Friday, April 20, 2018

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka

8 comments:
assalamualaikum 😌

Jumaat.... yahoo. i πŸ’™ jumaat.
kak Nurin balik rumah dari asrama. dpt la melepaskan rindu...
tiap minggu balik. tapi, tak pernah tak rindu 😊.
nak share pasal ais milo kepal pagi ni.
ada rupanya kat tmn rumah saya. org lain da merasa, wajib la saya dan famili rasa food viral ni.

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka


Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka
yg biasa, ada 3 toppings.
milo, oreo & kacang hancur = RM3.

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka

Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka
yg ni super special. 15 toppings 😍.


Ais Milo Kepal Viral Leleh, Taman Merbok, Melaka
kanak-kanak excited nak makan ais milo kepal...

komen saya on this ais milo kepal, biasa-biasa saje.
mungkin yg viral di kuala kangsar tu (iye ke kuala kangsar? πŸ˜ƒ) lebih sedap.
yg ni... tak brape menyengat kecoklatan dan kemiloan nyer.
but ok la. boleh diperbaiki agar ais milo kepal viral leleh sini terus relevan.
still... saya prefer cendol ni. atau cendol durian yg ni. melekat di hati πŸ’™πŸ’›.

ok... bye bye. have a nice weekend uolls 😊.

Wednesday, April 18, 2018

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

26 comments:
assalamualaikum semua πŸ˜‰
apa khabar ari ni?
alhamdulillah, 4-5 hari ni hujan kat sini. kalau sebelum tu, panas terik kering! aduhai...
pagi ni, ada masa skit, nak sambung update pasal holiday ke Hatyai.

ni kiranya part 5 of citer holiday Hatyai. byk gambar tau.
gambar tu lebih berkuasa daripada kata-kata dan perkataan kan 😏 😊.
sudi-sudi la klik πŸ‘†πŸ‘† ekk...

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
adik bongsu saya ni & belakang saya tu, Muhammad, anak buah saya.

selepas sarapan dgn jayanya di Sami Kitchen, da selesai naik gajah, kami terus ke Songkhla City yg ohsem.
terus ke Tang Kuan Hill. ni kali kedua saya ke sini. excited tu lebih kepada nak bwk anak-anak.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
bergambar kenangan dulu di pintu masuk lift station 😊

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
bersemangat waja my mr.asben pegang banner CaravanSerai Holidays πŸ˜€

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
view Songkhla City & Samila Beach dari Tang Kuan Hilltop πŸ‘

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach


Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
kak Nurin πŸ’™

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
Syuhada πŸ’œ

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
romantic couple of the year πŸ’›  kakak sulung saya πŸ’›

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

sekejap saje kami spend time di Tang Kuan Hilltop. snap gambo sana sini.
explain certain informasi kpd anak-anak. bagi Izzat lari sana sini...
then, kami terus gerak turun. nak menikmati ice cream kelapa 😍.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
tgh beratur tunggu lif pun sempat kami selfie ha ha ha ha πŸ˜„...
Muhammad badmood time di sini. from Chang Puak Camp ke Songkhla City dia tido dlm bas.
org mengantuk, di suruh plak naik bukit πŸ˜‚

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

then, destinasi ketiga kami seterusnya ialah Samila Beach.
di sini kan terletak nyer patung duyung emas, lagenda Samila Beach. tempat wajib la kalau ke Samila Beach, Songkhla ni.

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach
ramai org... mendamaikan.
Izzat amat excited bila nampak pantai, "Ijat nak mandi laut!".

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

Ke Songkhla City ::: Tang Kuan Hill & Samila Beach

one important thing saya nak share, kalau nak shopping souvenirs, uolls beli la kan Samila Beach.
murah dari floating market dan bandar Hatyai.
and souvenirs Hatyai skang ni cantik-cantik. warna nyer ohsem.
sediakan aje duit byk-byk πŸ˜ƒ.

hah... abis dah sessi jalan-jalan hari Ahad.
time ni kami semua da kepenatan. semua da lapar...
and travel guider da prepare tempat makan best utk lunch kami tghari ni tau.
tak la tghari sgt time tu. after 2 ptg (waktu Malaysia) dah pun. 
nanti citer lain entry ye 😊 bateri laptop ni dah tinggal 2% plak. nak kena publish entri ni dulu.

till then, babai πŸ‘‹.

Monday, April 16, 2018

Otak Saya Amat Kompleks !

39 comments:
assalamualaikum...
salam sejahtera.

Otak Saya Amat Kompleks !
"... Kau tengok! Tu baru part basuh 1 periuk. Belum masuk part basuh sudu..."

suka saya nak share πŸ‘†  πŸ˜„πŸ˜„.
seriously, benar belaka semua tu tau. semua mak-mak memang mempunyai otak yg kompleks.
nampak aje diam.
tapi sebenarnya otak sedang berputar ligat memikirkan hal dunia ha ha ha ha...

lom lagi musim anam-anak nak exam.
dlm pada basuh sudu, kepala dok fikir rumus Matematik la, kata kerja la, kata tanya la, zaman paleolitik la ha ha ha ha ha...
otomatik mak-mak jadik guru tuisyen tak berbayar.
tetiba jadik pandai cakap Arab πŸ˜…. hadoi lah...
penat tau jadi mak-mak ni. dlm tido pun kekadang boleh terkejut dek kerana lupa basuh baju anak.

pe pun, life is interesting. semua ni sementara saje.
sampai satu masa, ia akan tamat. gaya hidup akan berubah. anak-anak besar dan kuar dari rumah.
hmmmm masa tu, 'me time' ajer lah ye.

then, another thing, kekompleksan ini juga bukan pada pompuan = mak-mak ajer kot. 
di office, mostly PA adalah pompuan.
kalau bab-bab nak buat program, mostly AJK adalah pompuan. 
cth nyer very the easy. office saya = govt dept. dgn MS ISO nyer, 5S nyer, NGO, khidmat bakti masyarakat,... barisan yg bekerja dgn part yg byk keje = pompuan. 
lelaki? ada... pengerusi, floor manager, tapi atas nama je lah hi hi hi... 

Otak Saya Amat Kompleks !
otak perempuan vs. otak lelaki

membawa maksud, multitasking = pompuan, kan? And, do sebalik kejayaan lelaki, mesti ada pompuan 😁. ha ha ha ha marah nanti org lelaki πŸ˜….
kejadian Allah, lelaki... perempuan... complete each other. mestila ada karakter berbeza.
barulah alam ini seimbang. kurniaan Allah tu kepada sesuatu akan menyempurnakan yg satu lagi.

πŸ‘‹

7 Sunnah Rasulullah s.a.w

5 comments:
assalamualaikum...

29 Rejab : sharing nota 😌 utk diri sendiri...

7 Sunnah Rasulullah s.a.w

  1. Mengerjakan solat Tahajud pada setiap malam.
  2. Membaca al-Quran sebelum terbit matahari.
  3. Mengutamakan solat berjemaah di Masjid terutama solat Subuh.
  4. Menjaga solat Dhuha.
  5. Menjaga sedekah setiap hari.
  6. Menjaga wudhu terus-menerus.
  7. Amalkan istighfar setiap saat.