Wednesday, April 18, 2018

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

assalamualaikum semua 😉
apa khabar ari ni?
alhamdulillah, 4-5 hari ni hujan kat sini. kalau sebelum tu, panas terik kering! aduhai...
pagi ni, ada masa skit, nak sambung update pasal holiday ke Hatyai.

ni kiranya part 5 of citer holiday Hatyai. byk gambar tau.
gambar tu lebih berkuasa daripada kata-kata dan perkataan kan 😏 😊.
sudi-sudi la klik 👆👆 ekk...

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
adik bongsu saya ni & belakang saya tu, Muhammad, anak buah saya.

selepas sarapan dgn jayanya di Sami Kitchen, da selesai naik gajah, kami terus ke Songkhla City yg ohsem.
terus ke Tang Kuan Hill. ni kali kedua saya ke sini. excited tu lebih kepada nak bwk anak-anak.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
bergambar kenangan dulu di pintu masuk lift station 😊

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
bersemangat waja my mr.asben pegang banner CaravanSerai Holidays 😀

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
view Songkhla City & Samila Beach dari Tang Kuan Hilltop 👍

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach


Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
kak Nurin 💙

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
Syuhada 💜

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
romantic couple of the year 💛  kakak sulung saya 💛

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

sekejap saje kami spend time di Tang Kuan Hilltop. snap gambo sana sini.
explain certain informasi kpd anak-anak. bagi Izzat lari sana sini...
then, kami terus gerak turun. nak menikmati ice cream kelapa 😍.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
tgh beratur tunggu lif pun sempat kami selfie ha ha ha ha 😄...
Muhammad badmood time di sini. from Chang Puak Camp ke Songkhla City dia tido dlm bas.
org mengantuk, di suruh plak naik bukit 😂

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

then, destinasi ketiga kami seterusnya ialah Samila Beach.
di sini kan terletak nyer patung duyung emas, lagenda Samila Beach. tempat wajib la kalau ke Samila Beach, Songkhla ni.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
ramai org... mendamaikan.
Izzat amat excited bila nampak pantai, "Ijat nak mandi laut!".

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

one important thing saya nak share, kalau nak shopping souvenirs, uolls beli la kan Samila Beach.
murah dari floating market dan bandar Hatyai.
and souvenirs Hatyai skang ni cantik-cantik. warna nyer ohsem.
sediakan aje duit byk-byk 😃.

hah... abis dah sessi jalan-jalan hari Ahad.
time ni kami semua da kepenatan. semua da lapar...
and travel guider da prepare tempat makan best utk lunch kami tghari ni tau.
tak la tghari sgt time tu. after 2 ptg (waktu Malaysia) dah pun. 
nanti citer lain entry ye 😊 bateri laptop ni dah tinggal 2% plak. nak kena publish entri ni dulu.

till then, babai 👋.

34 comments:

  1. seronoknya..muka2 happy semuanya..syok pergi ramai2 gini.

    ReplyDelete
  2. Besnynye bercuti beramai2 dgn family. Hatyai memang cantik destinasi shooping makanan halal pun senang cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul.
      makanan halal mudah kita nak dpt.
      itu yg best tu... kenyang perut suka hati...

      Delete
  3. Suka pergi Hatyai...dah dua kali pergi sana.. sewa van pandu sendiri.. perjalanannya pun tenang sahaja. Seronok kan.

    ReplyDelete
  4. Seru banget perjalanannya ke HatYai. Ramai ya duh senangnya. Bajunya juga kompak warna semua. Kereenn deh... suka ngeliatnya

    ReplyDelete
  5. Bestnya tempat tarikan dia banyak yang menarik dan sesuai nak bergambar kan.teringin nak pergi

    ReplyDelete
  6. seronoknya die holiday kt hatyai....aiskrim kelapa tu yummy nk2 cuaca panas kn...hah wajib ada gmbr kt patung duyung bila ke samila beach tu...bila la nk holiday juga ke hatyai ni

    ReplyDelete
  7. Memang jelas nampak keseronokkan semua yang ikut percutian ni..semua pun best sebab pakai pakai baju ikut theme...bila la SA nak pi berjalan ngan family macam ni lagi..

    ReplyDelete
  8. baru je balik hatyai! tapi gi solo hahahaa

    ReplyDelete
  9. Seronoknya dapat bercuti dengan keluarga beramai-ramai mcm tue..

    ReplyDelete
  10. Bestkan holiday dengan famili sebegini. InsyaAllah merapatkan silaturrahim dan kemesraan. Rawlins pun nak pergi holiday dengan famili tapi dalam Malaysia je la hehe

    ReplyDelete
  11. I really miss Thailand! Wanna arrange a trip there, nak shopping makan kaw kaw.

    ReplyDelete
  12. AS tak pernah sampai lagi hatyai. Paling jauh pun AS pernah pergi area selatan thai je. Teringin nak gi sebelah sana pulak. Nampak best.

    ReplyDelete
  13. wowwww ramainya p hatyai, sejujurnya kita tak pernah sampai sini lagi. hehe.. rasa nak try p naik kereta sendiri je nanti :D

    ReplyDelete
  14. Seronok kan dapat berjalan ke luar negara, bawa anak-anak bersama. Bagi exposure kepada mereka ttg budaya dan cara hidup di negara orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul.
      wajib bwk diorang. buka mata diorang yg selama ni idup kat malaysia aje :)

      Delete
  15. Ramai yg kata hatyai best.. liez xberkesempatan nak pergi lg. Klau pergi sana mmg makanan la yg jd tumpuannn

    ReplyDelete
  16. saya pernah pegi songkla ni. mmg best. banyak aktiviti utk pelancong

    ReplyDelete
  17. Never step until Hatyai. I have been mentioning two to three times want to visit Hatyai but no even plan it yet. Such a nice ciy that fill with nice food and nice view. Next time can consider visit Songkla City.

    ReplyDelete
  18. Hatyai memang syurga makanan. Dah plan nak pergi, sampai sekarang tak pergi lagi. Next time akan ikut tips berbelanja di Samila Beach. Mestilah nak cari barnag lebih murah kan.

    ReplyDelete
  19. Hatyai memang syurga makanan. Dah plan nak pergi, sampai sekarang tak pergi lagi. Next time akan ikut tips berbelanja di Samila Beach. Mestilah nak cari barnag lebih murah kan.

    ReplyDelete
  20. Wahhhh kemainnn semua sedondon. Nie kes bagi nak senang nampak ke acane kak 😁 anyway, meriah. Teringin buat trip keuarga besar mcm nie satu hri nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ketua grup yg plan tshirt sama, zharif.
      tanda bersatu-padu hi hi hi...

      Delete
  21. Fuhh bestnya family trip. semua pun pakai sedondon ha merah. Barulah cantik gambar kan. InsyaAllah saya pun plan camtu. Tunggu anak besar. Sekarang ni kalau anak kecik, pikul banyak bag dan cuaca panas buat saya nak pitam. Wihuuuuuu

    ReplyDelete
  22. Songkhla ni best sebab makanan pun best2...coconut ice cream tu fav saya..sedap nya Ya Allah

    ReplyDelete
  23. WAH TEAM MERAH KE HATYAI , PAKAI BAJU SAMA JE , SENANG KAN

    ReplyDelete
  24. Cantiknya pemandangan kat sana... Zumal yang dekat ni pun tak jejak kaki kat sana...

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah.. Seronok betul tengok gambar-gambar Aida nie..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)