Thursday, November 15, 2018

Entry Melakat Hingga 15 November 2018 | Untuk Follower Baru AdianiezDotCom

19 comments:
kepada Follower baru... 
bermula dari follower bernombor 1081 😌 .

once done follow saya, sudikanlah diri komen bersama details no follower & link blog korang ye. 2 org yg bertuah, akan dapat hadiah istimewa. hanya ruang utk meluaskan jajahan persahabatan maya saya.

Friday, November 02, 2018

Siasatan Mana Gigi Izzat?

14 comments:
assalamualaikum 😌

minggu lepas Izzat kehilangan 2 btg gigi bawah.
3-5 hari sebelum tu, heboh dia dgn gigi-giginya yg dah goyang.
😄 happy semcm bila gigi-gigi goyang gamak nyer hi hi hi hi...

Siasatan Mana Gigi Izzat?
gigi atas Izzat yg missing tu, da gugur lama dah. terjatuh!
until now tak tumbuh lagi gigi baru. masih berdoa agar tumbuh gigi baru.
tak le rongak selamanya hu hu hu hu...

maka, nak la citer pasal gigi-gigi bawah dia yg gugur tu.
yg pertama, gugur tgh mlm. bangun je pagi tu, nak mandi gi skola, sedang elok aje gigi nyer takde!

ibu : eh, mana gigi Ijat?
Izzat : takde dah.
ibu : bila gigi Ijat tercabut? mana gigi Ijat?
Izzat : Ijat bangun. Ijat kencing. gigi da masuk lubang (lubang jamban maksud nyer)...
ibu : iye ke, Jat? nape tak bagi ibu gigi Ijat?
Izzat : ibu nak buat apa gigi Ijat?
ibu : saje je ibu nak tgk dan simpan gigi Ijat.
Izzat : kenapa ibu nak simpan gigi Ijat? (hadoi lah Ijat! byk plak pertanyaan nyer...)
ibu : ibu nak la tgk gigi tu. rosak ke tidak. comel ke tidak.

sebenarnya saya just nak confirm, nak siasat, adakah betul gigi tu tercabut keluar atau dia tertelan ke gigi tu 😅😅.
but, knowing Izzat, dia takkan cerita abis-abis. tak tahu sebenarnya di manakah lokasi gigi itu.

gigi yg kedua tercabut time Izzat di tadika.
itu pun dia tak cerita how it happened. aduhai Izzat.
dia sejenis yg tak suka bercerita if ianya tak penting bagi dia.
kalau bercerita pasal doraemon, ejen ali, upin & ipin, pink panther... tu dia minat. brot bret brot bret dia bercerita 😄.

now pun ada 1-2 gigi yg dah goyang.
besar dah Izzat. gigi pun dah nak bertukar gigi kekal. aduhai baby ibu...

hari ni Izzat start tuisyen membaca Bahasa Melayu & English.
setiap Jumaat. 3 jam.
usaha saya utk Izzat ke arah darjah 1 bulan Januari nanti.
jgn kecam saya sebab anta Izzat tuisyen!!! 😃😅 ada sebabnya. ada alasannya.
kemudian-kemudian saya kongsi cerita.

😉