuhur asar di Masjid Darul Aman, Bangkok ni.
buang air kecik / besar. cuci-cuci muka. melunjurkan kaki yg lenguh! alhamdulillah...
masjid yg bersih. luas dan selesa šŸ˜ŒšŸ‘.

šŸ˜€ next - Part 6 : Chao Phraya River šŸ‘.