Wednesday, September 11, 2019

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch

assalamualaikum 😃
salam sejahtera...

br dpt update blog ni hah... 
sementara tunggu azan Zohor, rehatkan minda.
terasa sgt relax hari ni. Syuhada da abis UPSR. alhamdulillah...
saya terasa sgt lega bila mana dia duduki UPSR ni dgn tahap kesihatan yg sgt baik.
kebetulan now dah start dah jerebu, kan... aduhai. lebih lah nak kena jaga kesihatan keluarga.

nak share cerita shopping online 😄😄😄 hi hi hi...
excited nak share sebab... bukanlah byk duit, nak tunjuk kat uolls.
just share benda murah tapi ok ok lah. nampak naw naw save bajet ekk 😄.

before this saya dah share tentang USB Rechargeable Mini USB Fan & Hand Held Portable yg cute tu.
now, masa utk share powerbank anak-anak dara saya ni hah.
setelah beberapa kali powerbank saya kena hijack dgn kak Nurin, itu yg mr.asben syorkan utk belikan diorang, kak Nurin & Syuhada sorang satu.
"bertuah korang wahai anak-anak, dpt ayah yg prihatin" 😄
boleh jer beli di kedai.
tapi tu lah, bila masanya nak gi beli, tu persoalannya...
Shopee ni best. after 3 days, da terima. elok plak tu packaging pengeposannya.
and again, yg best best best nyer adalah, pembelian more than RM9.00 = frees shipping.

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch
RM23.80 per unit.
free pouch.

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch
cantik. black & red.
ada pilihan warna putih juga, tapi lebih mahal.

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch
ada small torchlight.
memang saya belikan utk anak-anak dara yg ada torchlight gini.
mudah utk diorang apa-apa hal...

Shopee 9.9 Super Shopping Day | Pineng PN-968 10000mAh Powerbank + Pouch
pouch yg sgt bagus material nyer. tq seller 😍.

ini adalah pembelian powerbank pineng kali kedua saya dgn Shopee.
my powerbank tu, until now, dah lebih setahun, masih perfect 👍.
masih beroperasi dgn baik.
harapnya, yg 2 unit ni pun sama la.

penting ke powerbank?
mesti ke nak kena ada powerbank?
jawapan saya, secara peribadi, sgt penting!
kita tak setiap masa ada di rumah. boleh cucuk pineng extension socket utk charge phones.
pantang ler ada cuti, kaki ni asyik lah nak berjalan 😅.
  1. saya bekerja 8-5 weekdays. namun, hakikatnya bila di zaman IT ni, ada plak whatsapp group ofis, kerja seumpama 24/7. anytime bos boleh roger. anytime maklumat boleh masuk. email documents terutamanya. maka, phone saya & mr.asben wajib on 24/7.
  2. belikan kak Nurin & Syuhada sorang satu sebab diorang ada phone sendiri. maka, tak lah mengganggu powerbank ibu dan ayah. sendiri guna. sendiri caj.
  3. powerbank ni bukan setakat charging phones je. ada byk gajet yg saya hangkut sekali 😆. kipas cute. lampu laptop. mengada-ngada jer kan! ha ha ha ha ha... tapi tu la, bila perlu, dah ada ia sgt memudahkan.
dipendekkan citer.
sila la beli powerbank di Shopee. murah la skit dari harga kedai fizikal.
dgn pesanan, silalah tgk rating seller, baca details seller, baca komen pembeli...
murah sgt pun, jgn dipercayai. harga yg sederhana lah kan...
free shipping tu bonus 😍😍😍. 

😏👌👌


5 comments:

  1. Nak kena cari jugak ni untuk ank2 ...adoiiii abih kita nak guna dikebasnya...tq share dear

    ReplyDelete
  2. murahnya harga powerbank..saya pun beli powerbank kat shopee jugak sebijik warna merah camni tapi harga mahal sikit dalam rm35.00++ gitu..wow sekarang makin murah eh..

    ReplyDelete
  3. Part suh baca rating, review tu memang sha sokong.. dari situlah baru kita tahu seller yang bagus..

    ReplyDelete
  4. Fiza Xshopping apa pun shopee 99 tu. cuci mata je :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.